Tuesday, 05 June 2018 15:20

Συμμετέχουμε στο Athens Pride, Σάββατο 9 Ιούνη, Σύνταγμα Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)


ΚΕΕΡΦΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΛΟΑΤΚΙ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
STOP ΣΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ!


Συμμετέχουμε στο Athens Pride, Σάββατο 9 Ιούνη, Σύνταγμα.
Στο φετινό Athens Pride συμμετέχουμε και διαδηλώνουμε για να παλέψουμε για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, ενάντια στην καταπίεση, ενάντια σε όλες τις διακρίσεις με βάση τη σεξουαλικότητα, το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα, τη θρησκεία. Να μην αφήσουμε το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, το ρατσισμό και τον πόλεμο να μας διασπάσει. Να μην αφήσουμε τους νεοναζί δολοφόνους να τρομοκρατούν και να επιτίθενται σε μετανάστες, αριστερούς και σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στοιβάζουν τους πρόσφυγες σε απάνθρωπες συνθήκες, να ανοίξουν τα σύνορα και να πάρουν άσυλο. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες εργάτες. Παλεύουμε μαζί εργάτες κι εργάτριες, ΛΟΑΤΚΙ+, αντιφασίστες κι αντιρατσιστές, μετανάστες και πρόσφυγες, κόσμος της αλληλεγγύης.
Ενωμένοι έχουμε δώσει πολλές και μεγάλες μάχες στην Ελλάδα και σε όλον τον πλανήτη. Συγκρουόμαστε με τον ρατσιστή, σεξιστή, φιλοπόλεμο πρόεδρο των ΗΠΑ Τράμπ που αιματοκυλάει την Παλαιστίνη, με τις κυβερνήσεις της ΕΕ που κλείνουν τα σύνορα στους μετανάστες, ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και έτσι ανοίγουν το δρόμο για την φασιστική ρατσιστική και ομοφοβική δεξιά στην Ευρώπη. Οι αγώνες μας τους ανάγκασαν να ψηφίσουν τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα. Στην Ιρλανδία με το σαρωτικό 66% στο δημοψήφισμα θεσμοθετήθηκε το δικαίωμα της έκτρωσης μετά από πολλά χρόνια απαγόρευσης. Εκατομμύρια απέργησαν και διαδήλωσαν τη μέρα της γυναίκας 8 Μάρτη στην Ισπανία και Καταλονία. ‘Ένα παγκόσμιο γυναικείο κίνημα, το #metoo, κινητοποίησε εκατομμύρια γυναίκες να καταγγέλλουν τις σεξουαλικές επιθέσεις σε χώρους δουλειάς και οδήγησαν τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ, Γουάινστάιν στο σκαμνί του δικαστηρίου. 50 χρόνια από την έκρηξη του Στόνγουολ στις ΗΠΑ, το κίνημα δίνει μάχες και νικάει!
Είμαστε μόνο στην αρχή! Η μάχη για να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και οι τρανς, από την παιδοθεσία και το γάμο μέχρι την άρση όλων των περιορισμών για την ταυτότητα φύλου είναι μπροστά μας. Μαζί με το εργατικό κίνημα παλεύουμε ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας, για ασφαλή και δωρεάν φυλομετάβαση από το ΕΣΥ.


Ταυτόχρονα, δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στους νεοναζί να ξαναβγούν στις γειτονιές και πουθενά! Η επίθεση στον Γ. Μπουτάρη και οι πρόσφατες επιθέσεις σε μια σειρά γειτονιές σε μετανάστες και κόσμο της Αριστεράς αποδεικνύει ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει από τη φασιστική απειλή. Οργανώνουμε μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις όπου γίνονται επιθέσεις, όπως στην Καλλιθέα, στο Γαλάτσι, στο Ν.Ηράκλειο κι αλλού.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει στο τέλος της και παλεύουμε για την παραδειγματική καταδίκη όλης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Οργανώνουμε μεγάλες αντιφασιστικές εκδηλώσεις στις γειτονιές τον Ιούλη, έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη με μεγάλη διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση τον Οκτώβρη. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στις δράσεις και τις εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ.
Στο Φεστιβάλ θα λειτουργεί περίπτερο της ΚΕΕΡΦΑ με προκηρύξεις, αφίσες, κονκάρδες, t-shirt από τις 12 το μεσημέρι, καθώς και οργανωμένο μπλοκ με πανό στη διαδήλωση, που ξεκινάει στις 7μμ. Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε και να βοηθήσετε την παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ στο Pride.

Read 3514 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ