Wednesday, 11 July 2018 13:51

Ρατσιστική βία σε βάρος μεταναστών στην Νίκαια Αντιφασιστική εκδήλωση, Πέμπτη 12/7, Πλατεία Μέμου 7.30μμ, σε Νίκαια-Κορυδαλλό Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ.
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ.


Ρατσιστική βία σε βάρος μεταναστών στην Νίκαια. Αντιφασιστική εκδήλωση, Πέμπτη 12/7, Πλατεία Μέμου 7.30μμ, σε Νίκαια-Κορυδαλλό.

Τέσσερις μετανάστες την Τρίτη 10 Ιούλη στις 12.30, καθώς διάβαιναν δρόμο στη Θηβών 178, μπροστά από το βενζινάδικο της Aegean, δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδές που οδηγούσε ένα μαύρο Σκόντα.
Όταν πέρασαν από μπροστά του, άρχισε να τους βρίζει “ φωνάζοντας βρομιάρηδες Πακιστανοί”. Σταμάτησε το αυτοκίνητο και έβγαλε από το πoρτ μπαγκάζ το συρματόσχoινο, με το οποίο ρυμουλκείται άλλο όχημα και άρχισε να τους χτυπάει με αυτό. Οι μετανάστες κατάφεραν να πιάσουν το συρματόσχοινο, σταματώντας τα χτυπήματα, τότε άρχισε να γρονθοκοπεί δύο άτομα. Η επίθεση σταμάτησε με την παρέμβαση εργαζόμενων από δίπλα.
Η Αστυνομία κατέφθασε με μηχανές αρκετά γρήγορα αλλά ο συγκεκριμένος έφυγε για να αποφύγει την σύλληψη.

Ωστόσο είναι γνωστός ο αριθμός του αυτοκινήτου του δράστη. Δεν είναι γνωστό αν η Αστυνομία τον εντόπισε.

Αντιφασιστική εκδήλωση, Πέμπτη 12/7, Πλατεία Μέμου 7.30μμ, σε Νίκαια-Κορυδαλλό
Ομιλητές: Φώτης Ανδρεόπουλος, εθελοντής, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, Κώστας  Παπαδάκης, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α.

Read 5995 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ