Wednesday, 25 March 2026 14:33

Κινήματα από όλο τον κόσμο καλούν και οργανώνουν τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο ξεσηκωμό κατά του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου στις 28 Μάρτη.

Written by
Rate this item
(0 votes)

1ciofM13giHkiX50IEaw zx658263560 1270419621869105 3946275791420888640 n641535349 1229017356080423 2162378053372834595 n653409332 1342777097892213 7780643783261358955 n

Να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά αυτό το Σάββατο.
Stop στον πόλεμο στο Ιράν, σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Πύλου και της Χίου.
Όχι στην απέλαση του Τζαβέντ Ασλάμ.
Να διώξουμε τη κυβέρνηση των δολοφόνων που κάνει πλάτη στους φασίστες.
28 ΜΑΡΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, φασισμό, πολέμους, φτώχεια

ΑΘΗΝΑ Σύνταγμα 3μμ
Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12μμ
Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου 11πμ
Γιάννενα, Περιφέρεια 12μμ
Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 12μμ
Βόλος, πλατεία Αγίου Νικολάου 12μμ
Χανιά, Παγκρήτιο συλλαλητήριο 1μμ, Πλατεία Σούδας
Κως – Πλατεία Ελευθερίας, 12μμ

Καλούν : ΚΕΕΡΦΑ, Συνέδριο ΕΚΑ, Συνέδριο ΠΟΕΣΥ, OΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΟEΔΗΝ, Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ, Σωματεία εργαζόμενων στην εκπαίδευση, τα νοσοκομεία , τους Δήμους , March to Gaza Greece, Παλαιστινιακή Παροικία , Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο No Kings Greece , Συγγενείς και επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου Κοινότητες μεταναστών - Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «ΕΝΟΤΗΤΑ», KASAPI Hellas - Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζόμενων, Κοινότητα σιϊτών μουσουλμάνων στην Ελλάδα, Ενωση Μουσουλμάνων Ελλάδος, Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές σχολείων Αθήνας, Νομική στήριξη-παρατηρητήριο Διεθνής Αμνηστεία Rescue American Democracy Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας.

Διεθνώς καλούν : No Kings Indivisible USA σε εκατοντάδες πόλεις, Συμμαχία Together UK Λονδίνο, O re o Liberta στη Ρώμη, March de Solidarité Γαλλία, World Against Racism and Fascism σε 14 χώρες - Βρετανία , Γαλλία , Γερμανία , Αυστρία , Πολωνία , Ολλανδία , Δανία , Νορβηγία , Τυνησία , Ιαπωνία , Βέλγιο , Νότια Αφρική , Καταλωνία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια που ετοιμάζονται να βγούν στους δρόμους στις ΗΠΑ, στις 28 Μάρτη, με την έμπνευση της εξεγερμένης Μινεάπολης, που τσάκισε τους κεφαλοκυνηγούς της ICE του Τραμπ, τους δολοφόνους της ποιήτριας Ρενέ Γκούντ και του νοσηλευτή Αλεξ Πρέττι. Απλώνουμε το χέρι στο κίνημα στην Ευρώπη που δίνει μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή, στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Γερμανία και αλλού. Ξεσηκωνόμαστε μαζί με το κίνημα που απαιτεί να μπει τέλος στον πόλεμο στο Ιράν, που σκορπά φρίκη και φτάνει ακόμη και στην εξόντωση με βόμβες των 168 μαθητριών δημοτικού σχολείου.

Απαιτούμε την απόσυρση της Ελλάδας από το σφαγείο του πολέμου, το κλείσιμο των βάσεων των ΗΠΑ, τα ορμητήρια θανάτου σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και του Ιράν. Ξεσηκωνόμαστε για να μπει τέλος στις δολοφονίες των προσφύγων και των μεταναστών στα κλειστά σύνορα της ΕΕ-φρούριο, αυτή την οργανωμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ θανατοπολιτκή. Έχει μετατρέψει το Λιμενικό σε σώμα πολέμου κατά των κατατρεγμένων προσφύγων που επιχειρούν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς και την φτώχεια. Οι φίλοι του Τραμπ και του Νετανιάχου δολοφονούν στη Γάζα, δολοφονούν και στη Μεσόγειο με 33.000 πνιγμένους τα τελευταία 15 χρόνια.

Διαδηλώνουμε για να γίνει η δίκη των 21 στελεχών του Λιμενικού στο Ναυτοδικείο.

Να τιμωρηθούν επιτέλους οι δολοφόνοι της κυβέρνησης και του Λιμενικού που έπνιξαν πάνω από 600 πρόσφυγες στη Πύλο. Για να ξηλωθεί επιτέλους ο αρχηγός του Λιμενικού Τ.Κοντιζάς, ο οποίος παραπέμπεται για κακουργήματα που προκάλεσαν τον θάνατο των προσφύγων στη Πύλο. Είναι δυνατόν να εξακολουθεί να έχει την ευθύνη για τις καταδιώξεις όπως στη Χίο, όπου κομματιάστηκαν τα κεφάλια 15 προσφύγων, γυναικών και παιδιών;

Δεν αφήνουμε την κυβέρνηση να φορτώνει τις ευθύνες της για τη φτώχεια, την ακρίβεια, τα ψηλά νοίκια, τη διάλυση της παιδείας και της υγείας στους πρόσφυγες, που τάχα μας απειλούν. Φταίει η ίδια που τα χαρίζει όλα στους δισεκατομυριούχους φίλους της για αυξήσουν τα κέρδη τους ενώ ζωές χάνονται στα Τέμπη, την Πύλο, τη Χίο, τη Βιολάντα και στα κάτεργα του Ελληνικού. Δίνει δις για όπλα και κόβει για τις ανάγκες μας.

 Η 28η Μάρτη είναι μέρα για να μετατρέψουμε την οργή μας για τα εγκλήματα της κυβέρνησης στη Πύλο, τη Χίο, τα Τέμπη, την Βιολάντα σε τσουνάμι για να τους σαρώσουμε. Ενωμένοι εργατιά, αγροτιά, νεολαία έχουμε να δώσουμε τη δικιά μας εναλλακτική στο σύστημα που καταστρέφει τις ζωές για τα κέρδη τους. Έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, φασισμό, πολέμους και φτώχεια!

 

Read 29 times Last modified on Wednesday, 25 March 2026 14:44

Latest from ΚΕΕΡΦΑ