Thursday, 19 July 2018 06:35

OYTE ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ EΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΗ 7:00μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)


OYTE ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ EΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΗ 7:00μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ  

 Ομάδα νεοναζί επιτέθηκε σε  ανοιχτή αντιφασιστική εκδήλωση-συγκέντρωση στη Πλατεία Κύπρου, τη Τρίτη 17.07 με τη συμμετοχή μεταναστών, πανεπιστημιακών, αντιφασιστών και κινήσεων πολιτών όπως η “Μεσοποταμία”. Συγκεκριμένα 7-8 άτομα με μαύρα ρούχα, κράνη, καδρόνια πλησιάσαν φωνάζοντας βρισιές και φασιστικά συνθήματα, τραυματίζοντας 2 μέλη της κίνησης στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο κόσμος της εκδήλωσης απώθησε τους νεοναζί φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και καλώντας το κόσμο της γειτονιάς να απομονώσει τέτοιες πρακτικές.
    Οι ευθύνες της αστυνομίας είναι για ακόμα μία φορά εγκληματικές. Ενώ είχε ειδοποιηθεί οτι πλησιάζει φασιστική ομάδα, δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια για να αποτρέψει το συμβάν. Η δημοτική αρχή φέρει κι αυτή ευθύνες, καθώς αρνήθηκε με ψευδείς ισχυρισμούς να διαθέσει τη πλατεία στη ΚΕΕΡΦΑ ενώ τους έκανε πλάτη παλιότερα καλώντας τους στις παρελάσεις.
    Είναι η δέυτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που πραγματοποιείται φασιστική επίθεση στη Καλλιθέα. Είναι μια συνολικότερη προσπάθεια από τους υπόδικους νεοναζί να τρομοκρατήσουν τη γειτονιά κάνοντας επιθέσεις σε αντιφασίστες. Αποθρασύνονται από την εθνικιστική προπαγάνδα με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα που έμειναν αναπάντητες από τη πλευρά της κυβέρνησης και της αστυνομίας .
    Οι τελευταίες εξελίξεις με τη νέα ρατσιστική κλιμάκωση από την ΕΕ-φρούριο δίνουν πάτημα στις φασιστικές συμμορίες και την ακροδεξία σε όλη την Ευρώπη. Η υιοθέτηση της ακροδεξίας ατζέντας από τις κυβερνήσεις στρέφει τη πολιτική σκηνή στα δεξιά. Οι κυβερνήσεις μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσουν τις ευθύνες τους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές της λιτότητας και τις πολεμικές επεμβάσεις στην Ασία, την Αφρική, τη Mέση Ανατολή. Έτσι ανοίγει ο δρόμος στους φασίστες και την ακροδεξιά.
    Χρειάζεται να τους απομονώσουμε παντού. Τη βδομάδα που πέρασε το μήνυμα της διπλής αντίστασης έναντια στους φασίστες και το ρατσισμό ήρθε με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο από το Λονδίνο. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ένάντια στον Νο 1 ρατσιστή και σεξιστή Τράμπ και τις πολιτικές του, καθώς και ενάντια στους φασίστες που θέλουν να πάρουν τους δρόμους, δείχνοντας οτι ο τρόπος για να τους σταματήσουμε περνάει από μαζικό κίνημα.
    Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εδώ. Με τα συνδικάτα, τους συλλόγους και τις κοινότητες των μεταναστών στη πρώτη γραμμή και όλη την αριστερά ενωμένη. Η δίκη πλησιάζει στο τέλος και το μήνυμα “οι φασίστες στη φυλακή, τα σύνορα ανοιχτά” χρειάζεται να φτάσει σε κάθε γειτονιά, εργατικό και φοιτητικό χώρο. Ταυτόχρονα να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό και στα ψέματα τους, ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μας παίρνουν τις δουλειές, την ίδια ώρα που σπαταλάνε δις για τις τράπεζες και τις πολεμικές δαπάνες όπως αποφάσισαν στη τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ.
    Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών, τις κινήσεις Αντιστασιακών, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, των γυναικών, της LGTBQI+ κοινότητας, των αναπήρων, των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, να ενωθούμε και να δώσουμε μαζί την μάχη για να τσακίσουμε το φασισμό και να τελειώνουμε με το ρατσισμό.
    Καλούμε όλους και όλες σε ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο και συναυλία στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη. Και συνεχίζουμε στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτέμβρη, στην επέτειο των πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Read 3955 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ