Thursday, 26 July 2018 15:49

Ανοιχτή σύσκεψη για την οργάνωση του αντιφασιστικού αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου 15 Σεπτέμβρη, Δευτέρα 27 Αυγούστου, 7μμ, πολυχώρος ΡΟΜΑΝΤΖΟ , Αναξαγόρα 3-5. Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ανοιχτή σύσκεψη για την οργάνωση
του αντιφασιστικού αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου 15 Σεπτέμβρη,
Δευτέρα 27 Αυγούστου, 7μμ, πολυχώρος ΡΟΜΑΝΤΖΟ , Αναξαγόρα 3-5.

Μέσα στο κίνημα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Ραφήνας, από την πρώτη ώρα, οι μετανάστες έδωσαν το παρών. Αιγύπτιοι ψαράδες μαζί με ντόπιους έβγαλαν τα καϊκια τους στη μανιασμένη θάλασσα και έσωσαν από την πυρκαγιά και τον πνιγμό εκατοντάδες ανθρώπους. Κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες βρέθηκαν στην Ραφήνα από την επόμενη μέρα.
Ενώ οι μετανάστες διασώζουν πυρόπληκτους στην Ελλάδα, στη Μεσόγειο εκατοντάδες πνίγονται. Το τελευταίο μήνα με τη δρομολόγηση της ρατσιστικής συμφωνίας της ΕΕ στις 28 Ιούνη εκατοντάδες πρόσφυγες πνίγηκαν στη Μεσόγειο, αντιμέτωποι με τα κλειστά σύνορα και την απαγόρευση της Ιταλίας να δένουν τα καράβια στα λιμάνια της. Η ακροδεξιά πανηγυρίζει διότι βλέπει ότι τη δολοφονική ατζέντα των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης γίνεται κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ. Αλλά στη βαυαρία το αντιφασιστικό κίνημα συγκέντρωσε 50.000 διαδηλωτές κατά του Ζεεχόφερ, του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Μέρκελ που φτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης για να επιταχύνει τις απελάσεις.
Αυτές οι επιλογές δίνουν αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς στην Ελλάδα που επιχειρεί να ξαναβγεί με το προσωπείο του διαμαρτυρομένου “πατριώτη” για το όνομα της Μακεδονίας.
Όμως οι απειλές της Χρυσής Αυγής για πραξικόπημα μέσω της ομιλίας του Μπαρμπαρούση στη Βουλή αντιμετωπίστηκαν με οργή από τη μεγάλη πλειοψηφία που γνωρίζει ότι η χούντα σήμαινε δολοφονίες, βασανιστήρια και εξορίες χιλιάδων αγωνιστών και την σφαγή της εξέγερσης του πολυτεχνείου.
Οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ μέσα στον Ιούνη πλαισιώθηκαν από εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες δείχνοντας την διάθεση για να οργανωθεί μια μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση τον Σεπτέμβρη.
Ήδη, για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη με κάλεσμα στην Ομόνοια στις 5μμ και τη συναυλία στο Σύνταγμα στις 7μμ έχουν καλέσει συνδικάτα και φορείς: ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝΑΠ, ΠΣΕΠ Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα”, Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων, Δίκτυο Αφρανικών οργανώσεων, Κοινότητα Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Κοινότητα Μπανγκλαντές στην Ελλάδα, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων των νεοναζί, ΚΕΕΡΦΑ Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Στο συλλαλητήριο-συναυλία μεταξύ των μουσικών και των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία είναι οι: Δημήτρης Πουλικάκος, Βασίλης Σπυρόπουλος, Αγγελική Τουμπανάκη, Ναταλία Ρασούλη, Mc Yinka, Γιουσουρούμ, Τζερόμ Kαλούτα, Illegal operation, Υακίνθη Λάγιου, κ.ά.
Κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα όπως στη Θεσσαλονίκη, τη Πάτρα, τα Γιάννενα ,τα Χανιά, το Ηράκλειο κα.
Κυκλοφόρησαν χιλιάδες αφίσες και προκηρύξεις και έχουν μοιραστεί σε πάνω από πενήντα γειτονιές στην Αττική και σε δεκάδες εργασιακούς χώρους καθώς και εκδηλώσεις
Σας καλούμε να συμμετέχετε στη ανοικτή σύσκεψη για να εξασφαλίσουμε ότι η 15η Σεπτέμβρη θα είναι μια μαζική, δυναμική και ενωτική αντιφασιστική διαδήλωση που θα απαιτήσει: “στη φυλακή οι νεοναζί, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες.”
Στείλτε τη συμμετοχή σας στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read 4386 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ