Friday, 25 May 2018 08:19

Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις στο Ηράκλειο! Το Ν.Ηράκλειο είναι η πόλη της Ηλέκτρας Αποστόλου Ολοι στην αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 25 Μάη, 7μμ, Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις στο Ηράκλειο!
Το Ν.Ηράκλειο είναι η πόλη της Ηλέκτρας Αποστόλου

Ολοι στην αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 25 Μάη, 7μμ, Πλατεία ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου

Το τελευταίο διάστημα οι εμφανίσεις και οι επιθέσεις των φασιστών στη γειτονιά μας, όλες μέσα στη νύχτα, είναι συχνές. Κάνουν επιθέσεις σε νεολαίους και μετανάστες, βρωμίζουν τους τοίχους με ναζιστικά σύμβολα και τους δρόμους με ναζιστικά τρυκάκια.

Τα γεγονότα αυτά προστίθενται σε μια σειρά ενεργειών με τις οποίες οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να ξαναβγούν στις γειτονιές. Τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, Τάγμα Εφόδου φασιστών επιτέθηκε και τραυμάτισε νεολαίο αγωνιστή της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη πλατεία του Ηρακλείου. Είχε προηγηθεί η επίθεση που δέχτηκαν σύντροφοι της ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα και στο Γαλάτσι, που διακινούσαν αντιφασιστικό υλικό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Η κλιμάκωση των φασιστικών επιθέσεων, η ανοικτή υποστήριξη της επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη από τη Χρυσή Αυγή, η επιδοκιμασία της από στελέχη της ΝΔ, απαιτούν μαζική ενωτική αντιφασιστική κινητοποίηση για να τους σταματήσουμε.
Η κλιμάκωση της εθνικιστικής και πολεμοκάπηλης υστερίας με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και τους ανταγωνισμούς με την Τουρκία δίνουν αέρα στο πανιά των νεοναζί δολοφόνων. Πλάι σε αυτά είναι η ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. στο προσφυγικό, που επιμένει να βάζει περιορισμούς στο δικαίωμα για άσυλο και να στοιβάζει τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των νησιών και φυσικά η στάση της αστυνομίας και του υπουργού προστασίας του Πολίτη Τόσκα που κάνει τα «στραβά μάτια» σε όλες τις φασιστικές επιθέσεις.

Καλούμε φορείς, σωματεία και συλλόγους της περιοχής μας να συντονίσουμε τη δράση μας για να στείλουμε και πάλι τους ναζί στους υπονόμους όπου και ανήκουν.- Ούτε στο Ν. Ηράκλειο ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.


- Να ολοκληρωθεί η δίκη με την παραδειγματική καταδίκη σε ισόβια των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
- Παλεύουμε για άσυλο, στέγη και χαρτιά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο!
- Οι εργάτες των Βαλκανίων είναι αδέλφια μας!

Read 3918 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ