Tuesday, 22 May 2018 14:23

Αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ στην αντιφασιστική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 23 Μάη. Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ στην αντιφασιστική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 23 Μάη.

Η ΚΕΕΡΦΑ θα παραβρεθεί με αντιπροσωπεία από την Αθήνα στην αντιφασιστική κινητοποίηση καταδίκης της φασιστικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την Τετάρτη 23 Μάη. Η κλιμάκωση των φασιστικών επιθέσεων, η ανοικτή στήριξη της επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη από τη Χρυσή Αυγή, η επιδοκιμασία της από στελέχη της ΝΔ, απαιτούν μαζική ενωτική αντιφασιστική κινητοποίηση για να τους σταματήσουμε.

Στο φασισμό άνοιξε το δρόμο η εθνικιστική εκστρατεία για το όνομα για της Μακεδονίας αλλά και η άνοδος ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών κατά των προσφύγων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της μετατροπής των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές της λιτότητας.Η Θεσσαλονίκη έχει μιά μεγάλη ιστορία!

Είναι η πόλη της Φεντερασιόν, του Μάη του 36, της αντίστασης στο ναζισμό, των Εβραίων που εξοντώθηκαν στα κρεματόρια του Χίτλερ, του Γρηγόρης Λαμπράκη που δολοφονήθηκε από το φασιστικό παρακράτος. Η Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική, με μηδενική ανοχή στο φασισμό, το ρατσισμό και τον σωβινισμό.

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική κινητοποίηση τη Τετάρτη 23 Μάη 6μμ στο Λευκό Πύργο.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ 

Ακολουθεί η ανακοίνωση-κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 19:00 ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Να τιμωρηθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Η φασιστική επίθεση με την απόπειρα λιντσαρίσματος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν Ποντιακές οργανώσεις, στις 19 του Μάη είναι μια απειλή για τις ελευθερίες όλων μας.
Καμιά πολιτική διαφορά με τη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεν μπορεί να δικαιολογήσει την οποιαδήποτε ομάδα φασιστών να φοράει την μάσκα του «Πόντιου πατριώτη», να φοράει μαύρες κουκούλες και να επιτίθεται δολοφονικά.
Τα φασιστοειδή που παρέμειναν ατιμώρητα και ασύλληπτα από την Αστυνομία, όταν ενθαρρυμένα από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια έκαψαν την κατάληψη Libertatia στο φως της μέρας, αποθρασύνονται και επιτίθενται ξανά. Ηδη, από το πρωί απειλούσαν για την παρουσία του Radical Pride στην πόλη.
Στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, η ακροδεξιά έβαλε στο στόχαστρο δικαιώματα και ελευθερίες, επιχειρώντας να εκτρέψει σε φασιστική σύναξη τις εκδηλώσεις των Ποντίων.
Η Θεσσαλονίκη γνωρίζει καλά από τη δράση του φασιστικού παρακράτους, το οποίο δολοφόνησε τον βουλευτή της αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη.
Αυτή η ακροδεξιά έχει στο ιστορικό της τη ρατσιστική καταδίωξη των Ποντίων των προσφύγων που έφτασαν κατατρεγμένοι στην Ελλάδα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και αντιμετωπίστηκαν ως «τουρκόσποροι» ενώ ούτε ένα χωράφι δεν τους άφηναν να οργώσουν για να ζήσουν.
Οι πρόεδροι τριών Ποντιακών οργανώσεων έχουν καταδικάσει την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Καμία οργάνωση δεν μπορεί να δίνει στέγη και κάλυψη σε φασίστες, χρυσαυγίτες και συμμορίες που οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις.
Καλούμε την αριστερά, τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις να καταδικάσουν την φασιστική επίθεση και να απαιτήσουν τη σύλληψη των φασιστών δολοφόνων.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επικοινωνία στο τηλ 6932828964

Read 3993 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ