Monday, 07 May 2018 11:15

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ! ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ, 12 ΜΑΗ, 6MM, ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΗ, 6MM, ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ
 
Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, ομάδα της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να εμφανιστεί στη γειτονιά της Καλλιθέας, βεβηλώνοντας με συνθήματα το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Θησέως. Το συγκεκριμένο κτίριο φέρει ισχυρό  συμβολισμό, καθώς αποτέλεσε τον τόπο φυλάκισης του Νίκου Μπελογιάννη. Αντίστοιχες ‘περιπολίες‘ έγιναν στο Ν. Ηράκλειο, που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν νεολαίο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στου Ζωγράφου. Μετά από δυο μέρες πέταξαν τρικάκια στις γειτονιές της Καλλιθέας και  της Νέας Σμύρνης.
 
Το γεγονός αυτό προστίθεται σε μια σειρά ενεργειών με τις οποίες οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να ξαναβγούν στις γειτονιές. Είχε προηγηθεί η επίθεση που δέχτηκαν σύντροφοί της ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα και στο Γαλάτσι, που διακινούσαν αντιφασιστικό υλικό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
 
Η κλιμάκωση της εθνικιστικής υστερίας με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και τους ανταγωνισμούς με την Τουρκία δίνουν αέρα στο πανιά των νεοναζί δολοφόνων. Πλάι σε αυτά η ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε στο προσφυγικό, που επιμένει να βάζει περιορισμούς στο δικαίωμα για άσυλο και να στοιβάζει τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των νησιών.
 
Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η στάση της αστυνομίας και του υπουργού προστασίας του Πολίτη Τόσκα, όταν στα πρόσφατα πογκρόμ που επιχειρήθηκαν στη Μυτιλήνη από ομάδες φασιστών, το μόνο που έκανε ήταν να παρακολουθεί. Από κοντά σε αυτόν τον κατήφορο της κυβέρνησης και η Νέα Δημοκρατία, που απέφυγε να καταδικάσει τις επιθέσεις των ακροδεξιών.
 
Αυτά τα περιστατικά είναι που κάνουν τους ναζί να πιστεύουν ότι μπορούν να βγούν από την απομόνωση, την ίδια ώρα που στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται η εγκληματική φύση της ναζιστικής οργάνωσης.
 
Στην Καλλιθέα και στο παρελθόν τα φασιστοειδή είχαν επιχειρήσει να κυριαρχήσουν, με αποκορύφωμα τις επιθέσεις την περίοδο 2011-2012. Τότε πήραν την απάντηση τους από το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα και έκτοτε οι επιθέσεις σταμάτησαν. Τώρα η απάντηση στη νέα τους προσπάθεια οφείλει και πάλι να είναι μαζική και δυναμική.
 
Καλούμε φορείς, σωματεία και συλλόγους της περιοχής μας να συντονίσουμε τη δράση μας για να στείλουμε και πάλι τους ναζί στους υπονόμους όπου και ανήκουν.
 
Παλεύουμε για άσυλο, στέγη και χαρτιά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο! 
 
Οι εργάτες των Βαλκανίων είναι αδέλφια μας!
 
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί
 
Στην Καλλιθέα της εργατιάς, της προσφυγιάς, του Μπλόκου και της Αντίστασης δεν έχουν θέση οι
φασίστες!
 
Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 12 Μάη στην Πλ.Κύπρου στις 6μμ
 
   
Read 4173 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ