Monday, 26 March 2018 15:19

Οι επιθέσεις των φασιστών κατα μελών της ΚΕΕΡΦΑ ήταν δολοφονικές, οι ευθύνες είναι κυβερνητικές. Nέες φωτο, η στάση της ΕΡΤ, γνώμη γιατρού Χ.Αργύρη Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

farantoskallithea

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Οι επιθέσεις των φασιστών κατα μελών της ΚΕΕΡΦΑ ήταν δολοφονικές, οι ευθύνες  είναι κυβερνητικές.

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το Σάββατο 31 Μάρτη σε Καλλιθέα και Γαλάτσι

 

A. Δήλωση της ΚΕΕΡΦΑ για τους ενόχους των φασιστικών επιθέσεων στη Καλλιθέα και το Γαλάτσι, για τη στάση της ΕΡΤ

Η ΚΕΕΡΦΑ δημοσιοποιεί δύο φωτογραφίες από τις επιθέσεις των φασιστών στη Καλλιθέα και το Γαλάτσι, οι οποίες έγιναν κατά αγωνιστών της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ που μοίραζαν προκηρύξεις στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη. Ακολουθεί τοποθέτηση του γιατρού Χ.Αργύρη.

Η στάση της ΕΛΑΣ στη Καλλιθέα όπου έφτασε στο χώρο της επίθεσης και αφησε να διαφύγουν οι δράστες είναι δείγμα της συνεχιζόμενης ανοχής του κρατικού μηχανισμού στη δράση των φασιστών.Ένοχη για την έξαρση των επιθέσεων των φασιστών από τις παρελάσεις μέχρι τα γραφεία της Αφγανικής κοινότητας και το χώρο Φαβέλα στο Πειραιά αλλά και για τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό επίπεδο, είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που τους στρώνει το έδαφος την ώρα που  διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού καπιταλισμού στους ανταγωνισμούς των μεγάλων και τοπικών δυνάμεων, στο Μακεδονικό, τα ελληνοτουρκικά, τη Μ.Ανατολή. Είναι η πολιτική που στηρίζει την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πνίγοντας χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο και οδηγώντας τους στην απόγνωση ακόμη και στους αυτοπυροπολισμούς στα στρατόπεδα των νησιών, όπως εγινε πρόσφατα στη Μόρια.Η Αριστερά πρέπει να απαιτήσει να μπεί τέλος στην σωβινιστή εκστρατεία της κυβέρνησης που φέρνει στην επιφάνεια τους φασίστες και εκτρέφει το νέο κύμα επιθέσεων κατά αγωνιστών της αριστεράς και των κοινοτήτων των μεταναστών. Είναι σκάνδαλο ότι η ΕΡΤ υποβάθμισε τις επιθέσεις των φασιστών εντάσσοντας τις στο Αστυνομικό δελτίο-χωρίς βέβαια να αναδείξει τις ευθύνες της ΕΛΑΣ στην Καλλιθέα- και την ίδια ώρα λειτουργούσε ως πλυντήριο ξεπλύματος της υπόδικης εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, προβάλλοντας δηλώσεις του Κασιδιάρη για την 25η Μάρτη. Καλούμε την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να διασφαλίσουν ότι οι ναζί δεν χρησιμοποιούν τη δημόσια τηλεόραση ως πλυντήριο για το ναζιστικό τους μόρφωμα. Δεν είναι δυνατό την ώρα που στη Βουλή συζητείται να ληφθεί το μέτρο του αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις οι αρμόδιοι της ΕΡΤ να τους κάνουν πλάτες!

 

Δήλωση-έκκληση του γιατρού Χρίστου Αργύρη για τη δολοφονική επίθεση φασιστών σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ  

Υπό τη συνοδεία του γιατρού Αργύρη Χρίστου-ακτινοδιαγνώστη στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α . ΣΩΤΗΡΙΑ-  σήμερα 25/3/18 ο σύντροφος μας Πίττας Γιώργος υποβλήθηκε σε εξετάσεις  στο Τ.Ε.Π. του Γ.Ν.Α. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη στο Γαλάτσι,στην οδό Βεϊκου από θρασύδειλο φασίστα.   Ο διακομιζόμενος με ΕΚΑΒ στο χειρουργικό Τ.Ε.Π. του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ,υποβλήθηκε σε γενική και βιοχημική εξέταση αίματος, σε απλές ακτινογραφίες θώρακα και αυχένα , σε υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας , σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και σπλαγχνικού κρανίου. Μετά από χειρουργική εκτίμηση υποβλήθηκε σε συρραφή (ράμματα) θλαστικού τραύματος στα μαλακά μόρια του αριστερού υπερόφριου τόξου (βλέφαρο), ετέθη μετά από ορθοπεδική εκτίμηση κολάρο στον αυχένα του αφού διαγνώσθηκε ευθειασμός της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, ενώ από την αξονική τομογραφία ελέγχθηκαν δύο τουλάχιστον ευμεγέθη κεφαλαιματώματα (καρούμπαλα) στο τριχωτό της κεφαλής –αριστερά όσο και δεξιά, πρόσθια όσο και οπίσθια – καθώς και στην αριστερή παρειά (μάγουλο).

Από την νευροχειρουργική εκτίμηση –ευτυχώς – δεν κρίθηκε αναγκαία  η εισαγωγή του Πίττα Γιώργου στο Νοσοκομείο. Από την επισκόπηση του θύματος καταγράφηκαν τουλάχιστον επτά εκχυμώσεις –οιδήματα- εκδορές  στο κρανίο του εξεταζόμενου ενώ καταγράφηκε κατά την πορεία των εξετάσεων έντονη κεφαλαλγία και μυαλγίες αυτού.   Τα παραπάνω αντικειμενικά ευρήματα δηλώνουν ξεκάθαρα την δολοφονική προσπάθεια του επιτιθέμενου στον Πίττα Γιώργο, την μανία του επιτιθέμενου να καταφέρει καθολικά πλήγματα στο κρανίο του θύματος  καθώς και την πιθανότατη «εκπαίδευση» του ώστε να μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να προκαλεί τέτοιες βλάβες στα θύματα του.   Ως μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και του Σ.Ε.Κ. , ως συνδικαλιστής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ως κακοπληρωμένος και εξουθενωμένος γιατρός νιώθω οργή και αηδία που τα φασιστικά –εθνικιστικά αποβράσματα τολμούν ,ακόμα και μετά την δολοφονία του Φύσσα και του Λουκμάν, να νομίζουν ότι μπορούν ελεύθερα να χτυπάνε την Αριστερά,τους διεθνιστές, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, τα αδέλφια μας τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Δεν μπορούν τελικά να επικρατήσουν και δεν θα επικρατήσουν  γιατί από τους συναδέλφους μας στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ (που επέδειξαν για ακόμα μια φορά την αμέριστη αλληλεγγύη τους στα θύματα της φασιστικής- ρατσιστικής και μισαλλόδοξη βίας) μέχρι τη συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης και της νεολαίας  φυσάει απεργιακά αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά!Καλούμε την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., την ΕΙΝΑΠ, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ, την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. ξανά να καταδικάσουν την φασιστική επίθεση .
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Αργύρης Χρίστος, γιατρός Γ.Ν.Ν.Θ.Α. ΣΩΤΗΡΙΑΒ.

Read 4373 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ