Monday, 16 October 2017 13:56

Παρέμβαση Γιάννη Μπασκάκη, δημοσιογράφου στην Διεθνή Συνάντηση και την Παλελλαδική Συνέλευση , 14-15 Οκτώβρη 2017 Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Παρέμβαση Γιάννη Μπασκάκη, δημοσιογράφου στην Διεθνή Συνάντηση και την Παλελλαδική Συνέλευση , 14-15 Οκτώβρη 2017

Μόλις πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, πήραμε μία ακόμα γεύση των υπερασπιστικών ισχυρισμών της Χρυσής Αυγής.

Είδαμε τον Αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης, τον Μιχαλολιάκο, και το στέλεχος του στενού του ηγετικού πυρήνα, τον Λαγό, να απολογούνται για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Και το έκαναν στο Κοινοβούλιο, αντί για το Κακουργιοδικείο από το οποίο είναι εξαφανισμένοι σε μια προσπάθεια να βγουν από το κάδρο της ενοχής.

Έτσι λοιπόν ο Μιχαλολιάκος επανέλαβε το ίδιο ψέμα που είπε και αμέσως μετά τη δολοφονία, ότι δηλαδή ο Ρουπακιάς δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Αλλά και ο Λαγός είπε το άλλο ψέμα, ότι η δικογραφία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «δεν εμπλέκει κανέναν βουλευτή ή τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής».Φυσικά δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί με τέτοια ευκολία ψευδείς ισχυρισμούς. Για τους υμνητές του Γκέμπελς είναι πάγια τακτική να χρησιμοποιούν το ψέμα στην προσπάθειά τους να συσκοτίσουν τη δράση τους και να τη συγκαλύψουν.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι σε όλες τις εμβληματικές υποθέσεις που εξετάζονται στη δίκη, η Χρυσή Αυγή χρησιμοποίησε το ψέμα προκειμένου να διαψεύσει τη σχέση της με αυτές. Σε όλες: Αντίπνοια, Συνεργείο, ΠΑΜΕ, δολοφονία Φύσσα, Αιγύπτιοι αλιεργάτες, δολοφονία Λουκμάν, ξυλοδαρμός των φωτορεπόρτερ.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ η Χρυσή Αυγή έκανε την ανήξερη, γράφοντας στην εφημερίδα της ότι «άγνωστοι συνεπλάκησαν με μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος με αποτέλεσμα η παράνομη αφισοκόλληση των ορφανών του Μαρξ να πάει “περίπατο”. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως οι ΚΚΕδες είδαν Χρυσαυγίτες να τους χτυπάνε αλλά φυσικά οι μαρτυρίες είναι μόνο δικές τους γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη μαρτυρία που να δείχνει πως ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής».

Όπως όμως αποδεικνύεται από τα συντριπτικά στοιχεία, ανάμεσα στα οποία και οι συνομιλίες του ίδιου του Λαγού, οι κατά τη Χρυσή Αυγή «άγνωστοι» δεν ήταν άλλοι από τον Πανταζή και το τάγμα εφόδου του Περάματος.  Αλλά και πρόσφατα η οργάνωση έκανε το ίδιο σε σχέση με τον άγριο ξυλοδαρμό του Αλέξη Λάζαρη. Έγραφε στην εφημερίδα της ότι «όλα ξεκίνησαν όταν ένας φοιτητής βρέθηκε άγρια χτυπημένος από άγνωστο/αγνώστους κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες» και κατέληγε: «Φυσικά οι ένοχοι είναι πάλι... χρυσαυγίτες γιατί έτσι το θέλει η χούντα των ΜΜΕ...». 

Το καλύτερο όμως είναι ότι ισχυριζόταν με πάθος ότι το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, ο Χρήστος Ζέρβας, ήταν «αθώος πολίτης». Κι έπειτα ο Ζέρβας προφυλακίστηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής κίνησε τις διαδικασίες για την απόλυσή του από τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου στο Κοινοβούλιο, όπου τον είχε διορίσει ο Αρχηγός του. Τότε ήταν που ο Μιχαλολιάκος έσπευσε να ζητήσει πρώτος την απόλυση του, με την αλλαγή αυτή στάσης να αποτελεί βέβαια ομολογία ενοχής.  Και ως γνωστόν το «άδειασμα» του Ζέρβα από τον Μιχαλολιάκο δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι η πάγια τακτική του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής να «αδειάζει» τα εκτεθειμένα στην εγκληματική δράση της οργάνωσης στελέχη του, προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος.

Αυτό έκανε βέβαια και με τον Ρουπακιά μετά τη δολοφονία, λέγοντας ότι ήταν ένας «περαστικός από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής». Φυσικά ο ηγετικός ρόλος του Ρουπακιά στον Πυρήνα της Νίκαιας έχει αποδειχτεί μέσα από ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχει αναδειχθεί απολύτως και στο δικαστήριο.Παρόλα αυτά, είδαμε προ ημερών, όπως είπαμε, τον Μιχαλολιάκο να επιμένει στο αρχικό του ψέμα, λέγοντας στο Κοινοβούλιο ότι ο Ρουπακιάς δεν είναι μέλος της οργάνωσης.

Είδαμε και τον Λαγό να ισχυρίζεται ότι η δικογραφία δεν εμπλέκει κανέναν βουλευτή ή τον Αρχηγό της Χρυσής στη δολοφονία, όταν είναι πασίγνωστο ότι είναι ο ίδιος που εμπλέκεται. Μόνο μετά τη συνομιλία του με τον Λαγό, ο πυρηνάρχης  Πατέλης έχει ενεργοποιήσει με γραπτό μήνυμα το τάγμα εφόδου της Νίκαιας προκειμένου να επιτεθεί στον Φύσσα και την παρέα του.Αλλά και αμέσως μετά το έγκλημα ο Ρουπακιάς που παρότι είναι πλέον κρατούμενος διατηρεί την άνεσή του να τηλεφωνεί, ενημερώνει τον Πατέλη, εκείνος τον Λαγό και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο.

Κι έπειτα η αλυσίδα τον κλήσεων παίρνει την ανάποδη φορά και από τον Αρχηγό καταλήγει και πάλι στον Ρουπακιά, συνδέοντας ευθέως τον Μιχαλολιάκο με τον δολοφόνο του Παυλου Φύσσα. Και στη συνέχεια γίνεται βέβαια ορατή η επιχείρηση συγκάλυψης που βάζει μπροστά η Χρυσή Αυγή.Αλλά το γεγονός ότι οι Μιχαλολιάκος και Λαγός επιμένουν σε ισχυρισμούς που έχουν ήδη καταρριφθεί απολύτως, φανερώνει τη σύγχυση της οργάνωσης λόγω των συντριπτικών στοιχείων που αναδεικνύονται καθημερινά στο δικαστήριο, την ώρα που η κρίση στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής βαθαίνει.

Κρίση που έγινε ορατή δια γυμνού οφθαλμού και με την αποχώρηση του υπερεκτεθιμένου σε εγκληματικές ενέργειες Μίχου, ο οποίος εγκατέλειψε το βυθιζόμενο πλοίο, κατηγορώντας τον Αρχηγό του ότι εφάρμοσε πάλι την πάγια τακτική του. Δηλαδή ότι τον «άδειασε» κι αυτόν.  Και βέβαια οι ισχυρισμοί Μιχαλολιάκου-Λαγού φανερώνουν και την απόλυτη γύμνια υπερασπιστικών επιχειρημάτων.

Αυτή η γύμνια φάνηκε ξεκάθαρα και κατά την κατάθεση του δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.» Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος σε κάθε ερώτηση των δικηγόρων των χρυσαγιτών εισέφερε όλο και περισσότερα στοιχεία για την εγκληματική δράση της οργάνωσης και για τη ναζιστική της συγκρότηση.

Ενδεικτικός της γύμνιας αυτής είναι και ο τρόπος που βρήκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για να προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν το αυθεντικό καταστατικό της οργάνωσης που έχει καταθέσει ο Ψαρράς και το οποίο καίει τον Μιχαλολιάκο, αφού έχει ολόκληρο κεφάλαιο για την Αρχή του Αρχηγού που η Χρυσή Αυγή έχει αντιγράψει από τον Χίτλερ. Ρωτούσαν λοιπόν τον Ψαρρά γιατί σε κάθε του σχετικό δημοσίευμα δεν αποκάλυπτε το πώς το καταστατικό περιήλθε στα χέρια του. Λες και υπάρχει δημοσιογράφος που όταν δημοσιεύει ένα έγγραφο, λέει και που το βρήκε. Πόσο μάλλον όταν όπως ο ίδιος ευφυώς είπε, έχει και δύο σπίτια γεμάτα έγγραφα.

Σε αυτήν τους την προσπάθεια οι δικηγόροι των χρυσαυγιτών επανέλαβαν κατηγορηματικά και τον γνωστό ισχυρισμό της οργάνωσης ότι το πρώτο της καταστατικό είναι αυτό που κατέθεσε μετά τις εκλογές του 2012. Αλλά βέβαια το πλήθος των δημοσιευμάτων στα έντυπα της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια που μιλούν για την ύπαρξη καταστατικού, αποδεικνύει ένα ακόμα τεράστιο ψέμα στο οποίο έχει εγκλωβιστεί η Χρυσή Αυγή.

Και όσο και αν η οργάνωση προσπαθεί να αμφισβητήσει τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορητηρίου, μετά την ολοκλήρωσή τους, το δικαστήριο έχει πια πλήρη εικόνα για την ιεραρχική δομή της οργάνωσης, την απόλυτη πειθαρχία με την οποία λειτουργεί, για την Αρχή του Αρχηγού, για τη ναζιστική της ιδεολογία και βέβαια για τα εγκλήματα που διέπραττε τόσα χρόνια.

Read 4345 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ