Saturday, 21 January 2017 18:32

Ορμητικό ποτάμι διαδηλωτών κατά Τράμπ από την Ουάσιγκτον μέχρι την Αθήνα Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 


Ορμητικό ποτάμι διαδηλωτών κατά Τράμπ από την Ουάσιγκτον μέχρι την Αθήνα


Με ένα συγκλονιστικό κύμα διαδηλώσεων υποδέχτηκαν τον νέο πλανητάρχηΤράμπ διαδηλωτές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γής. Το όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, της απληστείας του κέρδους ήχησε από το Σίδνευ μέχρι το Λονδίνο,το Βερολίνο, το Δουβλίνο, την Βιέννη, το Άμστερνταμ και δεκάδες άλλες πόλεις.  Η “άλλη Αμερική” βγήκε  κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους στην Ουάσιγκτον, το Σικάγο, στο Τέξας θυμίζοντάς τα μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια κατά του Μπούς. Τα σχολεία έκλεισαν την ώρα της ορκωμοσίας και οι μαθητές ξεχύθηκαν στους δρόμους.
Στην Αθήνα ενώθηκαν στην διαδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ εργαζόμενοι με πρόσφυγες από το Ελληνικό, με γυναίκες με τα παιδιά στα καρότσια και τα δικά τους πλακάτ.
Η πορεία ενώθηκε με τις γυναίκες που κάλεσαν κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία και μαζί βαδίσαμε έξω από τη πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα. Μία μαύρη γυναίκα ακτιβίστρια έκανε  το δικό της μαχητικό χαιρετισμό έξω από την πρεσβεία ξεσηκώνοντας ενθουσιασμό.
Αυτή η διαδήλωση ήταν ένα καλό ξεκίνημα για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια το ρατσισμό και το φασισμό, για να έρθουν όλοι οι πρόσφυγες στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις από τα νησιά και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο, για να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, για να μπει φρένο στις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Η επιτυχία των κινητοποιήσεων δίνουν ώθηση για να φτάσουμε στη διεθνή μέρα κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 18 Μάρτη με  μεγάλο συλλαλητήριο στην Ομόνοια και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Read 4882 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ