Η μόνη ασπίδα ζωής είναι η συλλογική δράση των συνδικάτων και των φοιτητικών συλλόγων ώστε να εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση πάρει πίσω τα ρατσιστικά μέτρα και το τα μνημόνια.
Οι εργαζόμενοι στα καράβια έχουν κάθε λόγο πλάι στις διεκδικήσεις τους για τη σωτηρία των συντάξεων και των εργασιακών σχέσεων να βάλουν το αίτημα της ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς των προσφύγων, με αποστολή των καραβιών για να τους παραλάβουν από την Τουρκία.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τις περιφέρειες να διεκδικήσουν την άμεση στέγαση των προσφύγων και την λειτουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, παρέχοντας φαγητό και φροντίδα σε παιδιά και ηλικιωμένους.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να μην αφήσουν κανένα αβοήθητο πρόσφυγα ή ανασφάλιστο ή άπορο. Να συγκροτηθούν αποστολές στα νησιά και να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση αγωνίζονται ενάντια στις περικοπές και διεκδικούν όλα τα παιδιά να γράφονται και να σπουδάζουν χωρίς διακρίσεις. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ διεκδικούν να μην διαλυθεί η δημόσια συγκοινωνία αλλά να μπουν τώρα μπροστά για την δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων στους προορισμούς τους.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δίνουν ΑΣΥΛΟ σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα και μετανάστη. Διεκδικούμε να δοθούν κτίρια κλειστά της περιουσίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ για την άμεση στέγαση των προσφύγων. Διεκδικούμε αύξηση των μερίδων φαγητού στις λέσχες ώστε να συμμετέχουν σε πρόγραμμα για την σίτιση όλων.
Βαδίζοντας προς την Γενική Απεργία της 12ης Νοέμβρη και στον γιορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη καλούμε σε κλιμάκωση των αγώνων για να γκρεμίσουμε φράχτες και μνημόνια που σκοτώνουν.
Σας καλούμε να στηρίξετε την πανελλαδική κινητοποίηση στις 23-24 Γενάρη, για ανοιχτά σύνορα, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, με διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, στον φράχτη και στα σύνορα στους Κήπους του Έβρου.

