Thursday, 17 September 2015 05:30

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 10-11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΑΘΗΝΑ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΟΥΦ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

10-11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΑΘΗΝΑ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΟΥΦ

* Oι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Όχι στη ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο

*Η καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

*Πανελλαδική Συνέλευση και Διεθνής συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού

-Συμμετέχουν ακτιβιστές του αντιφασιστικού κινήματος και των κινήσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την Αυστρία, την Βρετανία, τη Γερμανία, την Δανία, τη Τουρκία.

Συγκλονίζει τα θεμέλια της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο το γιγαντιαίο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που απαιτεί να ανοίξουν τα σύνορα, να περάσουν οι πρόσφυγες στις ευρωπαϊκές χώρες, να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί, να φύγει η FRONTEX, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένας ολόκληρος κόσμος από τα νησιά του Αιγαίου όπου πνίγονται οι μικροί Αϊλάν και οι μανάδες τους μέχρι την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Δανία απλώνει το χέρι της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και βροντοφωνάζει “καλοδεχούμενοι”!

Αυτό το κίνημα είναι το καλύτερο αντίδοτο στις κυβερνήσεις της ΕΕ που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας για να μετατρέψουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές τους, της λιτότητας, αυτές που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση. Αυτές οι πολιτικές άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες και τους ρατσιστές, της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, του Νάϊτζελ Φαράτζ στη Βρετανία, του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Δεν ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα των πολέμων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μ.Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, είναι κατατρεγμένοι από τις επιθέσεις του ISIS που έθρεψε ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» αλλά και η καταστολή της Αραβικής Άνοιξης που διεκδίκησε δημοκρατία και ελευθερία απέναντι στους δικτάτορες, συμμάχους των ιμπεριαλιστών.

Συνεχίζουμε τη μάχη για να τσακίσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και τους φασίστες σε όλη την Ευρώπη!

 Η ματαίωση της κεντρικής «προεκλογικής» φιέστας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 11/9 στο Πειραιά και η μετατροπή της Πλατείας Κοραή σε χώρο αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και κέντρου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ,ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος. Στις γειτονιές του Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα. Χωράνε οι πρόσφυγες, είναι καλοδεχούμενοι! Ανεπιθύμητοι είναι οι ναζί της Χρυσής Αυγής!

Για να συνεχίσει η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να φτάσουμε στη καταδίκη για τις δολοφονικές φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Να ακουστεί επιτέλους στη δίκη η φωνή της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, των συνδικαλιστών του Περάματος και των αλιεργατών αλλά και όλου του αντιφασιστικού κινήματος. Να τιμωρηθούν με ισόβια οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι φασίστες που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, αλλά και κατά χιλιάδων άλλων αγωνιστών των κινημάτων, γυναικών, Ρομά, ομοφυλόφιλων, εβραίων.

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, δεν επιτρέπουμε στους ναζί να παριστάνουν την «αντιμνημονιακή αντιπολίτευση» χύνοντας δηλητήριο κατά των συνδικάτων, της αριστεράς, των κινημάτων, των μεταναστών. Η ελπίδα μας είναι ο αγώνας για ένα κόσμο χωρίς μνημόνια, φτώχεια, ρατσισμό και πόλεμο, ένας κόσμος αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Συνεχίζοντας τις πετυχημένες διεθνείς κινητοποιήσεις με αφορμή την διεθνή μέρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων προτείνουμε να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί σε μια πανευρωπαϊκή μέρα δράσης στις 19 Μάρτη.

Καλούμε συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές να στηρίξουν την Πανελλαδική συνέλευση και την διεθνή αντιφασιστική και αντιρατσιστική συνάντηση στέλνοντας αντιπροσωπεία και ενισχύοντας οικονομικά την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

 

Read 7398 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:03

Latest from ΚΕΕΡΦΑ