Friday, 08 September 2017 14:32

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο προξενείο της Μιανμάρ στο Πειραιά θυροκολλήθηκε η παρακάτω Εκκληση: Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο προξενείο της Μιανμάρ στο Πειραιά θυροκολλήθηκε η παρακάτω Εκκληση:

ΕΚΚΛΗΣΗ
Να μπεί τέλος στις σφαγές των ανθρώπων της Ροχιγκία στην Μιανμάρ
Αθήνα, 8/9/2017


Εκατοντάδες είναι τα τελευταία θύματα των ρατσιστικών σφαγών του καθεστώτος της Μιανμάρ το οποίο προχωράει σε μαζικά πογκρόμ κατά των μουσουλμάνων Ροχιγκία. Με τις πιο άγριες μεθόδους, ο στρατός αλλά και τάγματα εφόδου παραστρατιωτικών φασιστών καίνε ολόκληρα χωριά ενώ άνθρωποι καίγονται ζωντανοί, μικρά παιδιά απαγχονίζονται, γυναίκες βιάζονται κτηνωδώς.
Από το 2009 μέχρι σήμερα πάνω από 250.000 μουσουλμάνοι Ροχιγκία έχουν εξοντωθεί με φρικαλέους τρόπους από το στρατό της Μιανμάρ και διάφορες φασιστικές συμμορίες που δρουν από δίπλα.
Είναι αδιανόητη η σιωπή της διεθνούς κοινότητας για τα βάρβαρα εγκλήματα του καθεστώτος της Μιανμάρ όταν αφανίζονται χιλιάδες άνθρωποι, μόνο και μόνο γιατί είναι μουσουλμάνοι.


Καλούμε κάθε δημοκρατική φωνή να καταδικάσει την γενοκτονία των Ροχιγκία και να απαιτήσει την διπλωματική απομόνωση του ρατσιστικού καθεστώτος της Μιανμάρ μέχρι να βάλει τέλος στις σφαγές, όπως έγινε παλαιότερα με το απαρτχάιντ στη Ν.Αφρική.
Αν δεν θέλει το καθεστώς της Μιανμάρ να δώσει ιθαγένεια σε τρία εκατομμύρια πολιτών διότι τους αποκλείει ως μουσουλμάνους της Ροχιγκία που διαμένουν εκεί εδώ και δύο αιώνες, ας τους δώσει τότε αυτονομία.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι για το έγκλημα της γενοκτονίας και να αποζημιωθούν τα θύματα για τις δολοφονίες, τους ακρωτηριασμούς, τις καταστροφές των σπιτιών και των περιουσιών τους.
Μέχρι να δοθεί λύση είναι αδιανόητο να πεθαίνουν από την πείνα άνθρωποι και να καταδιώκονται μέχρι θανάτου όσοι μπαίνουν σε βάρκες προσπαθώντας να διασωθούν. Να δοθεί άμεσα ανεμπόδιστα ανθρωπιστική βοήθεια στα αποκλεισμένα χωριά των κατοίκων της Ροχιγκία.
 
Kαλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 5μμ και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6μμ και την προεία στα κεντρικλα Γραφεία της Χρυσής Αυγής.
 
 
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα
Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος
Αφγανική Κοινότητα Ελλάδος
Κοινότητα Μπαγκλαντές
Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Αθήνας
ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Read 2609 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06