Monday, 01 September 2014 09:18

Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης για τη σύλληψη των 4 αντιφασιστών από την αστυνομία σε "ανοιχτή γραμμή" με τη Χρυσή Αυγή Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλει τη σύλληψη τεσσάρων αντιφασιστών από την αστυνομία σε «ανοιχτή γραμμή» με τη Χρυσή Αυγή και την παραπομπή τους σε δίκη τον προσεχή Νοέμβρη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νεαροί αντιφασίστες ήταν από νωρίς στο ποτάμι, στην περιοχή Τοξοτών-Γαλάνης, όπου έψηναν και στην επιστροφή τους έπεσαν σε μπλόκο της Αστυνομίας μετά από τηλεφωνική καταγγελία(!) στο «100» της χρυσαυγίτισσας υποψήφιας για την περιφέρεια Ειρήνης Δεληορίδου ότι έγραψαν συνθήματα στον οικισμό των Τοξοτών.

Η απροκάλυπτη συνεργασία των «Μπαλτάκων» του κρατικού μηχανισμού με την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται... Τον Αύγουστο του 2012, με το άνοιγμα των ρατσιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και τις ορδές των φασιστών να καταφθάνουν από γειτονικές πόλεις, τρεις νεαροί χρυσαυγίτες της ομάδας των «Κενταύρων» φυγαδεύτηκαν με περιπολικό της αστυνομίας από την Πλατεία Αντίκα, μετά από επίθεση με τραυματία αντιφασίστα φοιτητή σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου κατέφθασαν –σχεδόν- συνοδεία μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ! Ο ξυλοδάρμος του εκπαιδευτικού, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλους της ΚΕΕΡΦΑ, Μηλιαζήμ Τζεμαλή κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής αφισοκόλλησης από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, έγινε λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα και η επίθεση σε νεαρό αντιφασίστα μειονοτικό τον Απρίλη του 2013, που ξεσήκωσε το τεράστιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 του ίδιου μήνα, έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών! Ενώ φέτος το Μάρτη ο μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για αντιφασιστική αφισοκόλληση του μέλους της ΚΕΕΡΦΑ Π.Α., που θα γίνει στις 24 Σεπτέμβρη στο δικαστήριο της Ξάνθης, αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάσος Θεοδωρίδης, μιλώντας σε «άγνωστο» αριθμό διατύπωνε την ένσταση να μην σπεύσουν οι ίδιοι στο σημείο, αλλά να καλέσουν την Ασφάλεια...

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της λιτότητας και του ρατσισμού με τις διώξεις των αντιφασιστών προσπαθεί να τρομοκρατήσει το αντιφασιστικό κίνημα, την ίδια στιγμή που «(ξανα)παγώνει» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και αφήνει ατιμώρητους τους Βαγγελάτους και τους μπράβους τους που πυροβόλησαν 35 εργάτες γης στη Μανωλάδα, δίνοντας έτσι το σύνθημα για νέες ρατσιστικές -και ομοφοβικές- επιθέσεις (όπως αυτές στο Μαλίχ Σαφράζ στα Πατήσια και στον Ασκάν Νατζαφί στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, σε ζευγάρι λεσβιών στην Περαία Θεσσαλονίκης και σε ζευγάρι γκέι στο Παγκράτι), γιατί φοβάται τον Αντιφασιστικό Ξεσηκωμό του Σεπτέμβρη.

Πέρυσι μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναγκάσαμε την κυβέρνηση με την δύναμη των εκατοντάδων χιλιάδων που ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους να ξεκινήσει η δίωξη των εγκληματιών των Ταγμάτων εφόδου. Αυτό το Σεπτέμβρη κλιμακώνουμε την αντιφασιστική δράση με διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας οι χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες να καταδικαστούν και να σαπίσουν στη φυλακή όπως οι χουντικοί για ν’ αρχίσει επιτέλους το ξήλωμα του φασιστικού παρακράτους και να μπει ένα τέλος στη ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ με τις επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους πνιγμούς της Frontex στα Φαρμακονήσια, που τους ανοίγει το δρόμο.

Με πρώτο σταθμό το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 6/9 στη ΔΕΘ, όπου τους περιμένει μια μαζική κατακραυγή άνευ προηγουμένου, με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους εργάτες της Κόκα Κόλα, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, διαθέσιμους του δημοσίου, όλους όσους έβαλαν μπλόκο στην αξιολόγηση του Μητσοτάκη, το κίνημα αντίστασης στις Σκουριές, το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, οργανώνουμε έναν καυτό Σεπτέμβρη για να τα μαζεύουν και να φεύγουν και για να μπούνε ισόβια οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

6/9: Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

12/9: Ανοιχτή εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο

18/9: Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στην Ξάνθη στον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

24/9: Συγκέντρωση στα δικαστήρια Ξάνθης για τη δίκη του αντιφασίστα αφισοκολλητή

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Ξάνθης

Read 3924 times