Καταγγέλλουμε τις φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής απέναντι σε Πακιστανούς μετανάστες στην περιοχή της Νίκαιας. Οι επιθέσεις γίνονται νύχτα ή ξημερώματα από ομάδα 4-6 χρυσαυγιτών που κυκλοφορούν με μηχανές, εντοπίζουν μετανάστες που κυκλοφορούν μόνοι τους στους δρόμους και τους επιτίθενται αρχικά με σιδηρογροθιές και στη συνέχεια με μπουνιές και κλωτσιές, αφήνοντάς τους αναίσθητους. Τουλάχιστον 20 είναι τα θύματα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι επιθέσεις έχουν ενταθεί μετά το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής, στα εγκαίνια των οποίων παραβρέθηκε ο αρχιτραμπούκος νεοναζί Κασιδιάρης.
Την Παρασκευή 15/6 γύρω στις 5 το πρωί ο Γουλάμ Μουρταζά καθώς πήγαινε με το ποδήλατο στο Κερατσίνι για να πιάσει δουλειά στη Λαϊκή, δέχτηκε επίθεση από 4 άτομα που επέβαιναν σε μηχανές στην πλατεία Χαλκηδόνας. Τον έριξαν κάτω από το ποδήλατο και στη συνέχεια τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο, του έσπασαν τη μύτη και τον έδειραν με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα.
Το Σάββατο 16/6 στις 7 παρά το πρωί ο Αλί Κασέρ πακιστανός μετανάστης 25 χρονών, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά δέχτηκε επίθεση στην Οδό Μπελογιάννη από ομάδα νεοναζί που αρχικά τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στη συνέχεια στο πρόσωπο. Τον άφησαν αιμόφυρτο και λιπόθυμο στο δρόμο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε από περαστικούς στο Αττικό νοσοκομείο.
Τη Δευτέρα 18/6 ο Χανίφ Μοχάμετ δέχτηκε επίθεση την ώρα που περπατούσε οδό Επταλόφου, από 4 άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια γύρω στις 9.30 το βράδυ, που τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά στην πλάτη. Οι χρυσαυγίτες που κυνηγήθηκαν από κατοίκους εξαφανίστηκαν πριν έρθει η αστυνομία η οποία πήρε τον μετανάστη στο τμήμα για εξακρίβωση.
Η παρουσία των νεοναζί στη Βουλή με όρους βίας και τρομοκρατίας ανοίγει μια νέα περίοδο αντιφασιστικής δράσης καθώς οι νεοναζί έβαλαν σε προτεραιότητα τα ρατσιστικά πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών. Επιχειρούν να συνεχίσουν την συνεργασία με τη Αστυνομία και να σπρώξουν την ατζέντα των ρατσιστικών επιθέσεων στη πρώτη γραμμή αποπροσανατολίζοντας την οργή του κόσμο από το Μνημόνιο και μετατρέποντας τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων, των Τραπεζιτών και των επιχειρηματιών για τη κρίση.
Είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει κοινή ενωτική και οργανωμένη απάντηση των εργαζόμενων και της νεολαίας της Νίκαιας απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Καλούμε τα συνδικάτα της περιοχής, τις Δημοτικές Κινήσεις, τα κόμματα της αριστεράς, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις και να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής .
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
