Monday, 05 December 2022 12:31

Ρατσιστική δολοφονική καταδίωξη του δεκαεξάχρονου Ρομ Κωνσταντίνου Φραγκούλη απο την ΕΛΑΣ του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου

Written by
Rate this item
(0 votes)

thes ippokrateio fragkoulisΡατσιστική δολοφονική καταδίωξη του δεκαεξάχρονου Ρομ Κωνσταντίνου Φραγκούλη απο την ΕΛΑΣ του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου
Οι ζωές των Ρομά μετράνε.
Ολοι και όλες στις κινητοποιήσεις στις 6 Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Μία μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η Αστυνομία του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου, χρησιμοποίησε ξανά όπλα και σφαίρες σε καταδίωξη του δεκαεξάχρονου Ρομ Κωνσταντίνου Φραγκούλη από την Αγία Σοφία Διαβατών.
Το θύμα της αστυνομικής βάρβαρης επίθεσης χαροπαλεύει “σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ από πυροβολισμό στο κεφάλι” όπως δήλωσε ο γιατρός του Ιπποκράτειου και μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ Γιάννης Κούτρας. Δεν είχε λεφτά να πληρώσει την βενζίνα και για αυτό δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι; Πόσο πιο κτηνώδης θα γίνει η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης άραγε και οι πρακτικές της Αστυνομίας;
Ανατριχίλα προκαλεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας θυμίζοντας τα ψέματα της για τις συνθήκες δολοφονίας του Ρομ Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα πριν ένα χρόνο. Τότε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τον ομάδα των αστυνομικών που έριξε τις 36 σφαίρες στο σώμα του Νίκου Σαμπάνη ενόσω ήταν κρατούμενοι υπογραμμίζοντας την στήριξη του στην κανονικότητα των καταδιώξεων. Όχι μόνο δεν κινήθηκαν για την απονομή δικαιοσύνης αλλά αντίθετα έριξαν το βάορος τους για την ρατσιστική συγκάλυψη του εγκλήματος των αστυνομικών που δολοφόνησαν τον Νίκο Σαμπάνη.  
Οι καταδιώξεις της Αστυνομίας από τότε, όταν στοχεύουν Ρομά,έχουν πλησιάσει ξανά στο να βάλουν σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή. Για την ΕΛΑΣ του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου η επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη” εκδηλώνεται με τις πιο απάνθρωπες καταδιώξεις φτωχών ανθρώπων. Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει στο θάνατο πρόσφυγες στο Αιγαίο και τον Εβρο με τις καταδιώξεις, τις αποτροπές και τις επαναπροωθήσεις του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων. Είναι η πολιτική της καταστολής που ξεδιπλώθηκε ενάντια στις διαδηλώσεις και τα συνδικάτα όπως στην Μαλαματίνα, επιχείρησε να βάλει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, επιδόθηκε σε ένα όργιο παρακολουθήσεων κινητών απο την ΕΥΠ, εκστρατεύει κάθε τόσο στις γειτονιές που έχουν μπει στο στόχαστρο της κερδοσκοπίας και του εξευγενισμού όπως στα Εξάρχεια.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του δεκαεξάχρονου Ρομ Κωνσταντίνου Φραγκούλη και αγωνιούμε μαζί του για την σωτηρία της ζωής του.
Όμως, οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν σε κάθε περίπτωση. Να μην υπάρξει νέο κουκούλωμα των δολοφονικών ρατσιστικών εκτελέσεων αστυνομικών. Η Αστυνομία να αφοπλιστεί για να μην μπορεί να χρησιμοποιεί τα περίστροφα της ακόμη και σε δεκαεξάχρονους είτε ονομάζονται Αλέξης Γρηγορόπουλος είτε Κωνσταντίνος Φραγκούλης.
Ωρα να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων που δίνει στις Τράπεζες λεφτά και στην  νεολαία σφαίρες! Ωρα να βάλουμε τέλος στις δολοφονικές ρατσιστικές πολιτικές!
                 

Read 344 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ