Monday, 12 December 2022 12:02

ΜΑΤ απέναντι στη διαμαρτυρία στην “τελετή” διάλυσης της δομής του Ελαιώνα από Μητσοτάκη-Μηταράκη-Μπακογιάννη

Written by
Rate this item
(0 votes)

Eleonas teleti kleisimo MATΜΑΤ απέναντι στη διαμαρτυρία στην “τελετή” διάλυσης της δομής του Ελαιώνα από Μητσοτάκη-Μηταράκη-Μπακογιάννη

Ομάδα της ΚΕΕΡΦΑ, με δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους και πρόσφυγες-προσφύγισσες από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω απο την πύλη της δομής του Ελαιώνα όπου ο υπουργός Μετανάστευσης Ν.Μηταράκης “παρέδωσε” τη δομή προσφύγων στο Δήμαρχο Αθήνας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ολοκλήρωσαν την εγκληματική διάλυση μιας δομής φιλοξενίας με άσκηση βίας κατά των προσφύγων, επιθέσεις των ΜΑΤ σε πρόσφυγες, συλλήψεις αλληλέγγυων και παραπομπή σε δίκες ενώ τώρα προωθούν σχέδια εκτοπισμού των προσφύγων για να ζεστάνουν τις σχέσεις τους με τους φασίστες ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν με τις ασπίδες τους την αντιπροσωπεία ώστε να μην τους χαλάσει την “γιορτή”.
Ακολουθεί η ανακοίνωση διαμαρτυρίας:
Eleonas teleti kleisimo MAT 2H εκκένωση της δομής προσφύγων του Ελαιώνα μαζί με την κατάργηση της δομής Ένταξης Προσφύγων, την κατάργηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και ΗΛΙΟΣ αφήνουν την πόλη της Αθήνας χωρίς καμία δομής φιλοξενίας προσφύγων.
 Η επιλογή του μαζικού εκτοπισμού των προσφύγων σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις είναι μια απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική. Διακόπτει βίαια την ένταξη των προσφύγων μέσα στην κοινωνία, σταματά την φοίτηση των παιδιών στα σχολεία μέσα στις γειτονιές και εξαναγκάζει σε παραμονή σε στρατόπεδα μακριά από τις πόλεις. Οδηγεί τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες να παρατήσουν δουλειές που έχουν βρει για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.
Το ξήλωμα της δομής του Ελαιώνα και ο ξεσπιτωμός χιλιάδων προσφύγων με την πλήρη διακοπή των συμβολαίων σε σπίτια μέχρι το τέλος του 2022 δεν μπορούν να αποτελούν περιεχόμενο τελετών υπουργών και Δημάρχων.
Ζητάμε την παράταση τού προγράμματος ΕΣΤΙΑ εδώ και τώρα και την μετατροπή της δομής του Ελαιώνα σε χώρο για αξιοπρεπή κοινωνική και προσφυγική κατοικία για όλους τους άστεγους, ντόπιους, προσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηηση την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ,ΟΙΕΛΕ και της ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.00


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 217 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ