Thursday, 06 June 2024 15:51

Ένας χρόνος από το ναυάγιο της Πύλου, μαυρίζουμε τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, διαδηλώνουμε ενωμένοι στις 14 Ιούνη!

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Στη σύσκεψη που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 31/5 πήραν μέρος οι τέσσερις αποφυλακισθέντες Αιγύπτιοι επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου, Πακιστανοί επιζώντες, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», δικηγόροι τω 9 της δίκης της Καλαμάτας, η Παλαιστινιακή Παροικία, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, συνδικαλιστές από τα νοσοκομεία και την εκπαίδευση, φοιτήτριες της Φιλοσοφικής, του ΠΑΔΑ, του Γεωπονικού, της Φοιτητικής Εστίας Ιλισίων και άλλων σχολών, αγωνιστές από τις γειτονιές της Αθήνας.
Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ συντόνισε την σύσκεψη που ήταν πλημμυρισμένη από συγκίνηση για την παρουσία των αποφυλακισμένων τεσσάρων επιζώντων αλλά και από αποφασιστικότητα για να οργανωθεί ένα μαχητικό μαζικό συλλαλητήριο στις 14 Ιούνη στηριγμένο σε όλο το κόσμο που ετοιμάζεται να μαυρίσει τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.
Εισηγήθηκαν ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, η Σοφία Γαρμπή, φοιτήτρια Φιλοσοφικής και έκαναν παρεμβάσεις οι επιζώντες, οι συνήγοροι υπεράσπισης Ευγενία Κουνιάκη και Έφη Δούσση, ο Τζαβέντ Ασλάμ, η Μαρία Χαρχαρίδου, συνδικαλίστρια του νοσοκομείου Γεννηματάς, η Σάλμα Σάουα, Παλαιστινιακή Παροικία, η Μαρία Στύλλου, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, η Μαριάννα Σπυριδάκη, ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών ΦΕΠΑ, η Φωτεινή Μήτρου, Φιλοσοφική και άλλοι.
Ακολουθεί η Απόφαση της Ανοιχτής Σύσκεψης στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ Παρασκευή 31/5/2024

Καλούμε σε αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους, να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος της κυβέρνησης και της FRONTEX.
Να απαιτήσουμε ότι θα γίνει η δίκη στο Ναυτοδικείο ώστε να ακουστεί η φωνή των επιζώντων και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι τους εγκλήματος της Πύλου, η κυβέρνηση, το Λιμενικό, η FRONTEX. Να απαιτήσουμε ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά και κατάργηση του ρατσιστικού Συμφώνου μετανάστευσης της ΕΕ.  
Στις 14 Ιούνη, στον ένα χρόνο από το ναυάγιο της Πύλου καλούμε σε πανελλαδική και διεθνή κινητοποίηση, με συλλαλητήριο στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 7μμ, σε άλλες πόλεις και έξω από τις ελληνικές πρεσβείες. Κινητοποιήσεις  θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Ξάνθη, τα Γιάννενα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Πάτρα και αλλού.
Κινητοποιήσεις στις 14 Ιούνη ήδη έχουν καλεστεί στις ελληνικές πρεσβείες. Στo Λονδίνο η Διεθνής Αμνηστία με την κίνηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Care for Calais, στο Παρίσι η κίνηση Marche des Solidarites, στην Βαρσοβία από την κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, στην Κοπεγχάγη κινήσεις SOS Racisme και η Πρωτοβουλία κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, στη Βαρκελώνη, στην Χάγη, στην Ρώμη και αλλού.
Ιδιαίτερη πρωτοβουλία-εκδήλωση θα εκδηλωθεί στο Πακιστάν με συμμετοχή πάνω από 300 οικογενειών των θυμάτων με την στήριξη ενώσεων δικηγόρων.
Επιδιώκουμε όλος ο κόσμος που θα μαυρίσει τη ΝΔ στις ευρωεκλογές να ενωθεί στο συλλαλητήριο οργής στις 14 Ιούνη για το έγκλημα της Πύλου.
Kαλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τους μαζικούς φορείς, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση στις 14 Ιούνη στα Προπύλαια στις 7μμ και την πορεία στη Βουλή.
Nα προχωρήσουν σε αποφάσεις των οργάνων τους και μαζική ενημέρωση στους χώρους και τα αμφιθέατρα.
Με την αφίσα και την προκήρυξη προχωράμε σε εξορμήσεις  σε γειτονιές, εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια και σχολεία και εκδίδουμε υλικά σε άλλες γλώσσες.
Η καμπάνια στήριξης των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου  και των οικογενειών τους θα συνεχιστεί με μαζική συλλογή υπογραφών, εκδηλώσεις σε γειτονιές, εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια.
Καλούμε σε οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων της καμπάνιας.
Συγκροτούμε Οργανωτική Επιτροπή για την οργάνωση του συλλαλητηρίου της 14ης Ιούνη.
Σας καλούμε να καταθέσετε στο σωματείο η το σύλλογο σας το παρακάτω ψήφισμα:
Συλλαλητήριο στο ένα χρόνο από το ναυάγιο της Πύλου, την Παρασκευή 14 Ιούνη 7μμ, στα Προπύλαια.
Να τιμωρηθεί η κυβέρνηση και η FRONTEX για το έγκλημα της Πύλου.
Συμπαραστεκόμαστε στις εξακόσιες οικογένειες από το Πακιστάν, την Αίγυπτο, την Συρία και την Παλαιστίνη που θρηνούν για τον χαμό των αγαπημένων τους, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλοιάριο Αδριάνα και κατέληξαν στον βυθό της Μεσογείου, στα ανοιχτά της Πύλου, στις 14 Ιούνη 2023.
Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβο που επέβαιναν βούλιαξε μετά από ανατροπή την οποία προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία.
Είμαστε στο πλευρό τους για δικαιοσύνη! Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την FRONTEX ήταν οι ενορχηστρωτές αυτού του ρατσιστικού  εγκλήματος στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο. Δεν θα αφήσουμε να μείνει ατιμώρητο!
Να προχωρήσει η δίκη στο Ναυτοδικείο. Καμία συγκάλυψη από την ίδια κυβέρνηση που μπάζωσε τα Τέμπη και φόρτωσε την ευθύνη στον σταθμάρχη και στην Πύλο άρπαξαν τα κινητά των προσφύγων με τα βίντεο από το ναυάγιο.
Άσυλο και στέγη για την προσφυγιά. Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.
Φωτο Λένα Βερδέ, Εργατική Αλληλεγγύη
1 Ιούνη 2024

Read 161 times Last modified on Thursday, 06 June 2024 15:55