Thursday, 30 May 2024 17:52

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΗ 6.30ΜΜ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΡΟΜΑΝΤΣΟ, ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 3-5 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΗ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Η αθώωση των εννέα επιζώντων προσφύγων του ναυαγίου της Πύλου, ήττα της κυβέρνησης, νίκη της αλληλεγγύης!
Να τιμωρηθεί η κυβέρνηση και η FRONTEX για τον πνιγμό των 600 προσφύγων
Ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, κατάργηση του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης της ΕΕ
Να μπεί τέλος στην εκδικητική κράτηση των εννέα αθωωθέντων προσφύγων

Η αθώωση των εννέα επιζώντων προσφύγων στο δικαστήριο της Καλαμάτας στις 21 Μάη, μετά από φυλάκιση 11 μηνών, είναι ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ που μεθοδεύει την συγκάλυψη του εγκλήματος της, του πνιγμού πάνω από 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου. Στις 14 Ιούνη 2023 έδωσαν εντολή για αποτροπή εισόδου και όχι για διάσωση, προχώρησαν σε βίαιη πρόσδεση του πλοιαρίου των προσφύγων από το σκάφος 920 του Λιμενικού προκαλώντας το αναποδογύρισμα και τελικά την βύθιση του. Ήταν δολοφονία!

Κατέρρευσαν τα ρατσιστικά ψέματα του πρωθυπουργού που στοχοποίησε τους εννέα πρόσφυγες ως διακινητές και ενόχους για το ναυάγιο όπως είχε στοχοποιήσει τους πρόσφυγες στη Δαδιά ως εμπρηστές. Και στις δύο περιπτώσεις αθωώθηκαν!
Τώρα βάζει την Αστυνομία να εκδικηθεί τους εννέα πρόσφυγες και το κίνημα αλληλεγγύης που ξεσηκώθηκε. Τους κρατά στη φυλακή ως «ύποπτους φυγής» ενώ έχουν αθωωθεί!!!

Είναι μια κυβέρνηση δολοφόνων από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, συνένοχη στην γενοκτονία στην Παλαιστίνη για την οποία πλέον ο φίλος του Μητσοτάκη Νετανιάχου αντιμετωπίζει την σύλληψη και την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο. Για το έγκλημα της Πύλου σειρά πρέπει να πάρει ο Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και η FRONTEX που διέπραξαν το φονικότερο ρατσιστικό έγκλημα στη Μεσόγειο μετα το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι ώρα, να απαιτήσουμε την άμεση αποφυλάκιση των εννέα αθωωθέντων Αιγύπτιων προσφύγων, την απόδοση ασύλου και στέγης σε όλους τους επιζήσαντες, να μπει τέλος στη δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων που μετέτρεψε την Μεσόγειο σε υγρό τάφο για πάνω από 23.000 πρόσφυγες από το 2013 μέχρι σήμερα. Να διεκδικήσουμε ανοιχτά σύνορα, άσυλο στέγη για κάθε πρόσφυγα και προσφύγισσα.

Έτσι θα κλείσουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες που τους τροφοδοτεί ο ρατσισμός των κυβερνήσεων της ΕΕ, η ισλαμοφοβία, η εμπλοκή στους πολέμους και στην γενοκτονία των Παλαιστινίων. Ακόμη και το Μιχαλολιάκο αποφυλάκισε η κυβέρνηση ενώ στα ευρωψηφοδέλτια έβαλαν το Μπελέρη με καταδίκη για κατοχή όπλων της φασιστικής ΜΑΒΗ.

Νικήσαμε, συνεχίζουμε!

Η επιτυχία της αθώωσης των εννέα στη δίκη της Καλαμάτας είναι καρπός της επίμονης μάχης του αντιρατσιστικού κινήματος, με την ΚΕΕΡΦΑ μπροστά μαζί με ένα δυναμικό κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης, τους επιζώντες, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», τους καλλιτέχνες. Έδωσε φωνή στα θύματα και τους συγγενείς του ναυαγίου, έγινε το πιο αποφασιστικό στήριγμα στην παρέμβαση των δικηγόρων υπεράσπισης, με μια μαζική κινητοποίηση στις 16 Μάρτη, μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Ρουφ στις 12 Μάη με παρεμβάσεις της Μάγδας Φύσσα, του Γιάννη Μάγγου, του Ιάσωνα Αποστολόπουλου, πλήθος εκδηλώσεων στις γειτονιές και τα πανεπιστήμια. Η κινητοποίηση στη Καλαμάτα ένωσε τη δράση των σωματείων, της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, με την ΚΕΕΡΦΑ και τους επιζώντες του ναυαγίου, με όλη την αριστερά σε μια μάχη που κατέληξε σε πανηγυρική νίκη.

Η καμπάνια πήρε διεθνή χαρακτήρα με τα κινήματα να ετοιμάζονται πλέον στις 14 Ιούνη για κινητοποιήσεις έξω από τις ελληνικές πρεσβείες στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Βαρκελώνη, την Κοπεγχάγη, το Βερολίνο, την Βαρσοβία, την Λευκωσία.

Κρατήσαμε ψηλά την σημαία της πάλης ενάντια στο ρατσισμό ως όπλο του εργατικού κινήματος, της νεολαίας, της αριστεράς και των κινημάτων αλληλεγγύης στη σύγκρουση με την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης, χωρίς ναι μεν αλλά υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Με ενωτική απεύθυνση για την στήριξη αυτού του αγώνα απ΄΄όλα τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την αριστερά.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ!

Η πανελλαδική και διεθνής κινητοποίηση στις 14 Ιούνη μπορεί να γίνει σταθμός για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να συγκαλύψει το έγκλημα της Πύλου. Τα συνδικάτα χρειάζεται να στηρίξουν απεργιακά αυτή τη μάχη, αυτό το συλλαλητήριο! Κάθε σωματείο, φοιτητικός σύλλογος, κίνηση αλληλεγγύης δίνουν το παρών με τα πανό τους στο πλευρό των επιζησάντων του ναυαγίου της Πύλου στα Προπύλαια στις 7μμ αλλά και στις άλλες πόλεις όπου θα γίνουν συλλαλητήρια, στην Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Ξάνθη.
Πολιορκούμε παντού τις ελληνικές πρεσβείες!

Στην Καλαμάτα στις 15 Ιούνη συμμετέχουμε στην πορεία και τη συναυλία αλληλεγγύης.

Ξεκινάμε μια μάχη ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος του Πύλου και έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε!

Σας καλούμε να πλαισιώσετε την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για ένα δυναμικό γύρο κινητοποιήσεων στο ένα χρόνο από το έγκλημα της Πύλου, για την άμεση αποφυλάκιση των εννέα και να ενισχύσετε οικονομικά την προσπάθεια.

ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265

Read 337 times