Thursday, 11 January 2024 15:49

Μόνο φράχτη δεν ύψωσε ο Καιρίδης έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης για να κλείσει το στόμα στο αντιρατσιστικό κίνημα

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Με απίστευτα αστυνομικά μέτρα αποκλεισμού και δημιουργίας ζώνης με ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις επιχειρήθηκε να παρεμποδιστεί η παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με την οποία ζητούσε να ακουστεί η φωνή του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, τον υπουργό Καιρίδη και την επίτροπο Μετανάσευσης της ΕΕ Γιόχανσον, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκδήλωση εντός.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε χώρο έναντι του Υπουργείου με πανό της ΚΕΕΡΦΑ που θύμιζε ότι οι 600 πνιγμένοι πρόσφυγες της Πύλου έχουν όνομα και διαβατήριο.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η ΕΝΟΤΗΤΑ”, ο Αλί Χασάν, αδελφός θύματος του ναυαγίου της Πύλου, η Ολλανδή δημοσιογράφος Ινγκεμποργκ Μπέγκελ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και ο Μανώλης Σαρρής, εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, η οποία βρέθηκε στο χώρο με πανό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ενημέρωσε ότι θα γίνει αποδεκτή διμελής αντιπροσωπεία για να εισέλθει στο Υπουργείο Μετανάστευσης και να επιδώσει τυχόν επιστολή των συγκεντρωμένων, κάτι που αποδεχτήκαμε. Όταν μεταβήκαμε με συνοδεία αστυνομικών οργάνων, φτάσαμε στην είσοδο. Εκεί εκπρόσωπος μας άνοιξε την αφίσα που καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, Τετάρτη 17/1, πλ.Μερκούρη 6.30μμ Πετράλωνα. Ο ασύρματος των μέτρων φύλαξης δίπλα μας ήχησε...”τα άτομα που ήρθαν για να μπουν στο Υπουργείο δεν μπορούν να κάνουν δραστηριότητες…” . Μετά από 10 λεπτά αναμονής μας ενημέρωσαν ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης θα δεχτεί να παραλάβει την επιστολή μας αύριο και όχι όπως μας είχαν ειδοποιήσει πιο πριν!
Ο πανικός τους δεν κρύβεται, ούτε τα εγκλήματα της ρατσιστικής τους πολιτική που κόστισαν ανθρώπινες ζωές στην Πύλο και τη Δαδιά.
Και βέβαια πως να ξεχάσουμε ότι σήμερα ότι μια ομάδα αλληλέγγυων της ΚΕΕΡΦΑ φαίνεται ότι χαρακτηριστήκαμε από τις αρχές ως παράγοντες υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια βρήκαμε μπροστά μας ατέλειωτες αστυνομικές γραμμές επιτήρησης ενώ οι 200 Κροάτες νεοναζί το περασμένο καλοκαίρι διέσχισαν ανενόχλητοι τα σύνορα και την  χώρα ολόκληρη, έφτασαν στην Ν.Φιλαδέλφεια και δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσούρη.
Προφανώς και δεν θα κάνουμε τον κόπο να προσέλθουμε στο Υπουργείο αύριο και για αυτό δημοσιοποιούμε την επιστολή μας σήμερα.
H επιστολή που αρνήθηκε να πάρει σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ
Αθήνα 8/1/2024
Μητσοτάκη, Καιρίδη, Γιόχανσον ακούστε την φωνή μας!
Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, η απάντηση στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ!
Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, στο οποίο κατέληξαν στις 20 Δεκέμβρη η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ένα ρατσιστικό έκτρωμα. Ανοίγει το δρόμο για σκλήρυνση των απάνθρωπων πολιτικών που έχουν ήδη δημιουργήσει τη λεγόμενη Ευρώπη Φρούριο, με θύματα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Η Πύλος των 600 πνιγμένων προσφύγων και η Δαδιά των 27 απανθρακωμένων προσφύγων είναι τα πιό πρόσφατα εγκλήματα της ρατσιστικής πολιτικής αποτροπής στα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ. Αντί να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και να δώσουν άσυλο και χαρτιά στους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των δικτατοριών, της κλιματικής κρίσης, της πείνας, αντί να καταργήσουν την FRONTEX , να ρίξουν τους φράχτες και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δημιουργούν ένα ακόμη πιο εχθρικό περιβάλλον σε βα΄ρος των προσφύγων ανοίγοντας το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφωνούν στο να καταργήσουν το δικαίωμα στο άσυλο και να κοστολογήσουν τις ζωές των προσφύγων με 20.000 ευρώ το κεφάλι. Συμφωνούν για γρηγορότερες, ευκολότερες και περισσότερες απορρίψεις αιτήσεων ασύλου και απελάσεις. Συνεργάζονται ανοικτά με την ακροδεξιά. Στη Γαλλία ο Μακρόν ψήφισε νόμο κατά των μεταναστών μαζί με τη Λεπέν. Ο Σούνακ στη Βρετανία συμφώνησε με τη Μελόνι να ανοίξει στην Αλβανία στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στοχοποιούν τους πρόσφυγες και γενικεύουν τα εγκλήματα της ελληνικής κυβέρνησης στον φράχτη του Έβρου και στο Αιγαίο, με τις επαναπροωθήσεις , την άρνηση διάσωσης ανθρώπων σε κίνδυνο στην θάλασσα και τις καταδιώξεις μέχρι θανάτου του Λιμενικού όπως στην Πύλο. Γι' αυτό άλλωστε ο Καιρίδης χαιρέτισε τη συμφωνία, μιλώντας για σημαντικές επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης στο περιεχόμενό της. Είναι μια συμφωνία θανάτου που πατάει πάνω στα νεκρά σώματα των χιλιάδων πνιγμένων προσφύγων στην Μεσόγειο.
Το μόνο που κάνει λοιπόν η συμφωνία είναι να ανοίγει το δρόμο για νέες Λαμπεντούζες και Πύλους, όσο κι αν δηλώνεται ότι τις αποτρέπει. Οι 2.271 άνθρωποι που, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΜΟ), πνίγηκαν ή εξαφανίστηκαν το 2023 στη Μεσόγειο -χρονιά ρεκόρ από το 2017- δεν ήταν αρκετοί για την Ευρώπη Φρούριο. Αντίστοιχα δίνει το πράσινο φως για μεγαλύτερη εκμετάλλευση των προσφύγων και των μεταναστών από τις επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που αποκλείονται από βασικά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές όπως συμβαίνει με το νομοσχέδιο του Μακρόν ή την τροπολογία Καιρίδη εδώ.
Καλούμε σε διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου στην ΕΕ στις 16 Μάρτη 2024. Απαιτούμε άσυλο με πλήρη δικαιώματα στην στέγη και την εργασία, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων, κατάργηση της FRONTEX, να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να τιμωρηθεί το Λιμενικό για το έγκλημα της Πύλου. Να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες και την ακροδεξιά, οι ναζί στη φυλακή, καμιά κανονικοποίηση της Μελόνι και της Λεπέν.
Καταγγέλλουμε την φασιστική βομβιστική επίθεση στην Λευκωσία στα γραφεία της αντιρατσιστικής οργάνωσης ΚΙΣΑ.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν την Τετάρτη 17 Γενάρη στις 6.30μμ στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα
ΦΩΤΟ Λένα Βερδέ, Εργατική Αλληλεγγύη
8 Γενάρη 2024

Read 876 times Last modified on Thursday, 11 January 2024 15:59

Latest from ΚΕΕΡΦΑ