Thursday, 11 January 2024 14:36

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς και όχι με βάση τις ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου για άφθονους, φτηνούς και αναλώσιμους εργάτες.

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Πολύς θόρυβος έγινε για την τροπολογία Καιρίδη, με την οποία μετανάστες πού αποδειγμένα βρίσκονται εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια στην Ελλάδα θα μπορούν, αν βρούν εργοδότη , να ζητήσουν άδεια παραμονής και εργασίας . Πρόκειται κατά ρητή διατύπωση του νόμου για «εφ’άπαξ» ρύθμιση . Δηλαδή, όποιος προλάβει, δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά.
Στην πραγματικότητα, η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων, με το έγκλημα στη Πύλο του πνιγμού 600 προσφύγων και την απανθράκωση 27 προσφύγων στη Δαδιά να θυμίζουν πόσο δολοφονική είναι, οι επαναπροωθήσεις και οι καταδιώξεις, ο εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και κλειστές δομές για τους πρόσφυγες δημιούργησαν το εχθρικό περιβάλλον που οδήγησε στην μείωση του αριθμού μεταναστών και προσφύγων στη χώρα.
Αντί για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες, με κατάργηση των ρατσιστικών νόμων και τερματισμό των επιχειρήσεων σκούπα της ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα συμφέροντα για φτηνό εργατικό δυναμικό των επιχειρήσεων.

Η ρύθμιση προκάλεσε κρίση στη Ν Δημοκρατία. Ο Σαμαράς εκφράζοντας όλη την άκρα δεξιά, εντός και εκτός βουλής, δήλωσε την κάθετη διαφωνία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει τη χώρα «φάρο για τους λαθρομετανάστες».
Στις ανησυχίες του έτρεξε να απαντήσει ο ομογάλακτος ακροδεξιός υπουργός εργασίας Α. Γεωργιάδης και με τη συνήθη ρατσιστική του φλυαρία του μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο της ρύθμισης είπε :
«Να μην ανησυχούν οι φίλοι μου. Εγώ προσωπικά δεν θα έκανα εκπτώσεις στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν είμαστε κυβέρνηση ανοικτών συνόρων. Ξεκαθαρίζω ότι είμαι από αυτούς που ανησυχούν για την ταυτότητα και το μέλλον της Ευρώπης» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο τον ουσιαστικό λόγο της ρύθμισης “Για να χτιστεί το Ελληνικό θα χρειαστεί 35.000 εργάτες. Έχει βρει 10.000 και δεν μπορεί να βρει άλλους. Αν δεν βρει δεν θα γίνει το έργο».
Το πρότυπο του Γεωργιαδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τα έργα για τους Ολυμπιακούς του Κατάρ, πού τα έχτισαν χιλιάδες φτηνοί και «αναλώσιμοι» μετανάστες, από την Ινδία , το Πακιστάν και τις άλλες χώρες , σε άθλιες συνθήκες εργασίας, με τίμημα εκατοντάδες νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα, με αντίστοιχες, «εφ΄ απαξ» ρυθμίσεις.
Το αίτημα για άμεση ανάγκη πολλών, φτηνών και αναλώσιμων εργατών για τις ανάγκες του φαραωνικού έργου για τους πλούσιους στο Ελληνικό, το είχε υποβάλλει στην κυβέρνηση ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT λίγο καιρό πριν στις 8 Νοεμβρίου . (http://www.avgi.gr/.../471494_elliniko-poy-parapaiei...)
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε επιβεβαίωση ότι είναι κυβέρνηση των πλουσίων, έσπευσε άμεσα να το ικανοποιήσει, έστω και αν αυτό σήμαινε μίνι πολιτική κρίση στη ΝΔ .
Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη. Η ρύθμιση δεν σημαίνει καμία υποχώρηση της Κυβέρνησης από τη ρατσιστική και ισλαμοφοβική πολιτική της, πού ευθύνεται για τους εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες της Πύλου, της Δαδιάς, των επαναπροωθήσεων.
Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα απέναντι στην ψευδεπίγραφη «νομιμοποίηση» της ΝΔ είναι ώρα να αγκαλιάσουν το αίτημα για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και να τους οργανώσουν στα συνδικάτα στον κοινό αγώνα ενάντια στη εκμετάλλευση και τη καταπίεση. Άλλωστε οι μάχες που δόθηκαν στην Ν.Μανωλάδα, την Σκάλα Λακωνίας, τη Μηχανιώνα και πρόσφατα ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος διανομέων έδειξαν τη δύναμη του κοινού αγώνα.
Η απάντηση των προσφύγων των μεταναστών και του αντιρατσιστικού κινήματος, ήταν , είναι και παραμένει:
Σύνορα ανοιχτά, άσυλο στους πρόσφυγες. Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα-φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες, όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Νομιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των μεταναστών.
 19 Δεκεμβρίου 2023

Read 87 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ