Friday, 08 September 2023 15:01

Να μπει τέλος στη ρατσιστική εργοδοτική βία. Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τρίτη 25 Ιούλη 7μμ,, Πλατεία Άνοιξης.

Written by
Rate this item
(0 votes)

Δικαιοσύνη για τον διανομέα Ναζίρ Αχμεντ
Να τιμωρηθεί ο τραμπούκος εργοδότης του Παραδοσιακού Οβελιστήριου
Καταβολή δεδουλευμένων-αποζημίωση της κατεστραμμένης μηχανής
Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι
Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης καλούν το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η ΕΝΟΤΗΤΑ”, η ΚΕΕΡΦΑ
Ο μετανάστης εργάτης Ναζίρ Αχμέντ, 43 ετών που έπιασε δουλειά στο Παραδοσιακό Οβελιστήριο στην Πλατεία Άνοιξης στις 12 Ιούλη βρέθηκε αντιμέτωπος με την ωμή ρατσιστική βία του αφεντικού του.
Παρόλο που είχε εξηγήσει ότι ο ίδιος δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά του διανομέα αλλά έχει δουλέψει εκεί ξανά ως λαντζέρης, το αφεντικό επέμενε ότι μπορεί να την κάνει την δουλειά αφού θα του έδιναν τις διευθύνσεις για να πάει τις παραγγελίες και θα τις έβρισκε με GPS. Για την αμοιβή 5 ευρώ την ώρα, χωρίς ένσημα! Μάλιστα, επειδή εργάζονταν εκεί και το χρωστούσε 500 ευρώ το αφεντικό υποσχέθηκε ότι θα του δώσει και αυτά.
Έπιασε δουλειά και την περασμένη Κυριακή στις 12μες και στις 00.50, μετά τα μεσάνυχτα, του έδωσαν την τελευταία διεύθυνση για να παραδώσει παραγγελία. Όταν έφτασε εκεί με τη μηχανή του διαπίστωσε ότι ήταν λάθος η διεύθυνση που του έδωσαν του είπαν “έλα μαλάκα, πουτάνα πίσω, να σε γαμήσω.” Όταν επέστρεψε αντιμετώπισε ένα μαινόμενο αφεντικό που του επετέθη με γροθιά στο πρόσωπο, χτυπώντας τον στο μάτι , στη μύτη ενώ τον χτύπησε και στο χέρι. Τον καταδίωκε και του πέταξε ποτήρια και τασάκια για να τον χτυπήσει.

Το αφεντικό φώναζε “Άντε γαμήσου Πακιστανέ. Εκατό Πακιστανούς είχα στη δουλειά μου, όλοι πουτάνες είσαστε” . Για να τον αποφύγει βγήκε έξω για να φύγει αλλά το αφεντικό τον πήρε από πίσω και τον κυνηγούσε πάλι.
Ο Ναζίρ κάλεσε την Αστυνομία, το 100, στις 1.42πμ για πρώτη φορά αλλά δεν ήρθαν. Το αφεντικό όταν κατάλαβε ότι ειδοποίησε την Αστυνομία πήρε το τζίπ του και κατέστρεψε την μηχανή του εργάτη αφού προηγούμενα του είχε πάρει τα κλειδιά για να μην μπορέσει να φύγει.
Όταν τηλεφώνησε ξανά στην Αστυνομία ενώ κρύβονταν φοβούμενος ότι το αφεντικό θα τον σκότωνε αυτός έκλεισε το μαγαζί και έφυγε… Η Αστυνομία κλήθηκε δεύτερη φορά και έφτασε όταν τους είπε ότι “θα με σκοτώσουν”. Έφτασε περιπολικό εκεί στις 2.45πμ, τον βρήκαν χτυπημένο, κατέγραψαν το περιστατικό και έφυγαν λέγοντας του να πάει μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα!!!
Ο Ναζίρ πήγε στις 3πμ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου για να υποβάλει μήνυση. Εκεί τον απέτρεψαν τρεις αστυνομικοί λέγοντας του ότι “μπορείς να κάνει μήνυση αλλά θα έχεις ταλαιπωρία, έξοδα, δικαστήρια. Σκέψου το καλά και έλα αύριο…”
Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό ωμής εργοδοτικής ρατσιστικής βίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την εχθρική της πολική κατά των μεταναστών και των προσφύγων, τους πνιγμούς 600 προσφύγων στη Πύλο, τις επιχειρήσεις σκούπα και τις φυλακίσεις στις Αμυγδαλέζες έχει οπλίσει το χέρι του κάθε εργοδότη να σηκώνεται και να χτυπά.
Η Αστυνομία αντί να συλλάβει το δράστη και να φροντίσει το θύμα να έχει περίθαλψη επιχείρησε να συγκαλύψει την εγκληματική ενέργεια της εργοδοσίας.
Ο μετανάστης εργάτης προχώρησε με την στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ σε καταγγελία στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ. Ακολούθησε η σύλληψη και ηπαραπομπή του αφεντικού σε δίκη στο αυτόφωρο η οποία εκδικάζεται το Σάββατο 22/7 στι ς9πμ στα δικαστ΄ρηια Ευελπίδων, Κτίριο 3, αίθουσα 3
Απαιτούμε την τιμωρία του ρατσιστή εργοδότη, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων και την αποκατάσταση της κατεστραμμένης μηχανής.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΌΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
 21 Ιουλίου 

Read 72 times Last modified on Friday, 08 September 2023 15:06

Latest from ΚΕΕΡΦΑ