Friday, 08 September 2023 14:25

Κλιμάκωση τώρα της δράσης ενάντια στη συγκάλυψη του ρατσιστικού εγκλήματος της Πύλου και τους φασίστες!

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Η Σύσκεψη  Δράσης της ΚΕΕΡΦΑ την Δευτέρα 17/6 ήταν ένα σημαντικό βήμα για να κλιμακωθεί και να συντονιστεί ο αγώνας ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που ανοίγει το δρόμο στην επανάκαμψη των φασιστών, να μπει φραγμός στην επιχείριση συγκάλυψης των ευθυνών των αρχών για το ναυάγιο της Πύλου που κόστισε την ζωή σε πάνω από 600 πρόσφυγες, για να μην υπάρξει καμία ανοχή στη παρουσία των φασιστών του Κασιδιάρη με το μανδύα των Σπαρτιατών.
Η μαζική κινητοποίηση στα Χανιά που τσάκισε  την απόπειρα των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη να ματαιώσουν το Pride έδειξε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη δύναμη να τους σταματήσει.   Η κινητοποίηση χιλιάδων για το έγκλημα στη Πύλο ήταν μόνο η αρχή για να βγει μαζικά οργή για το έγκλημα του Λιμενικού.
Αυτό το κίνημα είναι ώρα να το συγκροτήσουμε στις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για να αγωνιστεί ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου και για να βάλουμε μπλόκο στους Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη. Να μην επιτρέψουμε η δίκη της ΧΑ να γίνει βήμα προπαγάνδας για το Κασιδιάρη αλλά ξανά βήμα για την ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος και νέας καταδίκης των νεοναζί της ΧΑ. Αυτοί άλλωστε είναι οι κεντρικοί στόχοι της δράσης την επόμενη περίοδο.
Την συζήτησαν άνοιξαν ο Θανάσης Καμπαγιάννης απο την Πρωτοβουλία νομικών και δικηγόρων για το ναυάγιο της Πύλου , ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Το συντονισμό είχε η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας.
Το παρών έδωσε επίσης από την Πρωτοβουλία νομικών και δικηγόρων η Δήμητρα Λιναρδάκη. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Ο Θωμάς Σίδερης, δημοσιογράφος και η Ολλανδή δημοσιογράφος Ινγκεμποργκ Μπέγκελ. Η Μαρία Ντάσιου, γιατρός από τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης. Η τρανς ακτιβίστρια Αννα Μπίλιου.  Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, συνδικαλίστρια γιατρός.
Πήρε μέρος μεγάλη αντιπροσωπεία μεταναστών με τον  Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ και μαζί του ο Αλί Χασάν , αδελφός αγνοουμένου του ναυαγίου καθώς και θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων στα Σεπόλια, το Περιστέρι, τα Καμίνια. Επίσης η Κοινότητα Καμερούν.
Συμμετείχαν αρκτοί συνδικαλιστές από τα νοσοκομεία, τα Μουσεία, τον επισιτισμό, την τέχνη και το πολιτισμό, την έρευνα και φοιτήτριες και φοιτητές από τη Φιλοσοφική και το ΠΑΔΑ και άλλες σχολές.
Την ομάδα των 23 μελών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε δημόσιο κείμενο κατά του φράχτη στον ΄Εβρο εκπροσώπησε ο Τάκης Κατσαρός.
Η σύσκεψη αποφάσισε να εκδώσει ενημερωτικό υλικό και να ζητήσει οικονομική στήριξη για τις δράσεις της. Αριθμός λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265  Συγκεκριμένα προχωρά στα  εξής βήματα δράσης:
*Η ΚΕΕΡΦΑ προχωρά στην διοργάνωση ενός μεγάλους γύρου τοπικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις μέσα στο Σεπτέμβρη. Επιδιώκουμε την συμμετοχή σωματείων , κινήσεων, κοινοτήτων μεταναστών και συλλογικοτήτων τοπικά στην ενωτική αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση.
*Καλούμε σε στήριξη της αντιφασιστικής παρουσίας στη δίκη της ΧΑ στο πλευρό των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των θυμάτων που καταθέτουν ως μάρτυρες. Συγκεκριμένα να υπάρξει μαζική παρουσία στη δίκη τον Σεπτέμβρη στις 7,8.13,15,19,21,25,27.
*Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που καλεί ο Σύλλογος Πολιτισμού Παύλος Killah P με κορύφωση τη μεγάλη διαδήλωση στις 18 Σεπτέμβρη.
Το συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ, Αθήνα, 17/7/2023
Φωτό Στέλιος Μιχαηλίδης
 18 Ιουλίου 

Read 83 times Last modified on Friday, 08 September 2023 14:34

Latest from ΚΕΕΡΦΑ