Tuesday, 09 February 2021 13:40

Η εκστρατεία της κυβέρνησης κατά των μεταναστών στον Έβρο στρώνει το έδαφος στο ρατσισμό και την ακροδεξιά

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Η εκστρατεία της κυβέρνησης κατά των μεταναστών στον Έβρο στρώνει το έδαφος στο ρατσισμό και την ακροδεξιά.
Η ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης, του Υπουργείου Μετανάστευσης και του Πρωθυπουργού "συνάντησε” σήμερα στην Ορεστιάδα τους καρπούς αυτής της πολιτικής.
Η πρωτοβουλία φορέων της περιοχής της Ορεστιάδας , Δημάρχων της Δεξιάς να διαμαρτυρηθούν στην επίσκεψη Μηταράκη έδωσε το βήμα σε εθνικιστικούς και ακροδεξιούς κύκλους να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των μεταναστών. Είναι σκέτος αποπροσανατολισμός για τις ευθύνες της κυβέρνησης που βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή του κόσμου για την άθλια πολιτική της που σπέρνει την φτώχεια, την ανεργία,το θανατικό. Είναι σωσίβιο για την κυβέρνηση για να βγει από το στρίμωγμα που της προκάλεσε η οργή του κόσμου για την δολοφονική της πολιτική στην διαχείριση της πανδημίας, να βγει από την απομόνωση που της προκαλούν οι μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών και των εκπαιδευτικών κατά της Κεραμέως.
Το αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με το εργατικό κίνημα έδωσαν και δίνουν τις δικές τους μάχες ενάντια στα κέντρα κράτησης, για ανοικτά σύνορα, για να πέσουν οι φράχτες του Έβρου. Δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις ρατσιστικές κραυγές της δεξιάς και ακροδεξιάς αντιπολίτευσης.

Οι ευθύνες για τις ρατσιστικές διαμαρτυρίες ανήκουν στην ίδια την κυβέρνηση. Αυτή είναι η εικόνα στην Ορεστιάδα σήμερα. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Όταν στοχοποιείς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όταν βαφτίζεις τις παράνομες επαναπροωθήσεις «προστασία των συνόρων», όταν εμποδίζεις τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν με τα υπόλοιπα παιδιά στα σχολεία, όταν διαλύεις το σύστημα ασύλου και τη μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα, όταν συνεργάζεσαι με την ακροδεξιά στο να κάνει αποτροπές στα σύνορα, θαλάσσια και χερσαία, τότε έρχεται η στιγμή που αυτή η ρατσιστική πολιτική πιάνει τόπο, σπέρνει ένα δηλητήριο στην κοινωνία που μόνο τα σωματεία, τα εργατικά συνδικάτα, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε ξεκάθαρα και ανοιχτά. Οι ομοφοβικες κραυγές των ακροδεξιών ήταν μια άλλη διάσταση του “πολιτισμού” της ακροδεξιάς που εξέθρεψε η ΝΔ στην περιοχή για να κάνουν την βρόμικη δουλειά.
Η επίσκεψη του Ν.Μηταράκη στην Ορεστιάδα σχετικά με την προγραμματική του δήλωση για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και του αντίστοιχου κέντρου κράτησης, προκάλεσε τις αντιδράσεις που θυμίζουν διαδηλώσεις εγκληματικών οργανώσεων στο παρελθόν, της Χρυσής Αυγής έξω από το κέντρο κράτησης στην Κόρινθο και αλλού.
Δεν θέλουμε κανένα κέντρο κράτησης ούτε στην Ορεστιάδα ούτε πουθενά. Είμαστε με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και όχι με τον Μηταράκη και τον Χρυσοχοίδη που οργανώνουν παράνομες επαναπροωθήσεις. Είμαστε απέναντι στις ακροδεξιές αυτόκλητες ομάδες που «φρουρούν τα σύνορα» κλέβοντας όλα τα χρήματα και τα υπάρχοντα των προσφύγων.
Η επέκταση του ΚΥΤ και του Κέντρου Κράτησης στην Ορεστιάδα εξυπηρετεί καθαρά την ευρωπαϊκή πολιτική της «Ευρώπης Φρούριο» , της νέας συμφωνίας για το άσυλο και τη μετανάστευση και της οργάνωσης των νοτίων και ανατολικών συνόρων της χώρας ως χώρων «αποθήκευσης ψυχών», ως χώρων κράτησης και διαδικασιών επιστροφής. Αυτή ακριβώς η συμφωνία επιβάλλει την επέκταση των χώρων κράτησης στα σύνορα της χώρας. Αυτή ακριβώς η συμφωνία είναι που επιβάλλει το Καρά Τεπέ και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης εκεί. Σε αυτή την πολιτική που μετατρέπει τους ανθρώπους, μετανάστες και πρόσφυγες, σε εχθρούς και επικίνδυνους μέχρι να τους εκμεταλλευτεί στα χωράφια από την Μανωλάδα μέχρι την Κρήτη, στεκόμαστε ενάντια.
Καλούμε τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές να βάλουν φρένο στη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης που εκτρέφει τους φασίστες. Να δυναμώσουμε την κινητοποίηση στις 20 Μάρτη, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, απλώνοντας την σε κάθε πόλη.

Read 577 times Last modified on Tuesday, 09 February 2021 13:43

Latest from ΚΕΕΡΦΑ