Η έρευνα από την ΕΛΑΣ για το περιστατικό του ρατσιστικού βασανισμού των μεταναστών όταν διαμαρτυρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 29/1 για την παράταση πέρα του 18μηνου της κράτησης τους χρειάζεται να ολοκληρωθεί άμεσα και να ανακοινώσει η ηγεσία της τα μέτρα κατά των υπεύθυνων.
Ωστόσο, η ασυδοσία με την οποία κινούνται οι αστυνομικοί στο συγκεκριμένο ΠΡΟΚΕΚΑ χρειάζεται την αντιμετώπιση του ίδιου του υπουργού Προ.Πο Χρυσοχοίδη.
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να επιβάλει το ρατσιστικό απαρτχάιντ που χτίζει σε βάρος των μεταναστών χωρίς χαρτιά και των προσφύγων, με τους εγκλεισμούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας ή Μόριας ΙΙ , τους αποκλεισμούς των προσφυγόπουλων από τα σχολεία, των προσφύγων από τους εμβολιασμούς και την πρόσβαση στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Διεκδικούμε να κλείσουν τα στρατόπεδα-γκέτο και τα κέντρα κράτησης-κολαστήρια. Διεκδικούμε χαρτιά και άσυλο για όλους, στέγη, παιδεία και υγεία χωρίς αποκλεισμούς.
Η προσφυγιά και η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα. Έγκλημα είναι ο πόλεμος, η επιβολή της πείνας και της δικτατορίας στις χώρες από όπου επιχειρούν οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες να ξεφύγουν από το θάνατο.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η τρομοκρατία σε βάρος των μεταναστών απεργών πείνας στο ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου.
Να τιμωρηθούν αμέσως οι αστυνομικοί που προχώρησαν στον ομαδικό ρατσιστικό βασανισμό των μεταναστών του Παρανεστίου τραυματίζοντας αρκετούς.
Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουμε στην Ελλάδα και σε όλο τον Πλανήτη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ.

