Sunday, 17 March 2024 09:19

Δυναμικό συλλαλητήριο με τους επιβιώσαντες του ναυαγίου της Πύλου για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Δυναμικό, με παλμό και οργή για το έγκλημα του ναυαγίου της Πύλου, ήταν το συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Ομόνοια, με πορεία στη Βουλή και στη πρώτη γραμμή τους επιβιώσαντες του ναυαγίου της Πύλου. Εκφράστηκε η οργή ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης στα σύνορα που κόστισε τις ζωές των πνιγμένων προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου και των καμένων στη Δαδιά.  
Στο πλευρό των επιβιωσάντων της Πύλου βρέθηκε ο Γιάννης Μάγγος αλλά και ένα πλήθος αλληλέγγυων, εργαζόμενων από τα νοσοκομεία και την εκπαίδευση, το πολιτισμό, φοιτητών από τις καταλήψεις των ΑΕΙ, Παλαιστίνιων, κοινοτήτων μεταναστών από το Καμερούν, το Μαρόκο, τις Φιλιππίνες, φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, οργανώσεων της αριστεράς. Μαζί τους και οι δικηγόροι που υψώνουν ασπίδα  υπεράσπισης απέναντι στις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος αλλά και την ενοχοποίηση των εννέα Αιγύπτιων επιβιωσάντων.
Ο Ζισάν ομιλητής των επιβιωσάντων συγκλόνισε από το βήμα με την απαίτηση να τιμωρηθούν αυτοί που δεν διέσωσαν τους εκατοντάδες που επέπλεαν για ένα ολόκληρο διάστημα και πνίγηκαν. Μόνο 104 διασώθηκαν από τους 750. Ανέβηκαν στην εξέδρα όλοι οι επιβιώσαντες με μπαντάνα στο κεφάλι «PYLOS SURVIVOR”.
Μίλησαν ακόμη οΤζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η ΕΝΟΤΗΤΑ”,  η  Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας δικηγόρων των 9  κατηγορούμενων ναυαγών της Πύλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσή Αυγής, δημοτικός σύμβουλος με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, η Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Μανώλης Σαρρής, από την κίνηση Αλληλεγγύη για όλους, ο Μωχάμεντ Αμπουάσαμπε, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος, η Εύα Ντόκου, από την κατάληψη της ΣΔΟΚΕ, ο Γιώργος Λυκοπάντης, από το φοιτητικό σύλλογο του Παντείου, η Πόρτα σας, Κίνηση Justice for Zak. Έκλεισε την συγκέντρωση ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

Αμέσως μετά στην κορυφή της πορείας βάδιζαν οι επιζώντες της Πύλου κρατώντας το πανό της ΚΕΕΡΦΑ που έγραφε: «Οι 600 πνιγμένοι της Πύλου έχουν όνομα! Όχι συγκάλυψη του εγκλήματος! Ανοιχτά σύνορα!».
Με τα πανό τους βάδισαν η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο ΣΕΠΕ Γλυφάδας-3Β, εργαζόμενοι στο Βυζαντινό Μουσείο, o Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Αγίους Σάββα, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΠΑΔΑ, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η Πρωτοβουλία στην Φυλακή οι δολοφόνοι της Ζackie Oh, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, η Νέα Αριστερά, η ΟΡΜΑ κ.α. ενώ το παρών έδωσαν μετανάστες από την Κοινότητα Καμερούν και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η Ενότητα».
Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε σε κλιμάκωση της καμπάνιας για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της Πύλου, να ανοίξουν τα σύνορα, να διώξουμε τη κυβέρνηση των δολοφόνων που με τις ρατσιστικές της πολιτικές κάνει πλάτη στην ακροδεξιά και τους φασίστες.  
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε οικονομική ενίσχυση για την καμπάνια για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της Πύλου. Καταθέστε την ενίσχυση σας εδώ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65,  IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Φωτο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ EUROKINISI(Βουλή)
Εργατική Αλληλεγγύη, Στέλιος Μιχαηλίδης, Γιώργος Πίττας
16 Μάρτη 2024

Read 894 times Last modified on Sunday, 17 March 2024 09:25

Latest from ΚΕΕΡΦΑ