Sunday, 18 February 2024 18:57

Η δικηγορική εταιρία BCLA απαιτεί την λογοκρισία του Τζαβέντ Ασλάμ για να συνεχίσει τα άθλια παιχνίδια της με τις άδειες παραμονής των μεταναστών!

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Ποιος θα προστατεύσει τους μετανάστες από εταιρίες που χρησιμοποιούν την δικηγορική τους ιδιότητα για να εκμεταλλευτούν μετανάστες στην Ελλάδα; Το Υπουργείο Μετανάστευσης δεν το έπραξε έστω και αν η BCLA δραστηριοποιήθηκε μέσω του «Οργανισμού Υποστήριξης Μεταναστών»(!) δημιουργώντας προσδοκίες διαχείρισης των αιτήσεων των μεταναστών από υπεύθυνο φορέα με «άρωμα» διεθνούς οργανισμού.
Πιθανολογούμε ότι χιλιάδες μετανάστες έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από την δικηγoρική εταιρία BCLA (και ίσως όχι μόνο), η οποία στην ουσία εκμεταλλευόταν την ευάλωτη θέση τους και τους παρείχε νομιμοποιητικά έγγραφα εξαπατώντας και αυτούς και τα κενά του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατά την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατάθεσης αιτημάτων ασύλου.

Θα πάρει θέση για αυτή την εξαπάτηση, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ; Ή αντί για αυτό θα απειλούνται όσοι έχουν το θάρρος να καταγγείλουν την συγκεκριμένη εταιρία δημόσια προκειμένου να προστατεύσουν τους μετανάστες από περαιτέρω εξαπάτηση.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος του συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ κατήγγειλε δημόσια στην συγκεκριμένη εταιρία, προσπαθώντας να ενημερώσει και να προστατεύσει τους μετανάστες από την δράση της και έλαβε εξώδικο με το οποίο του ζητάν να σταματήσει να μιλάει για τα όσα αυτή έχει πράξει.
Μάλιστα αυτή η καταγγελία με βίντεο, το οποίο ενόχλησε την BCLA, έγινε μπροστά από τα γραφεία της εταιρίας την ώρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για την άθλια ανακοίνωση της εταιρίας η οποία απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις ως σύγχρονο δουλεμπορικό γραφείο έγραφαν σε σχετικές αναρτήσεις: "Η λύση στο μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι... Αν θέλετε να προσλάβετε "φτηνά εργατικά χέρια", τότε η λύση είναι εδώ"(!!!). Πάει πολύ να ζητά η εταιρία BCLA λογοκρισία της παρουσίας αντιπροσωπείας της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα» και της ΚΕΕΡΦΑ στην δυναμική συγκέντρωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
Στα χέρια μας υπάρχουν έγγραφα που πιστοποιούν ότι η εταιρία αυτή κατέθετε καταχρηστικά αιτήματα για άδειες διαμονής, παραπληροφορώντας τους μετανάστες για τα δικαιώματα τους, εκθέτοντας τους έτσι σε μια σειρά κινδύνους και ποινικές διώξεις και καταλήγοντας με αυτόν τον τρόπο να τους αφαιρέσει οποιοδήποτε δικαίωμα για νομιμοποίηση τους.
Το ίδιο το Υπουργείο Μετανάστευσης όφειλε να ενημερώσει τους μετανάστες για την καταχρηστική πρακτική της BCLA αντί να φτάνουμε στο σημείο να απειλούνται όσοι προειδοποιούν  για την δραστηριότητα της.
Τι θα γίνουν οι χιλιάδες μετανάστες που έχουν πέσει θύματα αυτή της εταιρίας, και με εγκύκλιο του υπουργείου εκπίπτουν από την ήδη λειψή διαδικασία νομιμοποίησης τους με το νόμο Καιρίδη. Η δράση αυτής της εταιρίας οδήγησε στον αποκλεισμό χιλιάδων για πέντε χρόνια από την δυνατότητα νομιμοποίησης τους.
Τα θύματα εκμετάλλευσης αντιμετωπίζονται εκδικητικά από το Υπουργείο που επί ένα σχεδόν χρόνο άφησε την δράση αυτής της εταιρίας χωρίς να εκδώσει ούτε καν μια ανακοίνωση προς προστασία των μεταναστών.
Από την Σκύλα στη Χάρυβδη, κυκλώματα εκμετάλλευσης και πενταετείς αποκλεισμοί από την διαδικασία νομιμοποίησης.
Το Υπουργείο Μετανάστευσης ενώ έχει θεσπίσει τόσο αυστηρά κριτήρια για τις εθελοντικές οργανώσεις και τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αλληλεγγύης έχει αφήσει ανεξέλεγκτη κάθε εταιρία που κερδοσκοπεί χωρίς σεβασμό σε βάρος των δικαιωμάτων των μεταναστών.
Η μόνη λύση είναι η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς.
Απαιτούμε να ελεγχθούν οι δραστηριότητες της BCLA και να μην προχωρήσει η λογοκρισία σε βάρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ» και της ΚΕΕΡΦΑ.
Καλούμε στη Συνέλευση Δράσης της ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 20/2. 6.30μμ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ για την οργάνωση της κινητοποίησης στις 16 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ κατα του ρατσισμού και του φασισμού.

Για το συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος

Το βίντεο στην προηγούμενη ανάρτηση μας.
https://www.facebook.com/keerfapage/videos/396773176265249
18 Φλεβάρη 2024

Read 577 times Last modified on Sunday, 18 February 2024 19:00

Latest from ΚΕΕΡΦΑ