Friday, 26 January 2024 15:41

Stop στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα του Χρυσοχοίδη στην Ομόνοια

Written by
Rate this item
(0 votes)


skoupa omonoiaΜια κυβέρνηση στριμωγμένη από την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της, την επίθεση στη νεολαία με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την εμπλοκή στο πλευρό του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην σφαγή των Παλαιστίνιων στη Γάζα και τη νέα εκστρατεία στην Ερυθρά θάλασσα, την διάλυση του ΕΣΥ και την ακρίβεια που κατατρώει τους μισθούς, έρχεται να αποπροσανατολίσει με ρατσιστικές επιχειρήσεις στην Ομόνοια.
Η ΕΛΑΣ απέκλεισε με δυνάμεις της ΟΠΚΕ και δεκάδες αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα όλη την περιοχή από την Πειραιώς και Μενάνδρου μέχρι την Ομόνοια, διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Αθηνάς στην κάθετο με την Σοφοκλέους συλλαμβάνοντας δεκάδες μετανάστες με η χωρίς η χαρτιά και μεταφέροντας τους στα κρατητήρια στη Π.Ράλλης. Μπήκαν μέσα στα μαγαζιά ενώ επέβαλαν το κλείσιμο των θρησκευτικών χώρων λατρείας της περιοχής. Η ΕΛΑΣ του Χρυσοχοίδη επέλεξε να εξαπολύσει την ρατσιστική επιχείριση σκούπα τις μεσημεριανές ώρες όπου κάθε Παρασκευή πολλοί εργάτες πάνε για προσευχή από τους χώρους δουλειάς στα τζαμιά της περιοχής. Έστησε μπλόκα σε κάθε στενό και έβγαλε περιπολίες σπέρνοντας τον τρόμο.
Είναι μια προκλητική ρατσιστική επιχείριση με την οποία η ΝΔ προσπαθεί να συσπειρώσει την ακροδεξιά πτέρυγα της και τους φασίστες σε μια περίοδο που στελέχη της, υπουργοί και βουλευτές μαζί την μαυρίλα της Εκκλησίας χύνουν το ομοφοβικό δηλητήριο τους κατά του δικαιώματος των ΛΟΑΤΚΙ στο γάμο και την τεκνοθεσία. Μόλις λίγες βδομάδες πριν ο Σαμαράς και οι φασίστες καταψήφιζαν την νομιμοποίηση με το σταγονόμετρο του Καιρίδη απαιτώντας απελάσεις και πιο σκληρό κλείσιμο των συνόρων, συνέχιση των επαναπροωθήεων, της πολιτικής που έφερε το Λιμενικό να προκαλεί τον πνιγμό των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου. Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος για να δυναμώνουν οι φασίστες.
Η κυβέρνηση θέλει “νομιμοποίηση” για χάρη των εργοδοτών που ζητάνε φτηνό εργατικό δυναμικό και δεν δίνει χαρτιά σε χιλιάδες εργάτες που τα έχουν ανάγκη για να ζούν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα. Αντίθετα επιτρέπει σε δουλεμπορικά γραφεία με την κάλυψη των δικηγορικών εταιριών όπως της BCLA να διαφημίζουν ανοικτά ότι μπορούν να εξασφαλίσουν εργαζόμενους χαμηλούς κόστους για τις κατασκευαστικές εταιρίες.
Kαλούμε τα εργατικά συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους που παλεύουν με τις καταλήψεις να απαιτήσουν να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, να πάρουν χαρτιά όλοι οι μετανάστες, να σταματήσει η εγκληματικών πολιτική των κλειστών συνόρων, των επαναπροωθήσεων και των δολοφονιών μεταναστών και προσφύγων. Να οργανώσουμε την διεθνή κινητοποίηση στις 16 Μάρτη με την συμμετοχή στην Συνεύλεση Δράσης την Τρίτη 20 Φλεβάρη 6.30μμ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ.


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

Read 638 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ