Τις τελευταίες μέρες, οι καταδιώξεις προσφύγων από την ΕΛΑΣ αλλά και από ομάδες παρακρατικών φασιστοειδών ήταν χωρίς τέλος, με κορύφωση την καταδίωξη της ομάδας των μεταναστών που κατέληξε να κρύβεται στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς, προκειμένου να αποφύγει τα καθιερωμένα pushbacks. Φασίστες προχώρησαν σε πογκρόμ κατά προσφύγων, σπρώχνοντας τους να αναζητήσουν καταφύγιο στα δάση.
Αυτές οι ρατσιστικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον Έβρο άφησαν την περιοχή με φράχτες, διωκτικούς μηχανισμούς και φασίστες σε δράση ενώ η δασοπροστασία κι η πυρόσβεση δεν έχουν προσωπικό και μέσα.
Ο ρατσισμός της κυβέρνησης δολοφονεί από τη Δαδιά μέχρι την Πύλο. Ανοίγει το δρόμο στους φασίστες να δολοφονούν με τάγματα εφόδου τον Μιχάλη Κατσουρή και τον Σιζάρ Σαφτάρ.
Να βάλουμε τέλος στην πολιτική των δολοφόνων της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει εκατομμύρια για Ραφάλ, φρεγάτες και φράχτες στο Έβρο.
Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν τους αδικοχαμένους μετανάστες στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς.
Να διώξουμε την κυβέρνηση που καίει στα δάση μετανάστες και πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο.
22 Αυγούστου 2023