Wednesday, 18 January 2023 18:00

Για την τροπολογία της κυβέρνησης: Οι νίκες του αντιφασιστικού κινήματος, μόνη εγγύηση για να τσακιστεί οριστικά ο φασισμός

Written by
Rate this item
(0 votes)

123657082 2006128986189647 2689881271705798782 nΤα κατάλοιπα της Χρυσής Αυγής που επιβίωσαν από την συντριπτική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, του μαζικού κινήματος των εργαζόμενων και της νεολαίας που τους απομόνωσε, τους έστειλε στην φυλακή και τους πέταξε έξω από τη Βουλή δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παριστάνουν ξανά τα πολιτικά κόμματα λες και αθωώθηκαν για τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα και για όλα τα εγκλήματά τους.  
Είναι πρόκληση για όλους, όσοι πλημμυρίσαμε στις 7 Οκτώβρη του 2020 την Λ.Αλεξάνδρας έξω από τον Εφετείο για να καταδικαστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή, να έρχεται τώρα η ΝΔ και να προωθεί στη Βουλή προεκλογικά τροπολογία που τσουβαλιάζει την αριστερά με τους φασίστες ενεργοποιώντας την «θεωρία των δύο άκρων». Πρόκειται για μια αντιμετώπιση που αντι να βάλει φρένο στο ναζισμό και τα εγκλήματα του επιδιώκει να χτυπήσει την αριστερά που ασυμβίβαστα συγκρούεται με τις βαρβαρότητες του συστήματος, την εκμετάλλευση, το σεξισμό, το ρατσισμό και τη φτώχεια.
 Η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ  με την πολιτική του ρατσισμού, των δολοφονικών επαναπροωθήσεων στα σύνορα, τις δολοφονίες Ρομά από σφαίρες αστυνομικών, το ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων και τον εκτοπισμό σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις στρώνει το δρόμο στους φασίστες. Είναι η ίδια που έτρεξε  να αναγνωρίσει αμέσως την Μουσολινική πρωθυπουργό της Ιταλίας και να συνυπογράψει συμφωνία με την Ιταλία, την Μάλτα και την Κύπρο για τον αποκλεισμό των προσφύγων που διασώζονται από τα καράβια των αλληλέγγυων οργανώσεων από τα να αποβιβάζονται στα κοντινά λιμάνια της Μεσογείου, υιοθετώντας το αίτημα της ευρωπαϊκής φασιστικής ακροδεξιάς.
Η Χρυσή Αυγή δυνάμωσε και μπήκε στην Βουλή με την ΝΔ να τις κάνει πλάτες, με τον Μπαλτάκο να συνεργάζεται με τον Κασιδιάρη για περάσουν τα νομοσχέδια της στη Βουλή. Οι επιχειρήσεις σκούπα του Δένδια κατά των μεταναστών άνοιξαν το δρόμο στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στα πογκρόμ και τις επιθέσεις, με την Αστυνομία να συγκαλύπτει την δράση τους. Στελέχη της ΝΔ μίλαγαν για την σοβαρή Χρυσή Αυγή με την οποία μπορούσαν να συνεργαστούν. Αλλά και μετα την καταδίκη της Χρυσής Αυγής άφησαν τα γραφεία της συμμορίας ανοιχτά κάτι που συμβαίνει μέχρι τώρα στη Θεσσαλονίκη, δεν καθαίρεσαν τους εκλεγμένους συμβούλους σε Δήμους και περιφέρειες ενώ πρόσφατα στο Π.Φάληρο διευκόλυναν τον Κασιδιάρη να κάνει φασιστοσύναξη βαφτίζοντάς την βιβλιοπαρουσίαση.
Το αντιφασιστικό κίνημα βγήκε μαζικά στις 17 Γενάρη στους δρόμους στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ενώ ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης έχυναν ρατσιστικό δηλητήριο στο Ζάππειο κατά των προσφύγων και των μεταναστών.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την αριστερά και τις οργανώσεις της, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να συνεχίσουμε στο δρόμο της πάλης που τσάκισε την ναζιστική Χρυσή Αυγή, με επόμενο σταθμό της διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 18 Μάρτη, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μην μπορούν να δρουν οι φασίστες ούτε στις εκλογές ούτε πουθενά.

Read 36 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ