Monday, 12 December 2022 11:56

Ρατσιστικές επιθέσεις φασιστοειδών κατά μεταναστών εργατών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου

Written by
Rate this item
(0 votes)

GKORYTSA epitheseis 1Ρατσιστικές επιθέσεις φασιστοειδών κατά μεταναστών εργατών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου

Τρεις μετανάστες εργάτες σε αποθήκες αλυσίδας σούπερ μάρκετ δέχτηκαν επίθεση φασιστοειδών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, σε μια στροφή εξόδου της Λεωφόρου ΝΑΤΟ. Οι τρεις εργάτες σχόλασαν από την βάρδια τους στις 7 Δεκέμβρη στις 10μμ στην περιοχή της Μαγούλας και πήραν τα ηλεκτρικά τους ποδήλατα για να πάνε στα σπίτια τους στον Σκαραμαγκά και τον Ασπρόπυργο.
 Ενα οργανωμένο τάγμα εφόδου φασιστών, ομάδα 10 περίπου ατόμων είχαν στήσει ενέδρα στην στροφή της Λεωφόρου ΝΑΤΟ προς Ασπρόπυργο. Ήταν κρυμμένοι πίσω από θάμνους, φορούσαν κουκούλες και είχαν σιδηρογροθιές.
Όταν πλησίασε ο Νομά Σά, ετών 41, με συνεπιβάτη τον Ασά Σάχ δέχτηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από πέντε κουκουλοφόρους που τους σταμάτησαν από μπροστά ενώ την ίδια ώρα άλλη ομάδα άρχισε τα χτυπήματα πισώπλατα. Ο Ασά Σάχ διέφυγε έχοντας έχοντας δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι και στην πλάτη. Ο Νομά Σά δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα με σιδηρογροθιές στο πρόσωπο και στην πλάτη που τον άφησαν αναίσθητο στον τόπο. Διαμετακομίστηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο. Τα φασιστοειδή άρπαξαν τα ποδήλατα, τα κινητά
και τα λεφτά των μεταναστών.

GKORYTSA epitheseis 2
Με την βοήθεια ενός περαστικού που σταμάτησε ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.
Η φασιστική δράση στη Γκορυτσά Ασπροπύργου
έχει συνέχεια και μετά την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με πολλαπλές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης και μηνύσεις των θυμάτων.
Και αυτή τη φορά τα φασιστοειδή έστησαν την ενέδρα τους εκεί που την έστηναν και παλιότερα, κοντά στο Καφέ Doll, χτυπώντας κάθε διερχόμενο μετανάστη εργάτη.
Μάλιστα, μέλη της περιβόητης φασιστικής ομάδας της Γκορυτσά έχουν πλέον καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη για τις επιθέσεις κατά των μεταναστών εργατών γης οι οποίες έγιναν παλιότερα.
Οι μέρες όπου ενεργοποιείται η φασιστική ομάδα των ορφανών της Χρυσής Αυγής, είναι οι μέρες της αντιΡομά υστερίας  μετά την δολοφονική καταδίωξη της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, με τον Κώστα Φραγκούλη να χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και με τις διωκτικές αρχές να στέλνουν το δολοφόνο αστυνομικό αντί στη φυλακή στο σπίτι του υπό περιορισμό.
Θυμίζουμε ότι στην ίδια περιοχή, ο χρυσαυγίτης τότε Κασιδιάρης είχε αποκαλέσει τους Ρομά σκουπίδια και  καλούσε πογκρόμ εναντίον τους.
Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης κατά των προσφύγων και των μεταναστών, με επαναπροωθήσεις στα σύνορα,τους μαζικούς πνιγμούς και τις δολοφονίες, τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΛΑΣ κατά των Ρομά, τις εξώσεις προσφύγων και το μάντρωμα σε στρατόπεδα έξω απο τις πόλεις ανοίγουν την όρεξη στα φασιστοειδή για να προχωράνε σε επιθέσεις.  
Απαιτούμε τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη των φασιστοειδών της Γκορυτσά Ασπροπύργου.
Να συνεχίσουμε τη καμπάνια για τη καταδίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό και να τσακίσουμε κάθε απόπειρα να στήσουν ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους που ετοιμάζονται για την Πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη να καταδικάσουν τις φασιστικές επιθέσεις και να διεκδικήσουν την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙA ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

Read 50 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ