Wednesday, 19 October 2022 13:07

Φασίστες οργάνωσαν επίθεση σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς με ορμητήριο το 1ο ΕΠΑΛ Μαρουσίου

Written by
Rate this item
(0 votes)

6 Οκτωβρίου στις 12:15 μ.μ.  ·
Φασίστες οργάνωσαν επίθεση σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς με ορμητήριο το 1ο ΕΠΑΛ Μαρουσίου

https://www.facebook.com/keerfapage/videos/1099488790731134
Μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος του Αμαρουσίου, της ΚΕΕΡΦΑ  και της μαθητικής ομάδας Anticapitalista που βρέθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το κατειλημμένο 1ο ΕΠΑΛ μετά την ολοκλήρωση του μοιράσματος φυλλαδίων ακολουθήθηκαν από ομάδα 15 φασιστών και δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο ένα άτομο.
Τα φυλλάδια που μοίραζαν «ενόχλησαν» τα φασιστοειδή διότι καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 7/10 έξω από το Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσας ενώ οι μαθητές στο φυλλάδιο που μοίραζαν κατήγγειλαν επίθεση σε βάρος μαθητή και γονέα εντός του σχολείου από φασιστοειδή. Μοίραζαν επίσης κάλεσμα για την Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και για το μονοήμερο «Κράτος και Επανάσταση, η πάλη για την δημοκρατία σήμερα», 6 Νοέμβρη στην Νομική.
Η πρόκληση των φασιστοειδών ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της ενημέρωσης στο σχολείο με κάποιους από αυτούς να κραυγάζουν «Χρυσή Αυγή ρε», «Ελλάδα μόνο», «Γαμώ τη ΚΝΕ». Συνέχισε με προπηλακισμό σε βάρος της δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης και δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Αφροδίτης Φράγκου και ολοκληρώθηκε με κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο σε βάρος άλλου ατόμου.
Μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε προεκλογική περίοδο και με τον αέρα της ανόδου της Μελόνι στην Ιταλία τα φασιστοειδή του Κασιδιάρη και του Μιχαλολιάκου προχωράνε σε οργανωμένες προκλήσεις όπως έδειξε η εμφάνιση τους με ναζιστικούς χαιρετισμούς στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη και η επίθεση στο Μαρούσι σήμερα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Αστυνομία με την ανοχή της παρουσίας των φασιστών στο δικαστήριο τους στρώνει το δρόμο αφού μέσα στη κρίση της εξ αιτίας της οργής που προκαλεί η πολιτική της ακρίβεια, της φτώχειας, της καταστολής από τα πανεπιστήμια μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας, του ρατσισμού και του σεξισμού αναζητά συμμάχους στους φασίστες κατά της αριστεράς, του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.
Απαιτούμε την σύλληψη και την τιμωρία των φασιστοειδών.
Καλούμε τα συνδικάτα , τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές των σχολείων να βάλουμε φραγμό στις φασιστικές επιθέσεις και στην προσπάθεια των φασιστών να πατήσουν πόδι στα σχολεία.
Ολοι και όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στο Εφετείο Λ.Αλεξάνδρας στις 9πμ και στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΠ , στα δύο χρόνια από τη καταδίκη της Χρυσής Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, να βρεθούμε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 190 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ