Wednesday, 19 October 2022 12:47

Αντιφασιστική απάντηση στους ναζιστικούς χαιρετισμούς των Κασιδιάρηδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Written by
Rate this item
(0 votes)

diki XA foto 2809202228 Σεπτέμβρη 2022

Αντιφασιστική απάντηση στους ναζιστικούς χαιρετισμούς των Κασιδιάρηδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο στην συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής με την μαχητική παρουσία εργαζόμενων, συνδικαλιστών, φοιτητών, δημοτικών συμβούλων, οργανώσεων της αριστεράς έδωσε άμεση απάντηση στην θλιβερή χούφτα των λιγοστών οπαδών του Κασιδιάρη που προκαλούσαν χαιρετώντας ναζιστικά  μέσα στη δικαστική αίθουσα. Η συγκέντρωση έστειλε το μήνυμα ότι στην περίοδο που η φασιστική απειλή ξεπροβάλλει με την Μελόνι να διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός στην Ιταλία, η μάχη για να καταδικαστούν ξανά και να πάνε για πάντα στη φυλακή με πιο σκληρές ποινές οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Θα δοθεί η μάχη για να μην νομιμοποιηθούν οι φασίστες στην ιταλική κυβέρνηση από την ΕΕ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη χέρι-χέρι με την καμπάνια για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε β βαθμό. Γι αυτό και ήταν κεντρικά τα συνθήματα “Μελόνι, Λεπέν, Χρυσή Αυγή, ο φασισμός παντού θα τσακιστεί” , “Ούτε στην Ιταλία, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”, “καμιά νομιμοποίηση για την Μελόνι, είναι φασίστες, είναι δολοφόνοι”.

Η στάση της Αστυνομίας, προέκταση της αντιμετώπισης της κυβέρνησης που κάνει πλάτη στους φασίστες, ήταν απαράδεκτη. Έφτασαν να συνοδεύουν φιλικά τους φασίστες ενώ αυτοί χαιρετούσαν ναζιστικά και προκαλούσαν χυδαία την Μάγδα Φύσσα ενώ για αρκετή ώρα αστυνομικοί εμπόδιζαν την είσοδο στους αντιφασίστες.  Μόνο με παρέμβαση του συνηγόρου πολιτική αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη εντός της δικαστικής αίθουσας και διάβημα του  Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ επετράπη η είσοδος. Η δε ανοχή σε χυδαία στάση εντός αιθούσης ξεπέρασε κάθε όριο προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή της Μάγδας Φύσσα.
Με τα πανό τους και αρκετό κόσμο έδωσαν παρουσία η ΚΕΕΡΦΑ, συνδικαλιστές του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ, σωματείων όπως του νοσοκομείου Άγιος Σάββας που είχαν κηρύξει δίωρη στάση εργασίας, του Αγλαΐα Κυριακού, του Γεννηματά, του ΣΕΠΕ Κ Σωτηρίου, της Γ και Ε ΕΛΜΕ, του ΥΠΠΟ, φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, συνδικάτων του ΠΑΜΕ και φοιτητών του ΜΑΣ, του Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ , οργανώσεων της αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, της νΚΑ-ΝΑΡ, του ΣΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και των αντιρατσιστικών κινήσεων. Παρών και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-1974, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η “Ενότητα”, η Κίνηση ανάπηρων καλλιτεχνών Μηδενική Ανοχή. Δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Αθήνας, με τους επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ν.Ηλιόπουλο και της Αθήνα Είσαι Εσυ Παύλο Γερουλάνο.

Στην συγκέντρωση πήραν χαιρέτησαν  ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης εκ μέρους της Πολιτικής Αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης ’67-’74 Βαγγέλης Γκιουγκής, ο Κώστας Τουλγαρίδης εκ μέρους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Ηλίας Γκιουλάκης, η Μαρία Χαρχαρίδου εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Γεννηματάς, η Κατερίνα Πατρικίου εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκ. Άγιος Σάββας, ο Ηλίας Παπαχατζής από τις Α-Γ ΕΛΜΕ, η Χαρά Μανταδάκη, φοιτήρια από τον φοιτητικό σύλλογο του Παντείου, η Μαρία Μπικάκη από την ΚΕΔΔΑ., ο Παναγιώτης Αντωνίου από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

Στη δίκη συνεχίστηκαν τα ψέματα και οι προκλήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης με τον Πλεύρη να δηλώνει ξανά ναζιστής, τον Μιχαλολιάκο να πουλάει τρέλα ότι δεν κλητεύθηκε νομίμως και τον χαμογελαστό με τις χειροπέδες Κασιδιάρη(του πάνε πολύ) να παριστάνει το θύμα. Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των χρυσαυγιτών και προχώρησε στην διαδικασία προσκαλώντας την Μάγδα Φύσσα να καταθέσει ως πρώτη μάρτυρας. Με την διακοπή της δίκης η κατάθεση θα γίνει στις 7 Οκτώβρη, στην επέτειο των δύο χρόνων από την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση. Ορίστηκαν και οι επόμενες συνεδριάσεις στις 7/10, 10/10, 12/10, 17/10, 21/10, 24/10.


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 78 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ