Wednesday, 19 October 2022 12:09

Φασιστική επίθεση κατά μετανάστη ντελιβερά στον Άγιο Παύλο και κάλυψη από την ΕΛΑΣ του Θεδωρικάκου

Written by
Rate this item
(0 votes)

malik ali 1

5 Σεπτέμβρη 2022

Φασιστική επίθεση κατά μετανάστη ντελιβερά στον Άγιο Παύλο και κάλυψη από την ΕΛΑΣ του Θεδωρικάκου

Δώδεκα ράμματα στο κεφάλι και πολλαπλά τραύματα στο σώμα του μετανάστη εργάτη Μαλίκ Αλί, 45 ετών, πατέρα 4 παιδιών, άφησε τάγμα εφόδου φασιστοειδών που του επιτέθηκε το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη στη Πλατεία Αγίου Παύλου.
Ο Μαλίκ Αλί, ντελιβεράς της WOLT, βρίσκονταν σπίτι του με αναρρωτική άδεια από ατύχημα στη δουλειά. Βγήκε από το σπίτι του αργά το βράδυ για να πάρει αναψυκτικά από περίπτερο στην Πλατεία Αγίου Παύλου.  
Στην Οδό Χίου στο ύψος της πλατείας ομάδα τεσσάρων ατόμων βρίσκονταν εκεί με μηχανάκια και μόλις τον εντόπισαν κινήθηκαν επιθετικά προς το μέρος του, με δύο άτομα να παίρνουν ρόπαλα που τα είχαν στην πλατεία.Του φώναξε ένας: ”Τι γυρεύεις εδώ; Σήκω φύγε.” Άρχισαν να τον χτυπάνε σαν αγέλη, καταφέροντας του δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι, ρίχνοντας τον κάτω και κλωτσώντας τον στα χέρια, την πλάτη και τα πόδια. Όταν τον χτύπαγαν ένας φώναξε: “Μαλάκα μαύρε, θα σε γαμήσουμε”.
Το αίμα έτρεχε σε όλη του την πλάτη.   
Η αστυνομία ήρθε σε ελάχιστο χρόνο καθώς όπως είπε κάποιος παρευρισκόμενος στον Μαλίκ Αλί οι ίδιοι μαζί με άλλους είχαν επιτεθεί μόλις πιο πριν σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές που καθόντουσαν σε μίνι μάρκετ. Η Αστυνομία βρήκε τον αιμόφυρτο Μαλίκ Αλί ο οποίος αμέσως υπέδειξε τους δράστες που βρίσκονταν εκεί και επέμενε να συλληφθούν.
Η Αστυνομία προσήγαγε τόσο το θύμα όσο και τους δράστες τους οποίους συνόδευσαν με την μηχανή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.
Εκεί ο Μαλίκ Αλι ζήτησε να γίνει μήνυση ενώ οι αστυνομικοί του υποδείκνυαν να μην προχωρήσει σε αυτό γιατί και οι άλλοι θα του έκαναν μήνυση... Του υπέδειξαν να έρθει την επόμενη μέρα το πρωί.
Η Αστυνομία άφησε δράστες και θύμα να φεύγουν την ίδια ώρα. Ο Μαλίκ Αλί έφυγε αλλά επέστρεψε ξανά στο ΑΤ Ομονοίας καθώς αντιλήφθηκε αρκετά κοντά παρουσία φασιστών. Ζήτησε στο ΑΤ να κληθεί ασθενοφόρο για να τον πάει στο νοσοκομείο αφού το αίμα έτρεχε ασταμάτητα. Γιατί δεν το είχαν πράξει αυτό άραγε πιο πριν; Απλά, επιδίωκαν να λήξει το περιστατικό με μια ψεύτικη συγνώμη των φασιστών την οποία δεν δέχονταν ο Μαλίκ Αλί...
Την επομένη, επισκέφθηκε το πρωί το ΑΤ Ομονοίας και όταν δήλωσε ότι θέλει να κάνει μήνυση του ζήτησαν να έρθει ξανά στις 10μμ το βράδυ...για να βρει τον ίδιο αστυνομικό που είχε πάρει τις καταθέσεις!!!
Αποκορύφωση σήμερα της κάλυψης της ΕΛΑΣ του Θεοδωρικάκου στους φασίστες: ο δικηγόρος επισκέφθηκε στις 3μμ το ΑΤ Ομόνοιας ζητώντας να του δοθεί το απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων ώστε να γίνει σήμερα μήνυση κατά των φασιστών( με τα ονόματα τους) και η απάντηση ήταν θα το πάρετε σε 10 μέρες!!! Η συνεργασία φασιστών ΕΛΑΣ αναβιώνει.
Όπως, μας δήλωσε, ο αδελφός του είχε πέσει θύμα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, το 2012, στην ίδια περιοχή όταν οι περιπολίες των ναζί του Μιχολαλολιάκου και του Κασιδιάρη σκορπούσαν το τρόμο, μαχαίρωναν μετανάστες, έσπαγαν καταστήματα, έβαζαν φωτιά σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.
Με παρέμβαση δικηγόρου ο Μαλίκ Αλί θα καταθέσει μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας.
Οι επιθέσεις των φασιστών κατά μεταναστών εργατών έχουν πυκνώσει καθώς η κυβέρνηση με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, με αρκετή ένταση στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, η επιχείριση εκκένωσης του Ελαιώνα και τα δολοφνικά pushbacks στα σύνορα, έχουν ανοίξει την όρεξη στους φασίστες. Η κυβέρνηση των υποκλοπών τους κάνει πλάτη διαρκώς για να διασωθεί στις εκλογές.
Είναι ώρα να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα δώσουμε την απάντηση μας με την κλιμάκωση των αγώνων. Την Πέμπτη 8/9 στις 6μμ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη πύλη  της δομής του Ελαιώνα, για να μην θρηνήσουμε ξανά νεκρούς πρόσφυγες, για να μην κλείσει η δομή του Ελαιώνα. Την Κυριακή 18/9, στις 5.30μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 8.30πμ στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, για να μείνουν για πάντα στη φυλακή οι δολοφόνοι και να μην δούμε ξανά στο δρόμο φασίστες δολοφόνους.
Καλούμε το ΕΚΑ, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, το ΣΒΕΟΔ να καταγγείλουμε τους φασίστες υπερασπίζοντας τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών για μια καλύτερη ζωή.


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

Read 173 times Last modified on Wednesday, 19 October 2022 12:24

Latest from ΚΕΕΡΦΑ