Sunday, 21 August 2022 10:44

Αντιφασιστικός ξεσηκωμός, Πανεργατικό Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Τετάρτη 15 Ιούνη, Μετρό Αμπελόκηποι 8πμ και πορεία στο Εφετείο

Written by
Rate this item
(0 votes)

poster 15072022 diki xa

videohttps://www.facebook.com/keerfapage/videos/795783345138322

 Αντιφασιστικός ξεσηκωμός θα σημαδέψει την πρώτη μέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β βαθμό στις 15 Ιούνη στο Εφετείο. Οι γαλλικές εκλογές έφεραν ξανά στο προσκήνιο την φασιστική απειλή με τα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν και του Ζεμούρ να ξεπερνάνε το 20%. Και στην Ελλάδα οι οργανωμένες επιθέσεις των παραφυάδων της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται.
Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το ΕΚΠ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού και Εργαστηριακού Προσωπικού ΑΕΙ καλούν σε στάσεις εργασίας από το πρωί μέχρι τις 11πμ.
Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστα Σκαρμέας καλούν για ξεκίνημα του συλλαλητηρίου στο Μετρό Αμπελοκήπων στις 8πμ και πορεία προς στο Εφετείο, όπου θα γίνουν ομιλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Στο ξεκίνημα αυτό στο μετρό Αμπελοκήπων στις 8πμ δίνουν ραντεβού σωματεία, ανάμεσα τους νοσοκομείων, όπως του Αγίου Σάββα, του Γεννηματά, του Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, σχολείων όπως της Β και της Ε ΕΛΜΕ, το Παναττικό συντονιστικό συμβασιούχων ΟΤΑ, φοιτητές των ΑΕΙ, μαθητές σχολείων, κοινότητες μεταναστών, όπως η Πακιστανική κοινότητα, η Κοινότητα Γουϊνέας και η κοινότητα Καμερούν, οι πρόσφυγες/ισσες του Ελαιώνα, καλλιτέχνες όπως οι ποιητές της ομάδας ανατροπής στο Λόγο και τη Τέχνη, η Πρωτοβουλία στη φυλακή οι δολοφόνοι του Ζακ και άλλες συλλογικότητες.
Η ΚΕΕΡΦΑ ολοκλήρωσε ένα γύρο εκδηλώσεων και δράσεων στις γειτονιές, σε εργασιακούς χώρους και τα πανεπιστήμια και μας καλεί να δώσουμε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο.
Ξεσηκωνόμαστε για να κρατήσουμε το ανάχωμα της πρωτόδικης καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Για να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των αγωνιστών των κινημάτων. Για να τιμωρηθούν με βαρύτερες ποινές όσοι οργάνωσαν κεντρικά τις δολοφονίες και τις επιθέσεις, όπως στη περίπτωση των Αιγυπτίων αλιεργατών, όπου η Εισαγγελία άσκησε έφεση για τις χαμηλές πρωτόδκες ποινές.
Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν αποτέλεσμα της πολύχρονης δράσης του αντιφασιστικού κινήματος που ύψωσε ασπίδα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες όταν οι νεοναζί τους μαχαίρωναν στις γειτονιές, όταν οι κυβερνήσεις έκαναν πλάτες στους νεοναζί μαζί με την Αστυνομία συγκαλύπτοντας τις δολοφνικές τους επιθέσεις.
Η πολιτική της κυβέρνησης, που μας βάζει βαθειά στο πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Ουκρανία και τους ανταγωνισμούς, η πολιτική που υψώνει φράχτες και πνίγει πρόσφυγες στα σύνορα και στον Έβρο με τις επαναπροωθήσεις, στρώνει ξανά το δρόμο στους φασίστες.
Κανένας εφησυχασμός! Την Τετάρτη 15 Ιούνη στις 8πμ στο μετρό Αμπελοκήπων ξεκινάμε δυναμικά το συλλαλητήριο με πορεία στο Εφετείο για να στείλουμε το μήνυμα ότι οι φασίστες νοσταλγοί του Χίτλερ και η κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους μέχρι να τους στείλουμε οριστικά στη φυλακή και στους υπονόμους, εκεί όπου ανήκουν.
Επικοινωνία: Τηλ. 2103232871,  6932828964


Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Δημοσιεύτηκε 13 Ιουνίου 2022

Read 52 times Last modified on Sunday, 21 August 2022 11:03

Latest from ΚΕΕΡΦΑ