Saturday, 20 August 2022 17:33

Βίντεο-Ρατσιστής εργοδότης ξυλοφορτώνει οικοδόμο στην Σίφνο γιατί ζήτησε να πληρωθεί τα μεροκάματα του!

Written by
Rate this item
(0 votes)


Βίντεο-Ρατσιστής εργοδότης ξυλοφορτώνει οικοδόμο στην Σίφνο γιατί ζήτησε να πληρωθεί τα μεροκάματα του!

https://www.facebook.com/keerfapage/videos/1406918436490075


Ο Ναβίτ Αρσάτ, 35 ετών, οικοδόμος, κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ ότι ο Γιώργος Γ. εργολάβος σε πατητή τσιμεντοκονία τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές ενώ τον κράτησε παρά τη θέληση του στη δουλειά απειλώντας τον απροκάλυπτα για τη ζωή του. Έζησε τη δικιά του “Μανωλάδα” στη Σίφνο.
Μας διηγήθηκε τα εξής:
“Πήγα στη δουλειά με το Γιώργο Γ. στις 17 Μαρτίου στη Σίφνο. Είμαι μάστορας στη πατητή τσιμεντοκονία. Έχω άδεια παραμονής, ζω εδώ στην Ελλάδα 15 χρόνια.
Μου χρωστούσε 1900 ευρώ και τα είχα ανάγκη. Του ζήταγα επί 3 μέρες να δώσει τα μεροκάματα που μου χρωστούσε.
Το Σάββατο 4 Ιούνη στις 7.30πμ ήρθε να με πάρει από το δωμάτιο μου για να πάμε στη δουλειά. Του είπα δεν έρχομαι στη δουλειά γιατί δεν με πληρώνεις. Με άρπαξε από το λαιμό και άρχισε να μου ρίχνει μπουνιές, με έριξε κάτω και άρχισε να με κλωτσά.
Άρχισε να φωνάζει “ Γαμώ το Πακιστάν. Ήρθατε εδώ για να κάνετε ότι θέλετε; Δεν ξέρεις με ποιους έχεις μπλέξει. Θα σου γαμήσω ότι έχεις και δεν έχεις. Η θα πας φυλακή η θα πας στη δουλειά. Θα πω στην Αστυνομία ότι έκλεψες 1000 ευρώ από το γυιό μου. Όταν χτυπάω εγώ δεν σηκώνεσαι από το κρεβάτι για ένα χρόνο.
Εγώ έχω πλακώσει το πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας. Όποιον χτυπάω εγώ μένει ανάπηρος. Θα βάλω ανθρώπους να σε κυνηγήσουν αν φύγεις. Δεν θα φύγεις από μένα.
Με πήγε στη δουλειά με το ζόρι και χτυπημένο. Φοβήθηκα πολύ.
Πήγα την Τρίτη 7 Ιούνη στην Αστυνομία Σίφνου, έκανα καταγγελία και έφυγα αφήνοντας τη βαλίτσα και τα ρούχα μου στο δωμάτιο διότι η ζωή μου ήταν σε κίνδυνο.”
Μου είχε πει μέρες πριν “Εγώ είμαι δάσκαλος μπόξ και είχα σχολείο στη Αγία Παρασκευή 8 χρόνια.
Έχω θέλω τα δικαιώματα μου, να δουλεύω σαν άνθρωπος και όχι δούλος, θέλω τα μεροκάματα που μου χρωστάει και τα ένσημα που δεν μου έβαλε.”
Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης κατά των μεταναστών και των προσφύγων, με τις επιχειρήσεις σκούπα, τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα τροφοδοτούν επιθέσεις φασιστοειδών όπως αυτές που έγιναν στην Παλιά Κοκκινιά, στα Πατήσια, στα Πετράλωνα και στο Κόκκινο Μύλο. Η εργοδοτική ρατσιστική τρομοκρατία δεν είναι η πρώτη φορά που φτάνει σε βίαιες επιθέσεις για να στερηθούν δικαιώματα μετανάστες εργάτες. Είναι σαφές ότι επιχείρησε να προκαλέσει τρόμο στον εργάτη και αν το κρατήσει παρά τη θέληση του στη δουλειά απλήρωτο, σαν σκλάβο.
Απαιτούμε την τιμωρία του ρατσιστή εργοδότη, να καταβληθούν τα μεροκάματα και τα ένσημα του, να του επιστραφεί η βαλίτσα με τα προσωπικά του αντικείμενα.
Καλούμε το ΕΚΑ, τα συνδικάτα να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική βία σε βάρος του μετανάστη εργάτη Ναβίτ Αρσάτ. Η μαζική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά, η ένταξη όλων στα συνδικάτα και η τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι ο δρόμος για να βάλουμε τέλος στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και το ρατσισμό.
Η δικιά μας απάντηση θα δοθεί μαζικά στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 15/6, μέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β βαθμό, με συγκέντρωση στις 8πμ στο Μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Δημοσιεύτηκε από Petros Constantinou  · 8 Ιουνίου  2022

Read 251 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ