Saturday, 20 August 2022 16:45

Η κυβέρνηση απειλεί τις ζωές προσφύγων στον Έβρο στο βωμό των πολεμοκάπηλων ανταγωνισμών με την Τουρκία

Written by
Rate this item
(0 votes)


Η κυβέρνηση απειλεί τις ζωές προσφύγων στον Έβρο στο βωμό των πολεμοκάπηλων ανταγωνισμών με την Τουρκία

https://www.facebook.com/keerfapage/videos/1011181856427677

«Παιδιά ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών είναι εγκλωβισμένα σε νησίδα εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στον ποταμό Έβρο και κινδυνεύουν σοβαρά από νεφρική ανεπάρκεια που μπορεί να τα οδηγήσει άμεσα σε θάνατο λόγω εμέτων, διαρροιών και πυρετού. Επιβάλλεται η άμεση μετακίνηση τους σε παιδιατρικό νοσοκομείο για να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα.»
Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν γιατροί  που επικοινώνησαν με την ομάδα των 52 προσφύγων, οι οποίοι χαροπαλεύουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς νερό και τρόφιμα, σε μια νησίδα στον Έβρο.
Παρά τις παρεμβάσεις δικηγόρων των οργανώσεων Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ΕΣΠ και του HumanRights360, παρά την έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων με του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου  Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την Τετάρτη 1 Ιούνη με την οποία υποχρεώνει το ελληνικό κράτος να διασώσει τους πρόσφυγες και να τους επιτρέψει να υποβάλουν άιτηση για άσυλο, η ελληνική κυβέρνηση ύψωσε πειρατική σημαία και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε παράνομη επαναπροώθηση.
 Είναι και ένας τρόπος άλλωστε να συγκαλύψει τις επαναπροωθήσεις στις οποίες προχώρησε μόλις δύο μήνες πιο πριν όταν άτομα από την ίδια ομάδα βρέθηκαν στο ελληνικό έδαφος και το κράτος-πειρατής του Μητσοτάκη, του Μηταράκη και του Θεοδωρικάκου, με τους κρατικούς και τους παρακρατικούς μηχανισμούς τους, επαναπροώθησαν ορισμένους από αυτούς!
Η δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων της κυβέρνησης της ΝΔ ξεσπά με μανία και απειλεί τις ζωές των 52 κατατρεγμένων προσφύγων από την  Συρία. Εργαλειοποιούν τους πρόσφυγες, που για να σώσουν τις ζωές τους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη, αναγορεύοντας τους ως εχθρικούς στόχους, ως εισβολείς της Τουρκίας!
Συναγωνίζονται σε βαρβαρότητα τον Ερντογάν που στέλνει το στρατό του να εισβάλλει στη Συρία και να εξοντώνει τους Κούρδους που αντιστέκονται ενώ τις ίδιες μέρες ο «σύμμαχος» Ισραηλινός στρατός δολοφονεί αμάχους στη Γη της Παλαιστίνης.
Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτήν λαομίσητη κυβέρνηση να συνεχίσει να δολοφονεί πρόσφυγες για να παριστάνει τον νταή στο Αιγαίο και την περιοχή, για να την  μετατρέψει σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, με θύματα τους εργάτες και στις δύο όχθες του Εβρου και του
 Αιγαίου, αλλά και τους πρόσφυγες που θέλουν να σώσουν τις ζωές τους και των παιδιών τους.
Στον Έβρο είναι ώρα να γκρεμίσουμε το τείχος του μίσους, στο Αιγαίο να διώξουμε το ΝΑΤΟ και την FRONTEX, στα σύνορα να μην έχουμε λιμάνι-ορμητήριο σαν την Αλεξανδρούπολη.
Ετούτη η κυβέρνηση κάθε ώρα που μένει στη θέση απειλεί ζωές, εργαζόμενων που χάνονται ακόμη και τώρα από την πανδημία, φοιτητών που η Αστυνομία τους ανοίγει τα κεφάλια και προσφύγων που πνίγονται κάθε τόσο στο Αιγαίο εν μέσω πανηγυρισμών των υπουργών του Μητσοτάκη για το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων.
Αυτές είναι οι πολιτικές που στρώνουν το έδαφος στους φασίστες και το παρακράτος στα νησιά και τον ‘Εβρο και δεν το ξεχνάμε αυτό όσο ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη αντιφασιστική απεργία και το συλλαλητήριο στις 15 Ιούνη, την μέρα έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β Βαθμό.
Απαιτούμε την άμεση διάσωση των 52 προσφύγων και των μικρών παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνη την κυβέρνηση για τη ζωή τους.

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Δημοσιεύτηκε 3 Ιουνίου 2022

 

Read 89 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ