Monday, 31 January 2022 10:11

Θέλει νεκρό Ρομ η ΕΛΑΣ του Θεοδωρικάκου; Να μην την αφήσουμε! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
aliveri shooting2Θέλει νεκρό Ρομ η ΕΛΑΣ του Θεοδωρικάκου; Να μην την αφήσουμε!
Η νέα καταδίωξη και οι πυροβολισμοί αστυνομικών κατά ανήλικου Ρομ στο Αλιβέρι το Σάββατο 29/1 είναι μια σαφής προειδοποίηση προς όλους ότι η ΕΛΑΣ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκου μετά την εν ψυχρω δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα κινείται με τα χέρια στα περίστροφα σε νέες καταδιώξεις των Ρομά και όποιον πάρει ο χάρος. Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες των σφαιρών που έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ένα νεκρό ανήλικο. Εφερε στο νου τις μνήμες από το διάτρητο αυτοκίνητο του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.
Άλλωστε το πρωτοφανές γεγονός της επίσκεψης στην φυλακή των κρατούμενων αστυνομικών που έριξαν 37 σφαίρες δολοφονώντας τον Νίκο Σαμπάνη έστειλε το μήνυμα οι πολιτικές «νόμου και τάξης» είναι πάνω από το σεβασμό στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
Είναι αδιανόητο σώματα αστυνομικών να χρησιμοποιούν τα περίστροφα τους ασύστολα και να κυκλοφορούν στις γειτονιές των Ρομά και αλλού ως κινούμενα εκτελεστικά αποσπάσματα θανάτου. Αντί για συλλήψεις, το νέο δόγμα νόμου και τάξης για τους Ρομά περιλαμβάνει τις εκτελέσεις με περίστροφα.
Δεν θα παραιτηθούμε ποτέ από το να στηρίζουμε την οικογένεια Σαμπάνη για να βρεί το δίκιο της, για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι αστυνομικοί.
Απαιτούμε να ριχτεί άπλετο φως στο νέο όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας στην χρήση περιστρόφων που κόντεψε να κοστίσει την ζωή σε ένα ανήλικο Ρομ.
Είναι ώρα να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να σταματήσουν οι ρατσιστικές καταδιώξεις Ρομά και προσφύγων, είτε στους καταυλισμούς είτε στρατόπεδα και τα σύνορα.
Αντί να ανακουφίσουν τους Ρομά από τη φτώχεια και την εξαθλίωση των καταυλισμών τους πυροβολούν εν ψυχρω!
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης να καταδικάσουν την νέα επίδειξη αστυνομικής βαρβαρότητας και αν στηρίξουν το μεγάλο συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ στο οποίο καλεί και η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη.
Οι ζωές των Ρομά και των προσφύγων μετράνε!
ΔΗΚΕΟΣΥΝΙ! ΔΗΚΕΟΣΥΝΙ! ΔΗΚΕΟΣΥΝΙ!
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Read 654 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ