Thursday, 11 November 2021 15:40

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2021 Πορεία 17 Νοέμβρη Πλ. Κλαυθμώνος 2.30μμ Στη φυλακή οι νεοναζί και οι αστυνομικοί που δολοφονούν Οι ζωές των Ρομά, των προσφύγων, των μεταναστών, μετράνε Μηταράκη, Θεοδωρικάκο GO HOME!

Written by
Rate this item
(0 votes)

poster17Ν2021ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2021

Πορεία 17 Νοέμβρη
Πλ. Κλαυθμώνος  2.30μμ

Στη φυλακή οι νεοναζί και οι αστυνομικοί που δολοφονούν
Οι ζωές των Ρομά, των προσφύγων, των μεταναστών, μετράνε
Μηταράκη, Θεοδωρικάκο GO HOME!


Στις 17 Νοέμβρη, διαδηλώνουμε ενωτικά και μαχητικά, όλοι και όλες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, πρόσφυγες και προσφύγισσες, φοιτητές και φοιτήτριες τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου που ανέτρεψε την χούντα και άνοιξε το δρόμο για δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, κατακτήσεις και ελευθερίες.
Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να μας τα πάρει πίσω!
Είναι ώρα να διαδηλώσουμε για να φύγει μια κυβέρνηση δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας που απολύει εργαζόμενους από τα νοσοκομεία. Μια κυβέρνηση που παίζει χυδαία το χαρτί του ρατσισμού, για να αποπροσανατολίσει για τις δικές της ευθύνες, πνίγοντας πρόσφυγες στο Αιγαίο με παράνομα pusbacks και εξοντώνοντάς τους στα στρατόπεδα του θανάτου. Μια κυβέρνηση που κάνει πλάτες στους φασίστες και στέλνει την Αστυνομία να δολοφονεί με 36 σφαίρες τον 18χρονο Ρόμ Νίκο Σαμπάνη.
Γι’ αυτό το Πολυτεχνείο φέτος χρειάζεται να γίνει μεγάλος σταθμός, για να προχωρήσουμε τους εργατικούς αγώνες μπροστά, με τον αέρα της νίκης στην COSCO και την efood. Να τους συνδέσουμε με τον αγώνα για να ξηλώσουμε το ρατσισμό, να τσακίσουμε τους φασίστες που πήραν αέρα από την αποφυλάκιση Πατέλη.
Στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου θα βρεθούν μαζικά οι πρόσφυγες των στρατοπέδων του Ελαιώνα, της Μαλακάσα, της Θήβας, της Ριτσώνας που ξεσηκώθηκαν αυτές τις μέρες ενάντια στις ρατσιστικές εκκενώσεις του Μηταράκη και του Μπακογιάννη και τις μετακινήσεις έξω από τις πόλεις, ακόμη και πίσω ξανά στα νησιά.
Το φωνάζουμε δυνατά και καθαρά, σύνορα ανοιχτά, κλείστε τα στρατόπεδα του θανάτου, αφήστε τους πρόσφυγες να ζήσουν σε σπίτια στις γειτονιές με τα παιδιά τους στα σχολεία, δώστε τους τώρα άσυλο, χαρτιά και επιδόματα για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.
Θα είναι μαζί μας οι Ρομά που είναι εξοργισμένοι με τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη και διεκδικούν να ξεφύγουν από την αθλιότητα του ρατσιστικού αποκλεισμού σε καταυλισμούς μέσα σε σκουπιδότοπους, έξω από τις πόλεις.
Θα είναι μαζί μας οι Πακιστανοί μετανάστες, όπως της Παλιάς Κοκκινιάς, που βρίσκονται ξανά στο στόχαστρο των φασιστών αλλά δυναμικά διαδηλώνουν και απαιτούν χαρτιά για όλους.
Θα είναι μαζί μας το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, με επικεφαλής την δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, που ξεφτίλισε τον αρχιψεύτη Μητσοτάκη στο Μαξίμου, το κίνημα που καταγγέλλει τα pushbacks και δέχεται διώξεις όπως στη δίκη δεκάδων αγωνιστών στις 18/11 στη Λέσβο, το αποκορύφωμα της ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Θα είναι μαζί μας οι φοιτητές και οι μαθητές που αγκαλιάζουν τους πρόσφυγες, συγκρούονται από την Σταυρούπολη μέχρι το Ν. Ηράκλειο με τους φασίστες απόγονους των χουντικών δολοφόνων, σιχαίνονται τους μπάτσους που θέλει να τους βάλει μέσα στις σχολές η Κεραμέως και ο Θεοδωρικάκος.
Ελάτε να στηρίξουμε ενωτικά τους αγώνες στον δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης, για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό, φασίστες, εκμετάλλευση και καταπίεση, για να ξεφορτωθούμε τον Μηταράκη, τον Θεοδωρικάκο και τον Μητσοτάκη!

ΔΕΥΤΕΡΑ  15/11,  5μμ
Εκδήλωση στο χώρο του Πολυτεχνείου
Καμιά αποφυλάκιση χρυσαυγιτών.
Οι ζωές των προσφύγων, των μεταναστών, των Ρομά μετράνε.

Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, ανταποκρίτρια-film maker, Κ. Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, Θ. Καμπαγιάννης, δικηγόρος οικογένειας Νίκου Σαμπάνη, Δ. Ζώτος, δικηγόρος θυμάτων Παλιάς Κοκκινιάς, Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος-Golden Dawn Watch, Παρβάνα Αμιρί, προσφύγισσα Ριτσώνα, Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανικής Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, Π. Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ. Συντονίζει η Κ. Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη

Read 86 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ