Tuesday, 09 February 2021 14:10

20 Μάρτη, από την Ελλάδα έως τις ΗΠΑ διαδηλώνουμε για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό και φασίστες.

Written by
Rate this item
(0 votes)

KEEΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
20 Μάρτη, από την Ελλάδα έως τις ΗΠΑ διαδηλώνουμε για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό και φασίστες

Συλλαλητήρια
Αθήνα: Ομόνοια 3μμ
Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου 12μεσ
Πάτρα: πλατεία Γεωργίου 12μεσ
Γιάννενα: Περιφέρεια 12μεσ
Βόλος: πλατεία Αγίου Νικολάου 1μμ
Χανιά: πλατεία Αγοράς 12μεσ
Ηράκλειο: πλατεία Ελευθερίας 12μεσ
Ξάνθη: κεντρική πλατεία 12μεσ
KΑΛΟΥΝ: Συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Προσφύγων, Κοινότητες Μεταναστών,
Άνθρωποι των Γραµµάτων και των Τεχνών, Κινήσεις Γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, ∆ηµοτικές Κινήσεις, ΚΕΕΡΦΑ
……………………………………………………………………………………………………….
Ανοίξτε τα σύνορα - κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Άσυλο, στέγη, χαρτιά για όλους!
Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία!
Άμεσος εμβολιασμός όλων των προσφύγων στα καμπ!

Στις 20 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε στην Ελλάδα και σε όλο τον Πλανήτη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό! Χαιρόμαστε για την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, όμως δεν τελειώσαμε!

Έχουμε να συγκρουστούμε με τους ντόπιους Τραμπ, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ξεδιπλώνει την πιο βάρβαρη ρατσιστική επίθεση κατά των προσφύγων και των μεταναστών ανοίγοντας ξανά το δρόμο στους φασίστες. Το είδαμε στο Ωραιόκαστρο, με τραμπούκους φασίστες να εισβάλουν σε δομή ανήλικων προσφύγων, στη Χαλκίδα με την δεξιά Δήμαρχο να επιχειρεί τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία και τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα, στη Λέσβο με την ακροδεξιά να επιχειρεί τα ίδια. Το είδαμε με την αναβάθμιση των Βορίδη – Πλεύρη – Βούλτεψη στον τελευταίο ανασχηματισμό, δίπλα στον Χρυσοχοϊδη που χτύπησε την αντιφασιστική λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μαζί με το Μακρόν και τη Μέρκελ, έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα «για την απειλή σε βάρος της δημοκρατίας στις ΗΠΑ» μετά την εισβολή των ακροδεξιών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, όμως είναι οι ίδιοι που όχι μόνο συνεργάστηκαν με τον Τραμπ αλλά και προωθούν τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, κρατώντας ερμητικά κλειστά τα σύνορα της Ευρώπης – Φρούριο με την Φρόντεξ, τους φράχτες και τα στρατόπεδα.
Οι βασανισμοί μεταναστών στο κολαστήριο του Παρανεστίου Δράμας από τους αστυνομικούς του Χρυσοχοϊδη αποκάλυψε το βάθος του κτηνώδους θεσμικού ρατσισμού που καλά κρατεί. Μετά την πυρκαγιά στη Μόρια έστησαν ένα ακόμα χειρότερο κολαστήριο στο Καρά Τεπέ, με γυναίκες και μικρά παιδιά, να ζουν σε κρύες σκηνές μέσα σε τοξικούς λασπότοπους, φορτωμένους με μόλυβδο από το παλιό πεδίο βολής. Επεκτείνουν το φράκτη του αίσχους στον Έβρο και το ΚΥΤ στην Ορεστιάδα, μαντρώνοντας κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που περνάει το ποτάμι. Το ίδιο κάνουν και στον Ελαιώνα, ενώ στη Μαλακάσα πεθαίνει κόσμος εκτεθειμένος σε κάθε λογής κίνδυνο.
Σε όλη τη χώρα τα στρατόπεδα είναι άθλια γκέτο που βρίσκονται σε διαρκή καραντίνα, με πρόσχημα την πανδημία, με τα παιδιά να έχουν αποκλειστεί από τα σχολεία και τους γονείς τους να φυτοζωούν χωρίς τα στοιχειώδη για ανθρώπινη διαβίωση. Χιλιάδες πρόσφυγες απειλούνται να απελαθούν μέσα από τις μαζικές διαδικασίες απόρριψης ασύλου ή με έξωση απ’ όπου διαμένουν προσωρινά ακόμα κι αν καταφέρουν να αποχτήσουν άσυλο. Την ίδια στιγμή χιλιάδες μετανάστες εξακολουθούν να ζουν και να δουλεύουν κυνηγημένοι, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, στα εργοστάσια και τα χωράφια.

Η μάχη για να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών είναι δεμένη με τις μάχες που δίνουμε όλες και όλοι μαζί, η εργατική τάξη και η νεολαία, ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες να μας αποπροσανατολίσει και να μας διασπάσει. Δείξαμε τη δύναμη μας στις 7 Οκτώβρη επιβάλλοντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και με αυτήν την αυτοπεποίθηση χρειάζεται να συνεχίσουμε!
- Για να επιβάλουμε ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων θα μπουν επιτέλους στα σχολεία. Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι σύλλογοι των γονέων που ξεσηκώνονται ενάντια στις προσπάθειες διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας από την Κεραμέως έχουν τη δύναμη να σταματήσουν κάθε αποκλεισμό.
- Για να επιβάλουμε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν άμεσα μέσα σε κάθε στρατόπεδο και θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και περίθαλψη στα νοσοκομεία. Οι νοσοκομειακοί που απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια στη δολοφονική πολιτική του Κικίλια, που διεκδικούν μαζικές προσλήψεις και να περάσει ο έλεγχος των εμβολίων στα χέρια των εργαζόμενων, έχουν τη δύναμη να εξασφαλίσουν ότι οι πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι Ρομά, δεν θα μείνουν εκτός σχεδιασμού εμβολιασμού και περίθαλψης.
- Για να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν χώροι, κλειστά σπίτια και ξενοδοχεία μέσα σε κάθε πόλη για να μπορούν να στεγαστούν μόνιμα και με ασφάλεια οι πρόσφυγες. Τα σωματεία στον Τουρισμό – Επισιτισμό, μαζί με αυτά των εργαζόμενων στους Δήμους, έχουν τη δύναμη να επιβάλουν ότι σε κάθε περιοχή θα εξασφαλιστεί στέγη, ξεκινώντας από Δήμους και Περιφέρειες που έχουν ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις.
- Για να εφαρμοστεί η καταδικαστική απόφαση για την ΧΑ. Στη φυλακή Παππάς και Λαγός, να κλείσουν τα γραφεία της συμμορίας, έξω από τα συμβούλια οι φασίστες, αποζημίωση των θυμάτων των φασιστικών επιθέσεων.

Το λέμε καθαρά και δυνατά: ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ, πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να καταργηθεί ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά όλοι.

Αυτές τις μάχες χρειάζεται να οργανώσουμε βαδίζοντας προς την 20η Μάρτη και στη συνέχεια. Όλες και όλοι μαζί, το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι κοινότητες μεταναστών, οι πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, οι κινήσεις των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ, η Αριστερά.

Σε κάθε γειτονιά, εργασιακό χώρο, σχολή, σχολείο και στρατόπεδο, ελάτε να οργανώσουμε μαζί εκδηλώσεις, εξορμήσεις και δράσεις, να συσπειρωθούμε για να γίνει η 20 Μάρτη σεισμός, όπως αυτός στις 7 Οκτώβρη!
…………………………………………………………………………………………………
Κινήσεις και ακτιβιστές/στριες από πάνω από 15 χώρες, λίγες μέρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, προχώρησαν σε κοινή διακήρυξη καλώντας στη διεθνή κινητοποίηση στις 20 Μάρτη. Ήδη καλούν οι παρακάτω κινήσεις ενώ ετοιμάζονται και άλλες να υπογράψουν την έκκληση:
• ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωµένοι Ενάντια στο Ρατσισµό και τη Φασιστική Απειλή, Ελλάδα
• 6000 Sardine, (6000 Σαρδέλες), Ιταλία
• UARF-NYC -United Against Racism and Fascism, (Ενωµένοι Ενάντια στο Ρατσισµό και το Φασισµό), Νέα Υόρκη
• United Against Hate, USA, (Ενωµένοι Ενάντια στο Μίσος), ΗΠΑ
• Stand Up To Racism, (Ξεσηκωθείτε ενάντια το Ρατσισµό), Μεγάλη Βρετανία
• Aufstehen gegen Rassismus (Ξεσηκωθείτε ενάντια το Ρατσισµό), Γερµανία
• Comité 21 Maart (Eπιτροπή 21 Μάρτη), Ολλανδία
• Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination (Ενωµένοι ενάντια στο ρατσισµό και τις διακρίσεις), ∆ανία
• Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır (Είµαστε όλοι µετανάστες-Κίνηση ενάντια στο Ρατσισµό) Τουρκία
• Platform 21/3, (Πλατφόρµα 21 Μάρτη), Βέλγιο
• Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (Ενότητα Ενάντια στο Ρατσισµό και το Φασισµό), Καταλωνία
• Crida Contra el Racisme i el feixisme, València (Κραυγή Ενάντια στο Ρατσισµό και το Φασισµό), Βαλένθια, Ισπανία
• Zjednoczeni Przeciw Rasizmowi (Ενότητα Ενάντια στο Ρατσισµό), Πολωνία
• Αντιρατσιστικό ∆ίκτυο Νορβηγίας
• Love Aotearoa Hate Racism, Auckland, New Zealand, (Αγάπη για την Αοτερόα-Μίσος για το Ρατσισµό), Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
• Plataforma Antifascista de Lisboa e Vale do Tejo (PALVT, Αντιφασιστική Πλατφόρµα), Πορτογαλία
• Plattform für eine menschliche Asylpolitik, (Πλατφόρµα για ανθρώπινη πολτική ασύλου), Αυστρία
• United Against Racism, Ireland , (Ενωµένοι Ενάντια στο Ρατσισµό), Ιρλανδία.


Read 2155 times Last modified on Tuesday, 09 February 2021 14:25

Latest from ΚΕΕΡΦΑ