Wednesday, 11 November 2020 15:07

Ο Μπογδάνος στον ρόλο του λαγού για απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
30 Οκτωβρίου
Ο Μπογδάνος στον ρόλο του λαγού για απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου
Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοίδης, να τσακίσουμε την κατασταλτική και ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης
 Εν μέσω πανδημίας, την ώρα που όλος ο κόσμος αγωνιά για την υγεία του και την κατάσταση των νοσοκομείων, την ώρα που η ανεργία απειλεί χιλιάδες εργαζόμενους, την στιγμή που στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στοιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και υγειονομική περίθαλψη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αγωνιά για ποιο λόγο δεν καταστέλλονται οι διαδηλώσεις και ρωτά τον Χρυσοχοΐδη αν θα επιτρέψει να γίνει η Πορεία του Πολυτεχνείου.
Ο Μπογδάνος που διαδήλωνε πριν από λίγο καιρό δίπλα – δίπλα με τον Κασιδιάρη στην πλατεία Βικτωρίας ενάντια στους πρόσφυγες, που ως «δημοσιογράφος» ανησυχούσε για την ταλαιπωρία του Ρουπακιά, έρχεται μετά τον Βελόπουλο να επιτεθεί στους μαθητές, στους πρόσφυγες από το Ιράκ και στην ΚΕΕΡΦΑ.

Ο Μπογδάνος κατέθεσε ερώτηση στον Χρυσοχοΐδη στην Βουλή με τα εξής ερωτήματα: γιατί η αστυνομία δεν διέλυσε την μαθητική διαδήλωση στις 22 Οκτώβρη, ποιος ήταν ο οργανωτής της μαθητικής συνάθροισης ώστε να αναλάβει την οικονομική επιβάρυνση των φθορών της δημόσιας περιουσίας, και για ποιο λόγο δεν διαλύθηκε η συγκέντρωση προσφύγων από το Ιράκ με την στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ ζητώντας από τον Χρυσοχοΐδη να μάθει ποιες ενέργειες προγραμματίζονται προκειμένου να μην επαναληφθούν «διαμαρτυρίες» στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
Για τον Μπογδάνο αυτοί που διαδηλώνουν είναι όπως αναφέρει «αντικοινωνικές μειοψηφίες». Αντικοινωνική μειοψηφία είναι ο ίδιος και η κυβέρνηση την οποία στηρίζει. Είναι προφανές ότι ο Μπογδάνος λειτουργεί ως «λαγός» προκειμένου η κυβέρνηση να καταστείλει την διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη και να καταστέλλει συνολικά τις αντιδράσεις με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναμασώντας τα παραμύθια της ατομικής ευθύνης, έρχεται αντιμέτωπη με τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις πύλες των νοσοκομείων που ζητούν προσλήψεις, αλλά και με την αντίσταση στους χώρους δουλειάς, στην νεολαία, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις 7 Οκτώβρη που το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε την ιστορική καταδίκη των ναζί. Και με αυτήν την αυτοπεποίθηση θα συνεχίσουμε να τσακίσουμε τον ρατσισμό και να σώσουμε τις ζωές μας. Ούτε να σκεφτούν να απαγορεύσουν την διαδήλωση του Πολυτεχνείου!
Οι επιθέσεις  της ΕΛΑΣ στην αντιφασιστική πορεία στις 7 Οκτώβρη, στην μαθητική πορεία, στους απεργούς γιατρούς, στα γραφεία του ΣΕΚ, με ενορχηστρωτή τον Χρυσοχοίδη, τον άνθρωπο που του “ξέφυγε” από την σύλληψη ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δεν θα μείνουν αναπάντητες. Είναι οι ίδιοι που καταδιώκουν πρόσφυγες και αλληλέγγυους στη πιο βρώμικη δολοφονική ρατσιστική εκστρατεία που υπερασπίζονται Βελόπουλοι και Μπογδάνοι.
H πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους μαθητές και τους εργάτες ενωμένους σε μια γροθιά και με το αίτημα να παραιτηθεί ο Χρυσοχοίδης πλάι  σε όλες μας τις διεκδικήσεις.
47 χρόνια μετά την μεγάλη εξέγερση, ένα μήνα μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, εργαζόμενοι και νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε για να σώσουμε αυτά που ο Μπογδάνος και η παρέα του θέλει να μας στερήσει.

Read 1638 times Last modified on Wednesday, 11 November 2020 15:11

Latest from ΚΕΕΡΦΑ