Monday, 19 October 2020 14:02

Συγκλονιστική η συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση με απόφαση για συνέχιση της δράσης

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Συγκλονιστική η συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση με απόφαση για συνέχιση της δράσης

Μαζική, συγκλονιστική και με την συμμετοχή αρκετών πρωταγωνιστών της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση ήταν η Συνέλευση δράσης της ΚΕΕΡΦΑ την Κυριακή 18 Οκτώβρη στο Σινεμά ΤΡΙΑΝΟΝ. Ήταν εκεί οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες και βέβαια οι τέσσερις δικηγόροι πολιτικής αγωγής που τους εκπροσώπησαν στη δίκη της ΧΑ, ο Κώστας Παπαδάκης, ο Δημήτρης Ζώτος, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, ο Κώστας Σκαρμέας. Επιβλητική ήταν η “παρουσία” του Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν μέσω βίντεο ευχαριστώντας τους συμπαραστάτες του στην Ελλάδα, την Πακιστανική Κοινότητα και την ΚΕΕΡΦΑ. Μηνύματα για την επιτυχία της καταδίκης της ΧΑ ήρθαν από κινήσεις αντιρατσιστικές από την Ν.Υόρκη, το Λονδίνο, το Σίδνευ, την Βιέννη αλλά και απο τους μετανάστες χωρίς χαρτιά που με την μεγαλειώδη διαδήλωση των 60.000 συντάραξαν του δρόμους του Παρισιού στις 17 Οκτώβρη. Μάλιστα χαιρέτησαν τη δράση της ΚΕΕΡΦΑ που βρέθηκε στις 17 Οκτώβρη έξω από πολλά στρατόπεδα προσφύγων σε αλληλεγγύη με την κινητοποίηση στο Παρίσι απαιτώντας χαρτιά, άσυλο, δικαιώματα για όλους.

Η συνέλευση ήταν ένας μεγάλος σταθμός στην πορεία της ΚΕΕΡΦΑ, αποτίμησης της επιτυχίας με επιμονή στο ότι δεν τελειώνει η φασιστική απειλή και ο ρατσισμός. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση προσφύγων και μεταναστων, συνδικαλιστών, καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, ακτιβιστών από τις γειτονιές.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συνέχιση της αντιφασιστικής δράσης με όποια κατάληξη και αν δοθεί στις αιτήσεις αναστολής έκτισης των ποινών από το δικαστήριο. Επίσης καλεί σε καμπάνια για ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες και κλείσιμο των καμπ. Ζητά ακόμη την παραίτηση του Χρυσοχοΐδη. Καλεί σε στήριξη της καμπάνιας για δικαιοσύνη στον Ζάκ/Zackie Κωστόπουλο και παρουσία στη δίκη την Τετάρτη 21/10. Επίσης καλεί να βρεθούμε στο πλευρό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στο Εφετείο όπου εκδικάζεται η έφεση του καταδικασμένου πρωτόδικα χρυσαυγίτη Ζέρβα.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε διεθνή κινητοποίηση κατα του ρατσισμού και του φασισμού στις 20 Μάρτη 2021 σε συντονισμό με δεκάδες κινήσεις από όλο τον Πλανήτη.
Στο τέλος της Συνέλευσης υιοθετήθηκε η παρακάτω απόφαση ενώ εκλέχθηκε νέο πανελλαδικό συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΕΕΡΦΑ 18/10/2020

1. Η ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη ως εγκληματική οργάνωση ανοίγει νέες δυνατότητες για να τσακίσουμε την φασιστική απειλή και να ξηλώσουμε την ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ. Η απόφαση σφραγίστηκε από τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος, με τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έδωσαν βροντερό παρών στο απεργιακό αντιφασιστικό συλλαλητήριο πλημμυρίζοντας όλη την Λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο και στις άλλες πόλεις και απαιτώντας οι νεοναζί να πάνε φυλακή. Η επιτυχία αυτή ξεσήκωσε ενθουσιασμό σε κάθε μεριά του πλανήτη όπου το κίνημα δίνει τις δικές του μάχες ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή.

Το αντιφασιστικό κίνημα, με κορμό την εργατική τάξη και τα συνδικάτα, είναι η δύναμη που μπορεί και χρειάζεται να συνεχίσει για να μην πέσουν στα μαλακά οι καταδικασμένοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να ξηλώσουμε οριστικά την φασιστική απειλή.

2. Η συστηματική, επίμονη και ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος είναι αυτή που σφράγισε την απόφαση του δικαστηρίου. Καθοριστική ήταν και παραμένει η συμβολή της απεργιακής δράσης των συνδικάτων σε κρίσιμες στιγμές, όπως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, με την έναρξη της δίκης το 2015 και τώρα στις 7 Οκτώβρη. Χαιρετίζουμε τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής που έδωσαν τη μάχη μέσα στο δικαστήριο. Οι κοινοί αγώνες μας είναι αυτοί που καθόρισαν την απόφαση του δικαστηρίου και όχι η ανύπαρκτη συμβολή των δυνάμεων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», όπως τρέχει να καπηλευτεί η ΝΔ του Μητσοτάκη και του Σαμαρά. Αντίθετα, η ΝΔ ήταν αυτή που έστρωσε το δρόμο στους φασίστες με την ρατσιστική πολιτική της, τις επιχειρήσεις σκούπα του Ξένιου Δία το 2012, αλλά και τις γέφυρες που έστηναν οι διάφοροι Μπαλτάκοι με τους Χρυσαυγίτες. Και συνεχίζει να παίζει τον ίδιο ρόλο και να επαναφέρει την «θεωρία των δύο άκρων», προωθώντας νέες επιθέσεις στο κίνημα και την Αριστερά.

Η ΚΕΕΡΦΑ από την ίδρυση της το 2009 έχει παίξει ρόλο για την συγκρότηση και το προχώρημα του αντιφασιστικού - αντιρατσιστικού κινήματος. Για να απομονωθούν και να τσακιστούν αρχικά η ακροδεξιά του ΛΑΟΣ και στη συνέχεια οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να λειτουργήσουν σε κάθε γειτονιά και πόλη επιτροπές που οργάνωναν διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις σαν απάντηση στις επιθέσεις των φασιστών. Για να στηρίξει την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ και να λειτουργήσει σαν φωνή του κινήματος, σαν δύναμη αποκάλυψης των εγκλημάτων των νεοναζί και της συγκάλυψης τους από το κράτος, σαν δύναμη-στήριγμα στα θύματα της Χρυσής Αυγής, στους γονείς του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Για να συνδεθεί η μάχη ενάντια στους φασίστες με την μάχη ενάντια στον ρατσισμό και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Για να γίνει η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη υπόθεση του μαζικού κινήματος, των συνδικάτων, της νεολαίας, όλης της Αριστεράς. Η σημασία αυτών των επιλογών φάνηκε στην ιστορική πανελλαδική κινητοποίηση στις 7 Οκτώβρη.

3. Έχουμε τη δύναμη να κλιμακώσουμε τη δράση για να κάνουμε πράξη το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, να συνεχίσουμε την σύγκρουση με την κυβέρνηση και όλους τους μηχανισμούς που τους κάλυπταν και τους καλύπτουν.

- Η ολοκλήρωση της καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σημαίνει συνέχεια για να απομονωθούν οριστικά οι φασίστες, να ξηλωθεί κάθε ορμητήριο της εγκληματικής οργάνωσης, κάθε πρόσβαση, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και τις περιφέρειες όπου είχαν εκλεγεί οι ναζί.
Σημαίνει άνοιγμα του μετώπου και με τις επιθέσεις της ακροδεξιάς του Βελόπουλου που βρίσκεται στη Βουλή και χύνει ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο, που προχωράει σε επιθέσεις κατά της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος, όπως σε βάρος του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Π. Κωνσταντίνου.
Στα νησιά και στα σύνορα του Έβρου, εκεί που η κυβέρνηση εξαπέλυσε την επίθεση κατά των προσφύγων με το κλείσιμο των συνόρων, τις παράνομες απελάσεις και το άνοιγμα νέων στρατοπέδων-φυλακών, ομάδες φασιστών έχουν προχωρήσει σε επιθέσεις και χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε, όπως πετυχημένα κάναμε με την Χρυσή Αυγή.

- Κλιμακώνουμε τη μάχη ενάντια στην ρατσιστική πολιτική που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ για να διασπάει και να αποπροσανατολίζει την εργατική τάξη. Δεν ξεχνάμε ότι τα τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα είχαν «εκπαιδευτεί» στις επιθέσεις και τις δολοφονίες κατά μεταναστών αδερφών μας.
Οργανώνουμε καμπάνια για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ανοίξουν οι πόλεις, για άσυλο, στέγη και χαρτιά για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Μαζί με τα συνδικάτα και τη νεολαία, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, για να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Μαζί με τους υγειονομικούς για ΑΜΚΑ και δωρεάν περίθαλψη για όλους. Μαζί με τους εργαζόμενους στους Δήμους, τις δημοτικές κινήσεις και τους φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό για να ανοίξουν χώροι και να μπουν πρόσφυγες και μετανάστες σε σπίτια και ξενοδοχεία.
Μαζί με το διεθνές κίνημα που ξεσηκώνεται ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία να χτίσουμε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, για να κλείσουν Μόριες και Αμυγδαλέζες, να σπάσει το γκέτο και ο αποκλεισμός στα νησιά-φυλακές, για ανοιχτά σύνορα και όχι φράχτες στον Έβρο και FRONTEX στο Αιγαίο.

- Σε συντονισμό με το διεθνές αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα μπορούμε και πρέπει να ξηλώσουμε όλες τις αιτίες που γεννούν και τρέφουν τη φασιστική απειλή.

Άμεσα:
- Απαιτούμε να παραιτηθεί ο Χρυσοχοϊδης που εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά της αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 7 Οκτώβρη.
- Στηρίζουμε τη καμπάνια για δικαιοσύνη στο Ζακ/Zackie Κωστόπουλο, για να πάνε οι δολοφόνοι στη φυλακή.
- Καλούμε σε διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 20 Μάρτη 2021.
- Χτίζουμε παντού τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ, οργανώνουμε καμπάνια εγγραφής μελών και οικονομικής ενίσχυσης.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ 2020-2021

Αλλαουάντ Έμμα, Κοινότητα Καμερούν, Ασλάμ Τζαβέντ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», Δασκαλάκης Δημήτρης, ΚΕΕΡΦΑ, Ν. Σμύρνης, Διαβολάκης Θανάσης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, μέλος ΔΣ ΟΙΕΛΕ, Δουζένη Χρύσα, ΚΕΕΡΦΑ Νοτίων Αθήνας, Ζώτος Δημήτρης, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θωϊδου Κατερίνα, δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, Καζαντάκη Λήδα, ιστορικός Τέχνης, Καμπαγιάννης Θανάσης, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κασκαρίκα Μαρία, δικηγόρος, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Καστελιώτη Μαρία, φοιτήτρια Φιλοσοφικής, ΚΕΕΡΦΑ Περιστέρι, Καταραχιάς Κώστας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Κατσανούλη Πέρσα, ηθοποιός, Κομιανού Δήμητρα, εργαζόμενη ΟΑΣΘ, ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης, Κοντουδάκης Λεωνίδας, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, Κουαρσίε Τζοχόβα, πρόσφυγας από στρατόπεδο Κορίνθου, Κουκαλάνι Βασίλης, ηθοποιός-σκηνοθέτης, Κούτρας Γιάννης, αντιπρόεδρος ΕΝΙΘ, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Κτενιουδάκη Ιωάννα, φοιτήτρια, ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου, Κωνσταντίνου Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Λαχανιώτη Τόνια, ξενοδοχοϋπάλληλος Πάτρα, Λουίζα Γκίκα, γιατρός Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, Λυμπεράτος Μιχάλης, ιστορικός-πανεπιστημιακός, Μάγκαν Κύριλος, προπονητής Κοινότητα Καμερούν, Μανταίος Κώστας , μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Μαράκης Ειρηναίος, ΚΕΕΡΦΑ Χανίων, Μαχοβίτσκαγια Εύη, ΚΕΕΡΦΑ Καλλιθέας, Μεχεντί Χασάν, Κοινότητα Μπαγκλαντές, Μηλιαζήμ Τζεμαλή, εκπαιδευτικός Ξάνθη, Ντάσιου Μαρία, γιατρός ΕΟΠΠΥ, Παπαδάκης Κώστας, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Παπαστράτης Προκόπης, ιστορικός-πανεπιστημιακός, Πατσόπουλος Διονύσης, Δίκτυο Αλληλέγγυων Σχολείων, Πολίτη Φύλια, δημοσιογράφος, Πολυχρονιάδης Δημήτρης, εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, Σηφακάκης Γιάννης, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σκαρμέας Κώστας, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Στάμου Άννα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, Συλαϊδής Βασίλης, συνταξιούχος ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Τζινιέρης Θάνος, ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας, Τσόλκα Ελένη, εκπαιδευτικός, ΣΕΠΕ Πειραιά, Τσορμπατζόγλου Μιχάλης, εκπαιδευτικός Λέσβος, Τσούνης Τάσος, φοιτητής Βόλος, Χαρχαρίδου Μαρία, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζόμενων Γεννηματά

Read 964 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ