Tuesday, 23 June 2020 11:18

Σε ρόλο ιδιωτικού μπράβου της εργοδοσίας, αστυνομικός απειλεί απολυμένους μετανάστες εργάτες! Βίντεο

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

Σε ρόλο ιδιωτικού μπράβου της εργοδοσίας, αστυνομικός απειλεί απολυμένους μετανάστες εργάτες!
Βίντεο: https://www.facebook.com/keerfapage/videos/263599548263147/

Αμέσως μετά τέσσερις μπράβοι χτυπούν στο δρόμο τον ένα απολυμένο εργάτη!

Ο επιχειρηματίας της επιχείρησης εμπορίας κάρβουνου Carbonito, με έδρα τον Ασπρόπυργο, απέλυσε δύο εργάτες, στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, στις 11 Μάρτη. Εργάζονταν εκεί πολλά χρονιά, ο ένας μάλιστα 11 ολόκληρα χρόνια και ενώ ο επιχειρηματίας τους χρωστούσε δεδουλευμένα, τους είπε “ θα σας τηλεφωνήσω αν σας χρειαστώ”.
Τέσσερις μέρες μετά, οι εργάτες που ζητούσαν να δουλέψουν ξανά επισκέπτονται την επιχείρηση και βλέπουν ότι έχουν αντικατασταθεί από άλλους εργάτες. Προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας αργότερα και προέβησαν σε καταγγελία για την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Όμως αμέσως μετά, δέχτηκαν ένα περίεργο τηλεφώνημα το οποίο κατέγραψαν και το δημοσιοποιούμε. Ένας αστυνομικός τηλεφωνεί από Αστυνομικό Τμήμα απόστασης τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων από την περιοχή και τους συνιστά να μην “ενοχλούν” με τηλέφωνα τον “κύριο Νίκο” γιατί αλλιώς θα στείλει περιπολικό για να τους περάσουν χειροπέδες. Μάλιστα τους ενημερώνει “ότι θα το πει και στο διοικητή του”!

Λίγες ώρες μετα το τηλεφώνημα, όταν ο ένας εργάτης επιστρέφει στο σπίτι του στην Ελευσίνα, λίγα μέτρα μετα την στάση του λεωφορείου τον περιμένουν τέσσερις μπράβοι. Το ρωτάν娔Είσαι Τζαβέντ Ασίφ;” απαντάει “Ναι” και αρχίζουν αν το χτυπούν. Τρομάζει και φεύγει ενω τον ακολουθεί αρχικά ένας από τους μπράβους που δεν τον προλαβαίνει.
Από πότε τόσο άνετα αστυνομικός αναλαμβάνει ρόλο ιδιωτικού μπράβου για λογαριασμό αφεντικών και εργοδοτών που αυθαιρετούν απροκάλυπτα; Στην Νέα Μανωλάδα, τα αφεντικά είχαν τους δικούς τους ιδιωτικούς μπράβους για να επιβάλουν την εργοδοτική τρομοκρατία στα φραουλοχώραφα. Στην περίπτωση αυτή, το τι ακριβώς συμβαίνει το μαρτυρά η ηχογραφημένη συνομιλία.
Η ασυδοσία των αφεντικών τρέφεται από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και τις ρατσιστικές πολιτικές κατά των προσφύγων και των μεταναστών.
Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις για τη δράση του συγκεκριμένου αστυνομικού οργάνου, με βάση όσα ισχυρίζεται στο ηχητικό ντοκουμέντο. Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
Καλούμε τα συνδικάτα να καταδικάσουν απερίφραστα την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις και την επιβολή εργασιακών σχέσεων τύπου Μανωλάδας. Η Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες αμέσως.
Να συμμετέχουμε δυναμικά στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, διεκδικώντας χαρτιά στους μετανάστες, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και να μπει τέλος στην εργοδοτική ρατσιστική τρομοκρατία, την Παρασκευή 26/6, στο Σύνταγμα, 7μμ και Σάββατο 27/6, 7μμ, στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρουφ, Πειραιώς 160, εκδήλωση και συναυλία Black Lives matter, Refugee lives matter!

Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, 6943003600
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

Read 1998 times Last modified on Tuesday, 23 June 2020 11:21

Latest from ΚΕΕΡΦΑ