Thursday, 15 November 2018 19:50

Πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, Πλατεία Κλαυθμώνος 3μμ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, Πλατεία Κλαυθμώνος 3μμ

45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Ποτέ ξανά χούντα, ποτέ ξανά φασισμός!

Ανοικτά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Οχι άλλοι νεκροί πρόσφυγες στα κάμπ εξ αιτίας των αποκλεισμών στην περίθαλψη

 Να επιταχυνθεί ο ρυθμός της δίκης της ΧΑ
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί

Σαρανταπέντε χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου,οι νεοναζί μέσα απο το βήμα της βουλής προκαλούν με τις φιλοχουντικές κραυγές και μας υπενθυμίζουν ότι δεν τους τσακίζει το μαζικό κίνημα θα είναι αμετανόητοι νοσταλγοί άλλοτε  της χούντας και άλλοτε του ολοκαυτώματος. Οι χρυσαυγίτες νοσταλγοί του Χίτλερ είναι αυτοί που αρνούνται το ολοκαύτωμα και είναι οι ίδιοι που αρνούνται ότι η χούντα δολοφονούσε και βασάνιζε αγωνιστές. Συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι που ξεκίνησε ο Μπαρμπαρούσης τον Ιούνη καλώντας το στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα.

Αυτός ο ναζιστικός βόθρος της Χρυσής Αυγής  που παριστάνει το «νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα» χρειάζεται να πάρει τη θέση που του αξίζει, να βρεθεί στους υπονόμους και να παραμείνει εκεί γα πάντα.

Γι αυτό χρειάζεται να επιμείνουμε στην επιτάχυνση της δίκης της  Χρυσής Αυγής ώστε να ολοκληρωθεί και να πα΄νε φυλακή οι δολοφόνοι του Πσύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Η φασιστική απειλή δυναμώνει στη Ευρώπη και τον Πλανήτη, καθώς ο πλανητάρχης Τράμπ έχει γίνει στήριγμα μιας επιθετικής ρατσιστικής εκστρατείας, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τον Τσίπρα να συνυπογράφουν στην ΕΕ πολιτικές κλεισίματος των συνόρων, στρατοπέδων συγκέντρωσης και μαζικών απελάσεων, πολιτικές που πνίγουν χιλιάδες στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Η άνοδος του Μπολσονάρο στη Βραζιλία, η συμμετοχή της ακροδεξιάς στις κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Αυστρία έχουν τροφοδοτήσει παραπέρα τις επιθέσεις κατά μεταναστών, γυναικών, Ρομά, Εβραίων ξαναφέρνοντας τα φαντάσματα του μεσοπολέμου στο προσκήνιο.

Λέμε ΟΧΙ στο αίσχος του εγκλωβισμού στα νησιά και τον κοινωνικό αποκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις! Ασυλο, στέγη, παιδεία, υγεία για τους πρόσφυγες.

Οι νεοναζί και η ακροδεξιά πατάνε πάνω στις εθνικιστικές εκστρατείας για την Μακεδονία, την Αλβανία, την Τουρκία, τις οποίες στηρίζει ανοικτά η ΝΔ του Μητσοτάκη, για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο και να προχωρήσουν ξανά σε επιθέσεις στις γειτονιές μας.

Είμαστε μαζί με το καραβάνι που πολιορκεί τα σύνορα των ΗΠΑ, είμαστε μαζί με τους πρόσφυγες που ζητάνε ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις κι όχι εγκλωβισμό στα νησιά η στα στρατόπεδα –γκέτο όπου ζωές χάνονται όπως στο καμπ της Θήβας γιατί ούτε καν στοιχειώδης  περίθαλψη δεν υπάρχει.

ΕΠΙΜΈΝΟΥΜΕ! ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΩΡΑ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

1 Αποκλειστική απασχόληση των δικαστών και όχι μονάχα προέδρου και εισαγγελέα, για τη συγκεκριμένη δίκη.
2.Διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Παρασκευόπουλου.
3. Εντατικοποίηση των δικασίμων με καθημερινές συνεδριάσεις με στόχο να γίνονται 15 το μήνα.
4. Με διάθεση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων για να διεκπεραιώσει το έργο του το δικαστήριο.
Η αντιπροσωπεία στη συνάντηση ζήτησε να υπάρξει άμεσα η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την πολιτική αγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, ώστε να δοθούν απαντήσεις στο υπόμνημα που έχει απευθύνει.
 Είναι απαράδεκτο να καλούνται σε επίσημες εθνικές εορτές , να φιγουράρουν δίπλα από υπουργούς, Δημάρχους και βουλευτές και να τους δίνει βήμα η ΕΡΤ για διαγγέλματα μίσους.

Βαδίστε μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και τους πρόσφυγες από τα κάμπ στη πορεία του Πολυτεχνείου. Να μην λείψει κανείς και καμία!

Read 2220 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ