Monday, 15 October 2018 16:40

Σε αναμονή για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Βίτσα για μεταφορά σε ξενοδοχεία και σπίτια

Written by
Rate this item
(0 votes)

diamartiria prosfiges malakasaΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Σε αναμονή για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Βίτσα για μεταφορά σε ξενοδοχεία και σπίτια

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν δεκάδες πρόσφυγες, με οικογένειες και παιδιά, ζητώντας από τον υπουργό Δημήτρη Βίτσα να κρατήσει την υπόσχεση του για μετακίνηση από το καμπ-φυλακή της Μαλακάσας σε σπίτια και ξενοδοχεία.
Η αντιπροσωπεία των προσφύγων της Μαλακάσας και της ΚΕΕΡΦΑ από την  συγκέντρωση που έγινε στην πύλη του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής έγινε δεκτή από στελέχη του υπουργείου και πήρε απάντηση για τους σχεδιασμούς μετακίνησης από το καμπ της Μαλακάσας.
Συγκεκριμένα, αύριο το απόγευμα θα γίνει γνωστό πότε ακριβώς θα μετακινηθούν 250 πρόσφυγες σε Ξενοδοχείο. Αύριο το πρωί θα γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα για την μετακίνηση ογδόντα προσφύγων σε σπίτια σύμφωνα με απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ένας αριθμός ενενήντα περίπου προσφύγων θα μετακινηθεί, εφόσον συμφωνεί και το επιθυμεί σε άλλες δομές.
Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν την κινητοποίηση τους.  
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ δήλωσε: “Δεν μπορεί να διαιωνίζεται ο αποκλεισμός των προσφύγων σε καμπ έξω από τις πόλεις. Όλοι πρέπει να έρθουν σε σπίτια μέσα στις πόλεις, να έχουν χαρτιά, πρόσβαση σε νοσοκομεία, δυνατότητα να βρουν δουλειά. Δεν είναι δυνατόν να πνίγονται στο Αιγαίο, να καίγονται σε φορτηγά του θανάτου, να μαχαιρώνονται γυναίκες στα σύνορα στον Έβρο. Αρκετά με τον φόρο αίματος που πληρώνουν με τις ζωές τους για να μπουν στην Ευρώπη-φρούριο. Φτάνει πια  με τα στρατόπεδα τύπου Μόρια.”

Read 2087 times Last modified on Sunday, 28 October 2018 16:59

Latest from ΚΕΕΡΦΑ