Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νϊκαια ήταν μιά μαζική γροθιά κατα της συγκυβέρνησης του Μνημόνιου και του παρακράτους της Χρυσής Αυγής. Η επιθεση των χρυσαυγιτών κατα των Πακιστανών μεταναστών με την απαίτηση να κελ΄σιουν τα μαγαζιά στη Πλατεάι Αγίου Νικολάου ξεσήκωσε την οργή της πλειοψηφίας στη Νίκαια
Ηταν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο κατα των νεοναζί και του ρατσισμού στη Νίκαια, πάνω από δύο χιλιάδες διαδήλωσαν και συμμετείχαν στην συγκέντρωση.
Συμμετοχή στις ομιλίες από ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕμλ. Συμμετοχή μαζικά Πακιστανών μεταναστών, αριστερών, αναρχικών, αντιεξουσιαστών, κόσμου από τα Στέκια και τις συλλογικότητες της περιοχής, τις λαίκές συνελεύσεις
Η Κίνηση Ενωμενοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα άνοιξαν το δρόμο για μιά μεγάλη επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος στη Νίκαια που χρειάζεται συνέχεια. Την άλλη Παρασκευλή στο Δημαρχείο Νίκαιας υπάρχει ανοιχτή συνέλευση.
Η Αστυνομία για άλλη μιά φορά κινητοποιήθηκε για να προστέψει το τοπικό παρακρατικό παράρτημα της Χρυσής Αυγής και για να κάνει τα μπλόκα κατα των διαδηλωτών και ιδιάιτερα των μεταναστών.