Sunday, 10 September 2023 17:01

Ρατσιστική διάκριση σε βάρος μετανάστη διανομέα στο υποκατάστημα Eurobank στη Ν.Ιωνία.

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

 Από τις 11 Αυγούστου, ο μετανάστης εργάτης Εχσάν Ουλλά στον επισιτισμό (διανομέας στα Goodies) προσπαθεί να βγάλει λογαριασμό στην Eurobank, προκειμένου ο εργοδότης του να μπορεί να του καταθέτει τα μεροκάματα.
Aντιμετωπίζει την κωλυσεργία και τελικά την περίεργη άρνηση των αρμόδιων του υποκαταστήματος της Eurobank δίπλα από το Σταθμό της Ν.Ιωνίας παρά το ότι έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που του έχουν ζητηθεί. Πρακτικά έχουν μπλοκάρει τον εργάτη να βγάλει λογαριασμό από οποιοδήποτε άλλο υποκατάστημα. Μάλιστα, η αρμόδια υπάλληλος, άγνωστο γιατί, του ζητά αποδείξεις ότι ήταν στην Ελλάδα από το 2010!!! Απλά αναζητούσε κάτι για να τον μπλοκάρει.
Σημειώνουμε ότι ο ίδιος έχει νόμιμα έγγραφα διαμονής και εργασίας ενώ διαθέτει ήδη λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα από το 2018. Εργάζεται νομίμως από το 2016.

Απαιτούμε να μπει τέλος στον ρατσιστικό αποκλεισμό από τη δυνατότητα να βγάλει λογαριασμό και να μπορεί να πληρώνεται τα μεροκάματα του.
Φαίνεται ότι η είσοδος των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή και τα ανοίγματα της κυβέρνησης στην ακροδεξιά έχουν ανοίξει την όρεξη για ρατσιστικές επιθέσεις φασιστοειδών που έφτασαν στη δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη και στους κεφαλοκηνυγούς του Έβρου. Η εμφάνιση περιστατικών ρατσιστικού αποκλεισμού τροφοδοτείται από αυτές τις επιλογές και δεν πρέπει να περάσει.
Καλούμε το ΕΚΑ, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής και την ΟΤΟΕ να παρέμβουν για να αρθεί άμεσα ο ρατσιστικός αποκλεισμός.
 Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964,
Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”
https://www.facebook.com/photo?fbid=685078860328710&set=a.462777259225539
7 Σεπτεμβρίου 2023

Read 2466 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ