ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Το φίμωτρο επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά της ΕΡΤopen

Είναι κατάντια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πάτησε πάνω στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ κόντρα στους Σαμαροβενιζέλους, να επιχειρεί να φιμώσει την ΕΡΤopen, την ανεξάρτητη φωνή των εργαζόμενων, που έδωσε με συνέπεια την μάχη για την ανατροπή των μνημονίων.

Ο εμβληματικός αγώνας των εργαζόμενων της ΕΡΤ που επέβαλε την επαναλειτουργία της είχε το δικό της όργανο αγώνα, την ΕΡΤ open και η συνέχιση της λειτουργίας του ήταν απόφαση συνέχισης του αγώνα για πλήρη δικαίωση του αγώνα.

Η επιχείρηση κατάσχεσης των μηχανημάτων της ΕΡΤopen είναι μια επαίσχυντη ενέργεια καταστολής μιας κυβέρνησης που προχωράει στα μέτρα σφαγή του τρίτου μνημονίου και ενοχλείται από την κριτική και την στήριξη στο κίνημα της αντίστασης των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σεβαστεί την δράση των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους, την προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν με δικά τους μέσα ελεύθερη ενημέρωση. Να σταματήσει εδώ και τώρα τις διώξεις κατά της EΡΤopen.

Ευχαριστούμε την ΕΡΤ open για την παραχώρηση ώρας για την ΚΕΕΡΦΑ κάθε Δευτέρα στις 9μμ-10μμ.

Last modified on Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 12:48

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τηλ.6932828964, 2103232871

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5Ης ΙΟΥΛΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ.

ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για την συμφωνία των εκβιαστών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ χρειάζεται να στηριχτεί από όλους, όσους δίνουμε μάχες ενάντια στην αδικία, το ρατσισμό και το φασισμό.

            Έχουμε συγκρουστεί με τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων των Τροϊκανών χρόνια ολόκληρα στο πλευρό των εργατικών αγώνων, διότι έσπειραν την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση και με τις πολιτικές του ρατσισμού, που πήγαν μαζί τους χέρι-χέρι και άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες σε όλη την Ευρώπη, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι τη Μαριν Λεπέν.

            Η ρατσιστική Ευρώπη- φρούριο και η ισλαμοφοβία οδήγησαν σε πνιγμούς χιλιάδων προσφύγων στα νερά της Μεσογείου. Οι Σαμαροβενιζέλοι ξεδίπλωσαν ρατσιστικές εκστρατείες και η Αστυνομία στα χρόνια των δικών τους κυβερνήσεων  έκανε πλάτες στους ναζί της Χρυσής Αυγής για να επιτίθονται με τάγματα εφόδου στις γειτονιές μας. Η ρατσιστική τους κληρονομιά δεν έχει ξηλωθεί ακόμη!

            Με τους θεσμούς εντός Ελλάδος και ΕΕ έχουμε να συγκρουστούμε και όχι να συμβιβαστούμε! Οι συμβιβασμοί δυναμώνουν τους εκβιασμούς και οδηγούν στη ενίσχυση της λιτότητας και του ρατσισμού, ανοίγοντας παραπέρα το δρόμο στο φασισμό. Με τέτοιες λογικές φτάσαμε στην διατήρηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, σε ιθαγένεια για τα μισά μόνο παιδιά των μεταναστών δεύτερης γενιάς και σε καμία νομιμοποίηση των μεταναστών. Ακόμη χειρότερα, φτάσαμε  να υπάρχουν σχέδια ίδρυσης  πολεμικής βάσης στα Δωδεκάνησα για το κυνηγητό των προσφύγων και μεγαλύτερης εμπλοκής στους πολέμους στην Μ.Ανατολή, στο πλευρό μάλιστα του Ισραήλ!

            Είναι ώρα, μαζί με την καταψήφιση της εκβιαστικής συμφωνίας,  που προτείνουν τα γεράκια της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ να προχωρήσουμε σε λύσεις εργατικές όπως η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των Τραπεζών, ή έξοδος από ΕΕ και ευρώ. Μαζί με αυτό τον αγώνα κλιμακώνουμε την πάλη κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

            Απομονώνουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς πατριώτες ενώ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Κανένα βήμα στους φασίστες στην ΕΡΤ και στα ΜΜΕ. Να μην τους επιτρέψουμε να βρωμίζουν τις γειτονιές μας με παρελάσεις τρόμου.

Διεκδικούμε την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος. Θέλουμε να δικαιωθεί  το κίνημα που δίνει μάχη για να καταδικαστούν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής και να μπουν για πάντα στη φυλακή. Το κίνημα που αγωνίζεται για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς,  να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να φύγει ο φράχτης στον Έβρο και η FRONTEX από το Αιγαίο. Το κίνημα που συγκρούεται με τους ρατσιστικούς αποκλεισμούς και τις διακρίσεις σε βάρος των Ρομά, των ομοφυλόφιλων και των αναπήρων. Το κίνημα που διεκδικεί νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες.

            Καλούμε όλο αυτό το κίνημα να στηρίξει ολόψυχα το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις υποχωρήσεις στους θεσμούς αλλά και να ξηλώσει όλη την άθλια ρατσιστική κληρονομιά, που μας άφησαν στο πέρασμα τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Last modified on Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 14:19
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 14:49

πορεία προς Ουάσιγκτον

Written by

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 14:46

ολοκαύτωμα1

Written by

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 14:41

malkolm x

Written by

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 14:32

αντιρατσισμός

Written by

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 14:28

Malcolm X

Written by

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 14:25

soweto

Written by

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 13:54

απαρχάιντ

Written by

Άρθρο στο περιοδικό "Σοσιαλισμός από τα κάτω" τεύχος 110. http://socialismfrombelow.gr/article.php?id=767

 

                           20 Απρίλη, η αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός για την αντιμετώπιση των νεοναζί από τη Δικαιοσύνη. Αυτό υποστηρίζει ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου ανατρέχοντας σε ιστορικά προηγούμενα.

Με μια πετυχημένη μαζική κινητοποίηση-πολιορκία του δικαστηρίου στις φυλακές Κορυδαλλού στις 20 Απρίλη σημαδεύτηκε η έναρξη της δίκης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Aπό το πρωί έφταναν με πούλμαν στην συγκέντρωση στο Γήπεδο της Προοδευτικής, αντιφασίστες διαδηλωτές: απεργοί της ΑΔΕΔΥ, ακτιβιστές από τις γειτονιές, μετανάστες, φοιτητές με τα πανό τους. Όλοι αυτοί αλλά και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με κατοίκους του Κορυδαλλού με κάλεσμα του Δήμου και τοπικών φορέων πλημμύρισαν την Γρηγόρη Λαμπράκη.

Last modified on Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 09:29
Σελίδα 1 από 10