Friday, 08 September 2023 17:06

Μαζικό και οργισμένο ήταν το σημερινό συλλαλητήριο για τους 27 καμένους πρόσφυγες στο δάσος της Δαδιάς.

Written by
Rate this item
(1 Vote)
Μαζικό και οργισμένο ήταν το σημερινό συλλαλητήριο για τους 27 καμένους πρόσφυγες στο δάσος της Δαδιάς, το νέο έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες κατήγγειλαν με τα συνθήματά τους την κυβέρνηση της ΝΔ που καίει δάση και ανθρώπους, παίζει το χαρτί του ρατσισμού στοχοποιώντας τους πρόσφυγες για τις πυρκαγιές και κάνει ανοιχτά πλάτες στους φασίστες και στα πογκρόμ τους στον Έβρο.
Το συλλαλητήριο καλούσαν δεκάδες συλλογικότητες, αριστερές οργανώσεις και κόμματα. Με πανό συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, η ΚΕΕΡΦΑ, το ΣΕΚ, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική μαζί με το κοινό πανό των αντικαπιταλιστικών κινήσεων σε δήμους και περιφέρειες, η Αναμέτρηση, η ΑΡΑΝ/Κ-Σχέδιο, η Ανυπότακτη Αττική, η ΛΑΕ, το ΜέΡΑ25, το ΚΚΕ μ-λ, το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΟΡΜΑ και πολλές ακόμα οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση και ομιλίες στο Σύνταγμα. Την οργή όλων για τη δολοφονική κυβερνητική πολιτική έκφρασαν η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός στην Πολυκλινική και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα», η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Δημήτρης Ζώτος, από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Κώστας Τουλγαρίδης, εκπρόσωπος της Αντικαπιταλιστικής Αναστροπής στην Αττική, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και η Μαριάννα Τσίχλη, από τη ΛΑΕ.
Ακολούθησε δυναμική διαδήλωση που κατέληξε στην Ομόνοια με συνθήματα όπως «Μητσοτάκη κάθαρμα σε ξέρουμε καλά, σκότωσες τους πρόσφυγες σε Πύλο και Δαδιά», «Καίνε τα δάση - διαλύουν την Υγεία, Κάτω η Νέα Δημοκρατία», «Φράχτης σημαίνει, πρόσφυγες καμένοι», «Ούτε στην Αθήνα - ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».
Η συνέχεια της μάχης ενάντια στην κυβέρνηση της καταστροφής και του ρατσισμού θα δοθεί απεργιακά στα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ στις 8 και 9/9 και στον αντιφασιστικό Σεπτέμβρη που έρχεται δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Για την επιτυχία του η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει γύρο αντιφασιστικών -αντιρατσιστικών εκδηλώσεων, ξεκινώντας στις 6 Σεπτέμβρη από τη Νέα Φιλαδέλφεια (κεντρική πλατεία, 7μμ), την περιοχή της φασιστικής δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή που αστυνομία και κυβέρνηση προσπαθούν να συγκαλύψουν όπως κι αυτή του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ μια βδομάδα αργότερα στη Ριζούπολη.
«Η μάχη ενάντια στα επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου και την κάλυψή τους από την ΕΛ.ΑΣ, ακολουθώντας την είσοδο στη Βουλή των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη, χρειάζεται να πάει χέρι-χέρι με τη σύγκρουση με τη δολοφονική ρατσιστική εκστρατεία των κλειστών συνόρων, των φραχτών στον Έβρο, των επαναπροωθήσεων στη θάλασσα. Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα εγκλήματα της Πύλου και της Δαδιάς, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, άσυλο και χαρτιά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, οι ζωές τους μετράνε!», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της που καλεί στις εκδηλώσεις.
Φωτορεπορτάζ: Λένα Βερδέ, Γιώργος Πίττας/Εργατική Αλληλεγγύη
24 Αυγούστου 2023
Read 262 times Last modified on Friday, 08 September 2023 17:21

Latest from ΚΕΕΡΦΑ